Яйца полетяха срещу ГЕРБ! Вижте кой и защо Цапардоса с Яйце зам. – министър!

Яйце полетя и уцели зам.- министъра на здравеопазването Жени Начева по време на протест на медици във Враца.

„Бясна съм! Идват и лъжат хората! Ако дойде пак, отново ще я замеря!“, закани се болничната счетоводителка Полина Комитска, майка на пет деца. Тя призна, че носила в чантата си две специално приготвени за случая яйца. С първото не уцелила. Но с второто фраснала зам.- министърката в краката.

Целият персонал на МБАЛ „Христо Ботев“ не е получавал заплати от месеци. А заради безхаберното и крадливо гербаджийско управление, Враца рискува да остане без единствената си болница. Проблемите в лечебното заведение ескалираха още в края на миналата година, когато персонала пак излезе на протест заради забавени с месеци заплати. И сега – отново същото. Медиците излезли на протест, а ГЕРБ спешно пратили зам. министърката да успокои страстите и да позамаже истината за крадливото им и некадърно управление.

Тоталната безизходица и мизерия тласнали мед.-счетоводителката Комитска към крайната мярка – да похаби две яйца, но да покаже отношението си към Министерство на здравеопазването, което повече от година не прави нищо за нея и колегите й.

„Управляващите толкова са се ояли, просто са се самозабравили. Те не ни разбират и не вярват, че във Враца живеем зле“, заяви друга от протестиращите – медицинска сестра.

Замерената с яйце зам.- министърка Жени Начева пък заяви, че за кризисната ситуация в лечебното заведение били виновни… кредиторите на болницата. Същите наложили внезапен запор върху сметките на МБАЛ и затова хората не можели да си получат заплатите.

Уцелената зам. министърка Жени Начева

Докога на ГЕРБ все някой друг ще им е виновен? Спомняте ли си някога Борисов и компания да са признали вина или грешка? Винаги и по всяко време все някой друг им е виновен – идеалното оправдание да не правиш нищо и да си продължаваш постарому. И фундаменталния въпрос: Кому са необходими хора, които след 10 г. начело на властта продължават да се оправдават с някой друг- веднъж с комунистите, друг път с ремсистите, трети път – с международното положение… Заемаш пост, за да решаваш проблемите в дадена сфера, а ако не можеш- го освобождаваш. Но трика с оправдаването е уникален гербаджийски прецедент, какъвто няма никъде другаде по света. Просто защото никъде другаде по света тия номера не минават пред електората.

Преди дни премиерът Борисов заяви, че давал повече пари, от необходимите за здравеопазване, затова не приемал някакви си там да му протестират под прозорците. Така и не се намери някой да обясни на банкянския бей, че да управляваш не означава „да даваш едни пари“, а да носиш отговорност как се разпределят и дали се разходват целесъобразно. Цели 9 години ГЕРБ бягат от реформи както в здравеопазването, така и във всички останали сфери на обществения живот у нас. Бягат като от думата „реформа“ като дявол от тамян или като Борисов от книга.

И знаете ли каква е причината – не им пука. Не са взели властта за това. Единствената им цел е да опоскат еврофондовете, докато ги има, и после да си бият камшика. Да му мислят следващите. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

4 коментара

  1. Както авторката сама признава цитирам :“ Никъде по света тия номера не минават пред електората.“
    Единственото заключение е : че единствен отговорен за всите тези БЕЗРЕДИЦИ В СТРАНАТА е електората,тоест
    Българският Народ , който е ИЗБРАЛ обвиняемите.

  2. ТОСПОДА БЪЛГАРИ ТАКА НЯМА ДА СТАНЕ С КОМЕНТАРИ НРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕМ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА ПЪРВЯТ ДЕН 700 ФТОРИЯТ ДЕН 800 СЛЕД ТОВА 900 И ТАКАВСЕ И ВСЕ ПОВЕЧЕ ДОКАТО НЕ ИЗЧЕЗНАТ ШАИКАТА ЗАЩОТО СВЪРШИХАЛИ ЕВРФОНДОВЕТЕ С СИНДЖИР ДА ГИ ВРЪЗВАМЕ НЯМА ДА ОСТАНАТ И ЩЕ СЕ МОЛИМ ДА ДОИДЕ НЯКОИ ДА ЗАСТАНЕ НА ТЯХНО МЯСТО НО НЯМА ДА ИМА КОИ СА СЕ НАЕМЕ ЗАЩОТО ТЕЗИ ЩЕ СА НАПРАВИЛИ ВЕЧЕ ГОЛЯМАТА ПОРАЗИЯ И НЯМА ИЗМЪКВАНЕ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *