1 Февруари е Гнусен Фейк! Убитите от Народния съд Не са Жертви, а Фашистки Кръволоци!

9

Всяка година у нас около 1-ви февруари, когато през 1945 г. са произнесени присъдите срещу регентите, министрите и депутатите на фашисткия режим в България, много от тях смъртни, в медиите се разгарят ожесточени дебати, в които преобладават гласовете на онези, които утвърждават: че този съд е бил незаконен, защото противоречал на Търновската конституция, която не разрешавала извънредни съдилища; че е мракобесен, защото „обезглавил цвета на нацият“а. За неговото създаване и провеждане се обвиняват комунистите, въпреки че БРП (к) има само четирима представители в тогавашното правителството на Кимон Георгиев от 16 души. Те посочват, че Народният съд у нас осъжда на смърт 2730 души, докато на Нюрнбергския процес са били осъдени на смърт само 12 души. Тази долна манипулация я пише и в американската Уикипедия.

Фактите обаче са малко по- различни. След разгрома и капитулацията на нацистка Германия в съответствие със Споразумението за примирие от 28 октомври 1944 г. между България от една страна и с т. нар. „обединени народи”- СССР, САЩ и Великобритания от друга, и с решение на чл. 5 на Парижкия мирен договор и под надзора на Съюзната контролна комисия в София (състояща се от представители на САЩ, СССР, Великобритания и Франция), в България на базата на споменатия „наредба-закон за съдене на виновниците за въвличането на България в Световната война срещу съюзените народи и за злодеянията, свързани с нея“, се създава трибунал. Това е Народният съд, който е одобрен от Регентския съвет, а впоследствие и от споразумението на четирите Велики сили от 8 август 1945 г. в Лондон. Създаването му е потвърдено и от декларация на Общото събрание на ООН от 11 декември 1946 г., както и от Женевската конвенция от 1949 г. в защита на жертвите от Втората световна война. Такива народни съдилища срещу фашистите и техните сътрудници се организират в цяла Европа. В този смисъл, в международен план никой по света никога не е отричал легитимността на Народния съд и не го е обявявал за престъпен.

А що се отнася до противоречието му с Търновската конституция, на практика тя е била суспендирана в резултат на преврата от 19 май 1934 г., след който държавата се управлява чрез наредби-закони. И въпреки това, Народния съд не противоречи на Търновската конституция, защото с допълнение към нея от Петото Велико народно събрание през 1911 г. се допускат извънредни съдилища, когато „…държавата се намира в състояние на война, или е въведено военно положение в нея, или части от нея са под чужда окупация“. А на 30 септември 1944 г. България все още не е сключила примирие със страните от хитлеристката коалиция, намира се в състояние на война със САЩ, Англия и Съветския съюз, а и е окупирана според противниците на Народния съд. Сравняването на Народния съд с Нюрнбергския процес по отношение на издадените присъди е умишлено лъжливо и в крещящо противоречие с фактите.

В Нюрнберг са осъдени само най-висшите нацистки лидери и военачалници от обкръжението на Хиитлер. Извън съда в Нюрнберг обаче, в стотици други процеси в Германия, са осъдени с издадено огромно количество смъртни присъди, над сто хиляди нацисти. Във всяка една от заетите от победителите 4 окупационни зони в Германия се провеждат местни съдебни процеси. В британската, американската и френската зони, съдии от тези държави осъждат на смърт десетки хиляди нацисти и техни помагачи; само в гр. Дахау американски военен трибунал осъжда 1614 нацистки военнопрестъпници, като на смърт са осъдени близо 400 души.. Нацистки лидери, извършили престъпления в Полша и в други страни, са изпратени на съд там и екзекутирани. Във Франция са осъдени хиляди нацистки колаборационисти, екзекутирани са 767 души, в Белгия са осъдени също около 10 хиляди колаборационисти, 2 хил. от тях на смърт, а са екзекутирани около 1 000, в Норвегия са осъдени на десетки години затвор всичките десетки хиляди членове на про-нацистката партия.

В редица страни без съд и присъда са избити хиляди прогермански колаборационисти, като само в Италия са ликвидирани над 20 000 души, а във Франция около 15,000 души. Такава е била реалността в окървавената военновременна тогавашна епоха и в това отношение България с нейните осъдени на смърт 2 730 души, но реално екзекутирани едва 850, докато останалите смъртни присъди по-късно са заменени с доживотен затвор, не се откроява спрямо други страни.

А колкото до безследно изчезналите и убити без съд и присъда български граждани след 44 г. – отдайте го на справедлива вендета от страна на техни пострадали съселяни и съграждани. Вендета от страна на наследниците на загиналите от авторитарните и фашистки режими участници във Войнишкото въстание, в юнското земеделско въстание, в Септемврийското въстание от 23 г. и в борбата против фашизма между 41 и 44 г.

1 февруари е Гнусен Фейк! Убитите от Народния съд Не са Жертви, а Фашистки Кръволоци! И вместо доказателства ще ви споменем само няколко думички: фашистките закони, гласувани от Народните ни събрания преди 44 г. ЗЗД и ЗЗН, Шестте ястребинчета, Гео Милев, Христо Ясенов, Йосиф Хербст, раздаваните в полицейските участъци по 100 хил. тогавашни лева срещу отрязана партизанска глава, депортираните към Аушвиц от нашите войски над 11 хил. евреи от подмандатните ни тогава Беломорска Тракия и Вардарска Македония, както и десетките хиляди избити антифашисти и борци срещу монархо-авторитаризма.

А на снимката в началото на тази статия се мъдри едно американско мекере, което в опита си да се хареса на работодателите си от Фашингтон, днес поднесе цветя на един абсурден паметник. Имената на този паметник, посочени като „жертви на комунизма“ са доказани и признати от международното законодателство фашистки престъпници- убити от народния съд. Ако този човек беше български президент, трябваше да поднесе букета си на гарнизонното стрелбище край София, пропито от кръвта на стотиците разстреляни антифашисти. И да нареди този фейк паметник да бъде сринат със земята. Ако щете и за това, че днешните наследници на ония фашисти събориха до основи стоялия наблизо, пак в градинката на НДК паметник на българския национален дух „1300 години България“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

9 КОМЕНТАРИ

 1. СМЪРТ НА ФАШИЗМА ТОЗИ ПАМЕТНИК СКОРО НЯМА ДА Е ТАМ ЗАМЕРЯЙТЕ ГО С ФЕКАЛИИ В ТОРБИЧКИ

 2. „Великиат“ цар Борис е обявил 50 000 лв. награда за всяка партизанска и яташка глава. По това перо са изразходвани 500 000 000 лева, което прави 10 000 глави не на добитък, а на хора! А ние го точим като обединител на нацията.Какво е обединил, че е прсъединил с помощта на германки щикове е присъединил към царството си Македония и Беломорска Тракия и започнал там да преследва антифашисти и евреи, като 12 000 от тях е изпратил във,,. фашистките концлагери.

  • “Евреите не са народ или нация, това е секта на потомствени дегенерати, която преди 4000 години била изгонена от халдейския град Ур. Очевидно евреите са били първата организация от дегенерати. Те били и първата масонска организация в света…” – проф. Григорий Климов

 3. в фаши“Великиат“ цар Борис е обявил 50 000 лв. награда за всяка партизанска и яташка глава. По това перо са изразходвани 500 000 000 лева, което прави 10 000 глави не на добитък, а на хора! А ние го точим като обединител на нацията.Какво е обединил, че е прсъединил с помощта на германки щикове е присъединил към царството си Македония и Беломорска Тракия и започнал там да преследва антифашисти и евреи, като 12 000 от тях е изпратил във фашистките концлагери

 4. Радев показа истинското си лице. Лице на пристрастен симпатизант на фашизма и неговите защитници – днешните сини отрепки. В последната година на своето управление ненавистният режим на Тиквата се побратими с остатъците от силно отънялата синя паплач, след като години наред приютяваше и отглеждаше нейни изхабени лидери. Днес съшото направи Радев издигнат и избран два пъти за държавен глава от БСП с подкрепата на цялата партия и от милионите честни българи подкрепили идеята на БСП. Дали защото дълго е прикривал истинската си същност, дали след преизбирането си се успокои и реши че няма защо повече да се прикрива или тъмни сили го тласкат в нова изгодна на тях посока няма значение. Факт е, че генералът се оказа безхарактерен подлец. В БСП вероятно са доловили сигнали за измяната на Радев към очакванията им и затова подкрепата за него беше заслужено далеч по-слаба и разколебана от първия път. След тази явна демонстрация на профашистка симпатия сините вече могат да си го канят на сбирките си заедно с Тиквата и да ги поставят един до друг. Войната помежду им може да бъде забравена и да се набляга на обшото в тях – антикомунизъм, русофобия и покорство пред янките. Да ни е честит „новият“, а Нинова за пореден път се оказа права и прозорлива. Колко хора я предадоха.Може би защото е честна, принципна и доверчива.

 5. Този почтенният трябва да издигне найвеличественият паметник на загиналите над 3 000 000 (милиона) българи паднали за Американската демокрация.
  в периода 1990-до 2021г до последното преброяване.

 6. Радев, падаш в очите ми. Гласувах за тебе защото виждах в тебе някаква алтернатива на корумпираното управление на ГЕРБ, но се разочаровах в тебе. Твоята привързаност към НАТО, твоята антируска насоченост и накрая твоето поклонение пред мемориала на фашистите преля чашата. На ръка разстояние от този мемориал се намира друг мемориал – Гарнизонното стрелбище, където, наред с други разстрелян разстрелян и моят баща…
  Наскоро Бойко осъди Мая за някакви обидни думи по негов адрес. Радев, той – Бойко, те нарече КРАДЕЦ, ЛЪЖЕЦ и УБИЕЦ, какво по-обидно има от това? Факти: „Крадеца вика дръжте крадеца“ по твой адрес, Радев. „Куцаров е лъжец, а Радев стои зад него“. Радев е убиец на Севера. Позамисли се Радев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *