Ще вкара ли Цацаров в затвора Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев за някакви си 20 милиона държавни пари? Истината само тук:

Цацаров ще вкарва Дянков, Трайчо Трайков и Иво Прокопиев в затвора! Свили 20 милиона държавни пари!

Тази новина, която гръмна по медиите, звучи много приятно и буквално гали ухото на всички, които си мислят, че у нас правосъдие няма.

Ето на! Има! Софийската градска прокуратура дава на съд бившия енергиен министър Трайчо Трайков, бившия финансов министър Симеон Дянков, олигарха “ Иво Прокопиев и още трима, които са извършили сделка с ЕВН. Като продали на чужденците  33 % от  държавния дял и то на смешни  цени. Така ЕВН се уредили и платили вместо минималната начална цена на една акция, която държавата обявила да е 1777,48 лв. , внезапно паднала по нареждане на Дянков и съгласието на Трайков, който тогава бил енергиен министър и станала 1373,92 лв.

По този начин държавата била ощетена с 20 милиона лева, а къде са отишли тези пари, не е ясно. Най-вероятно са били „делнати“ между участниците в схемата.

Посредник по сделката била фирмата на Иво Прокопиев “Булброкърс”, чийто директор сега също е обвиняем. Цената на акциите била намалена в последния работен ден преди Коледа през 2011 година и продажбата минала между капките.

Според прокуратурата Прокопиев и фирмата му  умишлено улеснили Дянков да извърши престъпление по служба, което е свързано с приватизацията на държавната електрическа мрежа.

Кой знае защо разследването на далаверата започва през 2014 година, а чак сега прокуратурата праща делото в съда.

С подобна скорост в правосъдието, участниците в сделката може и да се пенсионират, докато се реши кой крив, кой прав.

Бареков днес заяви, че обвиняемите ги чакали до 10 години затвор.

Хм…

Те ако прекарат в затвора и 10 дни, пак ще е повод за национален празник. А заедно с тях и останалите българопродавци.

България не вярва в правосъдната система и тя е с най-нисък рейтинг.

Свидетелство за това е, че досега няма осъден министър за целия ни преход от близо 30 години.

Освен това подсъдимите в момента са бивши членове на правителството на ГЕРБ /без Прокопиев/и едва ли ще търкат наровете някъде.

Ако скандалът гръмва чак сега, то е защото „Борисов 3“ има много проблеми и трябва да се отклони вниманието с други. Стар герберски похват, който всички знаем наизуст

Дянков пък можеше да бъде хванат за много по-сериозни финансови далавери, вместо за някакви си пършиви 20 милиона. А милиард и половина, които бяха отклонени от държавния бюджет и пратени в НЗОК? Някой разследва ли това?

А заемите, които взимахме и потъваха незнайно къде? А постната пица, която трябваше да ядем и още ядем, докато олигархия и управляващи тънеха в лукс и си брояха кой си е купил по-голям палат в Гърция и на коя от дамите-политици  чантата е по-скъпа, а костюмчето по-марково?

Да, хубав отбор юнаци са се събрали в съда, но едва ли някой ще бъде осъден.

Чичето със седемте гепени кокошки – да, вече е в пандиза, но Дянкав, Трайков и Прокопиев едва ли ще разберат нещо от българските закони, освен през коя вратичка да минат и колко струва тя.

Не искаме да сме лоши пророци, но някой вярва ли, че ще ги осъдят?

Ние – не!

Skandalno.net

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

3 коментара

  1. Хайде,действайте по бързо!Чакаме да тържествуваме!Почвайте ги президенте,вкарайте ги в пътя ама още от 90 г.насам!Да им се извземе и конфискува всичко в полза на държавата!То това какво беше,страшна работа,едни имат милиони,палати,имоти по незнам си колко и къде а честният трудолюбив българин изнемогва!Работихме по 40 г.и едва взехме по 200 лв.пенсия!Как се живее,подгонете тия хазартните игри който пълнят джоба на незнам кой?Ама всеки и всички окрали държавата с измама,тарикатлъци,сделки,мушеничество и др!

  2. Ще бъде голямо чудо и геройство ако го направи,но дали са само те мисля,че от тия в парламента поне половината са за прибиране на топло и когато дойде време да се пенсионират, да нямат право на повече от минимална пенсия.

  3. Малка неточност Станислава – 1,4млрд са взети от резерва на НЗОК и сложени във фискалния резерв, за да рапортува Дянков и Борисов в ЕК, че България е приключила на +, т.е. спестила пари, според изискванията на Марио Драги от ЕЦБ и ЕК със задължителната политика на остеритет, крайно пагубна за всички европейци, донесла им загуба на работни места и обеднила милиони хора.А,защо Дянков и Борисов безропотно изпълняват директивите на световните банкстери.Дянков е техен кадър и идвайки в България той изпълнява задача и мисли за следващия обект от своята кариера.За него не съществува род и Родина.А, Борисов от жажда за власт и представяне пред по-богатите, по-силните и по-тарикатите от него.Умни хора в ЕС няма.Друг кандидат за европейска кариера е Влади Горанов.Те вкупом са кандидати и за затвора, но при Цацаров това няма да се случи, нали?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *