Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

10-годишно дете стана жертва на телефонна измама

Хлапето било самичко вкъщи, когато непознат глас се обадил по телефона и съобщил, че баща му е катастрофирал. Трябвали пари за спешна операция.

Малчуганът се паникьосал, събрал всички пари от къщи и всички златни бижута и ги занесъл на уреченото място. Малко по-късно се прибрал баща му, жив и здрав и изплашеното дете му разказало всичко. Случката се разиграла в Габрово, казаха от полицията.

В същия ден пак в Габровско, 75-годишна старица била ловко метната по телефона. По познатия сценарий се обадил женски глас, представил се за нейната дъщеря, говорел задъхано и накъсано даже плачел. Псевдощерката уж била катастрофирала и ударила дете. Бабата извадила всичките си спестявания – 2000 лева и ги дала на посредник да спаси дъщеричката си от затвора.

 Криминалисти смятат, че телефонните измамници наблюдават предварително жертвите си. Те са отлично осведомени кой има дъщеря и кой син, кой живее сам вкъщи и кой има спестявания. Правят удари за сериозни суми, а съвсем бедните не закачат. Само за тази седмица броят на измамите по телефона е над десет. Мошениците се целят предимно в старци, в самотни хора, а сега започнаха да лъжат и деца.

Бабичка изгоря с 20 000 лева. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *