Шок! Меркурий не дава на България да направи правителство! Политици ли избрахме, или страхливи баби?

Българските политици окончателно изперкаха.

Не че досега даваха заявка, че са в добро душевно здраве, но нещата минаха границата.

Правителството щяло да бъде обявено на 4 май, защото дотогава ретроградният Меркурий, който вещае само беди, щял да отдръпне влиянието си от  страната ни и тя да тръгне към светли бъднини! Това обяви в интервю представител на ГЕРБ и хвърли в тъч избирателите.

Едновременно се появиха астроложки, които започнаха да каканижат поръчково по още по-поръчковите телевизии, че ако у нас се предприемат политически промени преди 4 май, жална ни майка. И особено на майките на управляващите.

„Меркурий в момента наистина е ретрограден. Той трябва да свърши тази си фаза на 3 май и да спре да влияе негативно, макар че действието му ще продължи до 21 май“ – каза компетентно днес за кой ли път астроложката Даниела Евстатиева. Преди нея други „говорещи със звездите“ обявиха, че планетите не са в благоприятна позиция.

ГЕРБ един път вече криха името на Цецка Цачева за президентските избори  точно заради ретроградния Меркурий. И избраха дата, в която той не е толкова войнствен и ще е много благодатен за победата й. И тя наистина победи! С минус 20 процента!

Сега пак повтарят същата история на нов глас. Ще залягат до 3 май, за да не ги халоса я Меркурий, я Уран, /то уран има колкото си щеш и си тече направо от чешмите/, я Венера да не се преплете със Сатурн.

Истината обаче е друга. Политиците ни не са чак толкова големи звездобройци, а службобройци. При Цецка се надцениха и решиха, че и магаре да издигнат, ще бъде избрано. Но никой не гласува за дъртата магарица и дори в родния й Плевен я отвяха преференциите. А сега даже не е депутат.

В момента пък герберастите крият колко са трудни преговорите с патриотите, как взаимно си извиват ръцете, как със зъби и нокти се борят за министерства и влияние и всеки подхлъзва и заплашва другия. Борисов иска максимален брой министерски места и ще постъпи като с реформаторите. Ще даде на ПФ вицепремиерски постове и ще им запуши устата и ще им пробута екологията и най-много земеделието, от което хем ще получат негативи, защото нищо не могат да оправят, хем ще започнат да крадат, защото иначе пък няма да са български политици, при това патриоти, хем ще  падат с всяка своя крачка в лапите на Борисов и в очите на избирателите си.

Битката е повече от епична. Каракачанов иска вътрешното министерство, Симеонов се бори да докопа туризма, но ще му затворят устата с друг по-скоро декоративен пост. Той пък от време на време излайва по телевизиите,   но всъщност само скимти, за да не изтърве целия кокал.

Цялата тази задкулисна битка обаче се представя като задълбочени преговори, приемане на програми, доближаване на идеи и мерки за просперитета на България. Дрън-дрън. Това са ефемизми, а истинското им значение е познато като  разделяне на баницата.

А ако толкова много политиците ни вярват в планетите, слънчевите изригвания, кометите и други страховити явления, не трябва да гледат само Меркурий.

Трябва да се допитат до врачки, баячки, да си хвърлят по един боб, да отидат на ходжа, да питат екстрасенсите, да ударят по един метан на партиарха и главния мюфтия, да се окъпят със светена вода, да се посъветват с будитската религия, да спазят правилата на фън-шуй, да извикат някой феномен да им пречисти негативната енергия,  да си прекадят офисите и да прогонят злото и тогава да правят правителство.

А в краен случай да питат Меркел.

Тя ще им каже!

Skandalno.net

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

2 коментара

  1. Меркурий ги е халосал още когато са се родили,ама явно не си е свършил добре работата тогава, и дано сега си я довърши. Може би е по-добре Меркурий да
    поработи върху съвеста им, но понеже те нямат такава,
    келепира пак е за тях.Ех,този Меркурий–как пречи на
    празноглавите некадърници, та чак да ги ожали човек.
    Я да вземат да кажат на братята зад океана да го свалят този Меркурий понеже те са с неограничените възможности, та да има правителство, което отново
    да вземе заем от шеснадесет милиарда и да укротят
    Меркурия, като го подкупят и корумпират.
    О,боже,–слизай да си прибереш вересийте!!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *