Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

10-те най-ужасяващи и редки болести в света

bolest-3-progeriaЕлефантиаза (Слонска болест)- Предизвикват я „Филариите на Банкроф“- червеи, които попадат в организма след ухапване от комар. Влизайки в тялото, тези червеи се настаняват в слабините и под мишниците и пречат на лимфния ток да стигне до тях. В резултат на това, ръцете, краката, гърдите и скротума придобиват гигантски размери. Това заболяване се среща най-често в Арабския полуостров и Индийския архипелаг. Случаи на слонска болест има и в България. Тук най-често тя поразява коленете и глезените. Тази болест не отнема живота, но превръща човека в урод, който няма никакво желаниеу да се показва пред хора. Обикновено тези хора развиват психически заболявания.


Прогерия- или Преждевременно стареене на организма и кожата. Детето спира да расте, кожата се сбръчква, по повърхността й излизат кръвоносни съдове. Главата пораства, носът придобива клюновидна форма, а долната челюст се смалява., очите помътняват, зъбите опадват. Болестта е сред най-трудните за диатгностициране в начален етап.

Хипертрихоза– Засилен растеж на косми по цялото тяло, без изключение, включително по клепачите и езика. Причинителите са няколко- от черепно-мозъчна травма, до изгаряния, които отключват този

слонска болест

слонска болест

дерматологичен процес на прекомерно окосмяване.

Синдром на синята кожа- Много рядка болест, последния регистриран случай е през 60-та година в САЩ. Там имало цяло едно семейство, поразено от този синдром. Кожата им била в цвят- турско син и ги наричали „Сините човеци“. Заболяването е наследствено и не нанася вреди върху организма.

Синдромът на вампира- реално съществуваща, макар и крайно рядко заболяване. Болният не пие кръв и не хапе жертвите си по врата. Той просто не понася слънчева светлина, защото от нея кожата му се изприщва и става на големи болезнени балони.

Микропсия- заболяване на очите, при което виждаш обектите много по-малки, отколкото са всъщност.  Така човек, който стои само на метър от нас може да ни се вижда голям колкото кукла барби.

прогерия- много рядко заболяване, но с фатални за външния вид последици

прогерия- много рядко заболяване, но с фатални за външния вид последици

Пълзяща кожа- усещането на болния е, че хиляди мравки пълзят под кожата му. Следва етап, при който кожата се покрива с огромни язви и рани, които не заздравяват.

Синдрома на подскачащите французи- Нервно заболяване, при което човек не може да стои дори за секунда на едно място. Има нужда да скача, да крещи, да вика. Интересното е, че болните от това изключително рядко заболяване са в състояние да изпълняват безпрекословно всяка ваша команда или заповед. Учените са установили, че най-често този синдром се развива в общества, където има кръвосмешение.

Синдром на живия мъртвец– Психическо разстройство при което човек усеща мириса на загниващото си тяло, разяждано от червеи и други твари без в действителност да е физически болен от каквото и да е. По същество е обострена форма на депресия и често болните от заболяването правят опити за самоубийство

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за 10-те най-ужасяващи и редки болести в света

  1. Gclub Отговор

    08.06.2019 в 6:39

    Is a website that is very fond of receiving a lot of knowledge and is a great website with quality, time that gives us good information all the time.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *