ШОК от последните минути: Борисов готви нещо СТРАХОВИТО за българските граждани! Вижте какво е то! Вижте ТУК!

5

Вчера в телевизионен ефир, лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че от шест седмици парламентът не работи. Това, според нея става по вина на парламентарния шеф Димитър Главчев.

Запитана защо тя не е станала председател на парламента, Нинова отговори, че в такъв случай тя би трябвало да служи като параван за антинародната дейност на ГЕРБ и да подписва законопроекти, които са в разрез с програмата на БСП.

Как си представяте,  попита соц. лидерът,  да подпиша законопроект за още 6 милиарда заеми, които правителството на Борисов може да поиска всеки момент? Няма да го направя, категорична е Корнелия Нинова.

Започваме с тази интродукция, за да акцентираме на факта, че бойната дама, която в момента е начело на социалистите не си хвърля изявленията на вятъра. И че зад онова, което казва се крият факти от политическия живот, които изобщо не се осветляват от телевизиите и медиите  на издръжка на фондация „Америка за България“.

Ето защо репликата на Корнелия Нинова, че ГЕРБ могат да внесат законопроект за още 6 милиарда заеми, не трябва да се разглежда като нещо изолирано от цялостния политически контекст, който се заформя в момента.

Какво имаме предвид?  Ами много просто. Ако ви прави впечатление „дискусията“ за новите въоръжения, които са необходими на българската армия продължава с пълна сила. Политици, военни и експерти продължават да каканижат, че трябва да се намерят пари за трите рода войски. Сухопътни, морски и въздушни.

Разбира се, по стар български навик, всеки дърпа чергата към себе си. Но не това е учудващото.

Учудващо и  АБСУРДНО  е, че тези, които раздухват „военната“ тема прекрасно знаят, че има  неща, които трябва да се осигурят ПРЕДИ  да се говори за модернизация на армията.

На първо място  трябва да имаме…ВОЙНИЦИ.  А ние  НЯМАМЕ.  Тоест няма желаещи да стават професионални военни. Президентът Радев разкри драматични факти в това отношение.  Нашата „армия“ като бройка е под всякакъв минимум, който е нужен, за да осигури ефективността на трите рода войски. И което е още по-лошо –  никой не иска да постъпи в редовете на българската армия. За какви въоръжения ще говорим като няма войници и офицери?

На второ място ние нямаме достатъчно годни и отговарящи на съвременните изисквания казарми и полигони.  Нямаме пари, за да ги построим. Нямаме пари за съвременно облекло и предпазни средства. И накрая нямаме пари нито за модерно въоръжение, нито за модерни и в достатъчно количество муниции.

И именно в  контекста, на тази упорито раздухвана истерия, как много  ни трябвали нови въоръжения,  става ПРЕДЕЛНО ЯСНО, че  Корнелия Нинова е права. Кабинетът Борисов се кани да вземе още 6 милиарда лева заеми.

Ако продължим анализа, обаче, ще видим, че въпросните 6 милиарда са съвсем недостатъчни за реанимация на армията.

Защото и малките деца знаят, че за да се създаде съвременна и боеспособна армия са необходими десетки милиарди, които ежегодно да се наливат във военното дело. Такива милиарди, още повече ежегодно, ние нямаме. И в скоро време няма откъде да се вземат, по простата причина, че няма икономика, която да ги генерира.

Следователно тези 6 милиарда съвсем не са грижа за създаването на боеспособна българска армия. Те са нужни на политическата върхушка, за да изпълни заповедта на НАТО. И да  подготви български контингент за участие в ЗАДГРАНИЧНИ мисии.

С други думи, политиците ще натоварят и неродените деца с данъци, за да вземат непрекъснато НЕНУЖНИ в момента заеми.

А грозното и нечовешкото в случая е, че бащите и майките ще плащат, за да изпратят децата си на смърт. В Афганистан, в Сирия, в Либия…Или някъде другаде.

Но кажете кое действие на политиците през последните 26 години не е било грозно и нечовешко?

И така ще бъде, докато си траем. Докато народът като суверен на властта, не изгони от храма хората, които забогатяха от народната мъка!  Това е.

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

 1. ААМИ КАТО ГИ ИЗБИРАХА ДА БЯХА СЕ ПОЗАМИСЛИЛИ ДАЛИ НЯМА ПАК ДА ИЗИГРАЯТ ПИЕСАТА НА ЗАГРИЖЕНИТЕ РОДИТЕЛИ. ТЕ БЪРЗАТ И ЗАТО ПЛЕЩЯТ ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ ЗАЩОТО МОЖЕ НАЕСЕН ДА СИ ХОДЯТ. И АКО СЕ ТЕГЛИ ЗАЕМА ДО ТОГАВА ЩЕ ГО УСВОЯТ /ОТКРАДНАТ/ И СБОГОМ ЧИСТА СЪВЕСТ. А ПЪК ПАТРРИОТИТЕ И ААТАКА ИЗЛЯЗОХА НАЙ ДОЛНИТЕ КУРВИ В ТОЗИ ПААРЛАМЕНТ. ПРОДАДОХА СЕ ЗА ПАРИ И ЛУКС.

 2. Народе,не дреме,а махай тоя боклук,че и внуците ви не ще могат да платят тия милиарди заеми!

 3. nai goliamoto zlo borisov prodaljava da besnee i rusi rodinata nima li koi da gramne tazi amerikanska marionetka zaedno s magnoliata mu i da ottarve naroda ot tova robstvo toie po strasen za balgaria ot islimska darjava

 4. Колкото са по-нисши, толкова повече им дават власт.
  Крайно време е целокупня български народ да прозре,
  че нищо не зависи от гласуването по време на избори.
  Другото, което е, че всички са едни и същи продажници,защото са продукт на една и съща камарила,
  която не се интересува от потребностите на хората,
  а от свойте такива.До тук нищо ново, защото нито имат капацитет за промяна, нито интерес да я има. Посредствени и алчни изчадия с мисъл, че са незаменими друго не могат, освен да пълзят, като гъсеници в краката на шайка разбойници, представящи се за световен елит. Видимо е, че всяко следващо правителство е по- непригодно от предходното.
  Каква ли е целта–остава да отгатнем от един път
  Нищо лично към никой от политическата измет, която е на българската сцена, а и не само. Всемира ти завръща винаги онова, което си натворил–и то се нарича Възмездие.

 5. Интересно-знае ли се кое какво е;да се знае:вид въоръжени сили:сухопътни.военно-въздуШни и военно-морски.Род войска-

  всухопътни:мотострелкови,танкови,разузнавателни,арт

  илерийски,инженерни,химически идр.във военно-морски:ракетни,торпедни,десантни,противолодъчни,водолазни,и др.Във военно-въздушни:противо-въздушни,изтребителна и бомбандировъчна авиация идр.
  Не се излагайте с неточни коментарии.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *