10 000 неваксинирани медици в Гърция са уволнени

3

10 000 здравни работници в Гърция са отстранени от работа днес по причина, че не са се ваксинирали срещу Covid-19, съобщи БНР.

От 1 септември имунизацията на лекари, мед. сестри и санитари в южната ни съседка е задължителна. Това решение на властите предизвика поредица от масови протести на засегнатите, подкрепени от стотици хиляди граждани в цялага страна. Но правителството в Атина остана непреклонно. Медицинските работници трябва да са имунизирани, за да предпазят собственото си здраве и това на пациентите си, категоричен е премиерът Кириакос Мицотакис.

Десетки хиляди лекари протестираха пред болниците и тази сутрин с искане за отмяна на задължителното ваксиниране. По информация на синдикатите само днес са уволнени 10 000 медицински работни. „Ако правителството не отмени това безумно решение, стачката ни ще продължи и до седмица цялата здравна система на Гърция ще блокира. Болните ще са в голям риск и това ще тежи на съвестта на правителството“, предупредиха лекарите. Готовност за стачка от утре имат всички държавни болници.

От днес задължително трябва да са ваксинирани и фармацевтите, както и лекарите на частна практика. Работодателите им са заплашени от 50 000 евро глоба и отнемане на лиценза за работа. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. БЕЗУМИЯТА ПО СВЕТА ПРОДЪЛЖАВАТ. НО ГЪРЦИТЕ СА ДРЕВЕН И СМЕЛ НАРОД, НЕ СА КАТО НАС. ВЯРВАМ, ЧЕ ЩЕ СЕ ПРЕБОРЯТ С ТАЯ НЕСПРАВЕДЛИВОСТ. ТЕ ЗНАЯТ КАК ДА ИЗВОЮВАТ ПРАВАТА СИ. И НАЙ-ВАЖНОТО Е, ЧЕ СЕ ПОДКРЕПЯТ ВЗАИМНО. СТАЧКУВА ЛИ ЕДИН БРАНШ, ВЕДНАГА ЗАПОЧВАТ И ДРУГИ В ТЯХНА ПОДКРЕПА. ТОВА Е НАРОД И ЕДИНСТВО, ЗА РАЗЛИКА ОТ НАС. НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ. НИЕ ВИ ПОДКРЕПЯМЕ-АНТИВАКСЪРИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ.

  2. Хайде да ги видим сега гърците колко са ербап. Когато Гърция фалира успяха да измъкнат едни добри суми от ЕС и да продължат да живеят в пъти по-добре от нас, дето изрядно си плащаме вноските към ЕС. Сега да видим колко им стиска. Ако трябва да ги подкрепим и ние, съм с две ръце ЗА. Само кажете къде и кога.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *