Шок! Бившият президент на Грузия: Украйна може да превземе цяла Русия, ако САЩ помогне

1

СаакашвилиБившият президент на Грузия Михаил Саакашвили неочаквано заяви, че украинските войски са способни да превземат цяла Русия.

Той смята, че украинската армия куца само откъм „знания и навици“, а така също  и няма американска военна техника.

Според Саакашвили в момента проблемът на украинската армия е точно в липсата на доставки на военна техника и всякаква такава помощ от САЩ. Сега главният проблем на Украйна е остарялото й противотанково въоръжение. Но ако САЩ  предоставят ново на Киев, тогава нещата ще изглеждат по абсолютно  друг начин, твърди грузинецът.

Той смята, че ако военните в Украйна получат съвременно американско въоръжение и преминат необходимата  подготовка, ще могат да превземат цяла Русия, без руснаците да могат да гъкнат. Саакашвили обаче не уточнява по каква причина украинците е необходимо да започнат подобна мащабна военна  операция срещу съседната страна и не казва нищо за жертвите, които ще паднат при такава операция.

Саакашвили даже е уверен, че САЩ ще предоставят на Украйна и летателно въоръжение, понеже  Вашингтон „отдавна е забелязал, че Киев отстоява демократическите ценности на  Америка“.

Бившият президент на Грузия издаде и че негови сънародници се сражават на страната на украинците в Донбас. Това веднага беше отречено  от премиера Ираклий Гарибашвили, който отвърди, че страната му оказва единствено хуманитарна помощ на Киев.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Този на колко водки е дал интервюто? Инак хитра идея. Американците обявяват война на Русия, Украйна печели. Хаха!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *