Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Чудо! Дете, на което Бербатов помогнал да се Присади Черен Дроб, Стана Майка! Виж Тук:

Бербатов1През 2002 г. Димитър Бербатов  беше лице на  кампания – „Спортът за живота”, която  той и мениджърът му направиха, разказа възторжено майка му Маргарита.

Събираха пари за трансплантации на болни деца и едно от момичетата, на които помогнаха, беше Василка. Когато тези дни чух, че момиче с присаден черен дроб е родило, веднага ми светна, че това е нашата Василка.

Бях в кухнята, правех нещо, когато чух новината, че за пръв път у нас момиче с трансплантиран дроб е износило и родило бебе въпреки опасността за здравето и на двете. Трансплантацията беше извършена на тежкоболното седемгодишно тогава момиченце в  Университетската болница „Лозенец”. А сега пак там, след цели 11 години, се е родило и бебето.

„В началото  поддържахме връзка с роднините й. Те бяха бедни, давахме им пари за контролни прегледи. Носехме на детето играчки, дрешки… После то оздравя и някак изгубихме връзка.

Ако не я бяха оперирали, не ми се мисли какво щеше да стане. Беше толкова слабичка, мъничка, с едни големи тъжни очи, спомня си Маргарита и обяснява, че нейният Митко още тогава бил горд, че е спасил детски живот.

Сега сигурно ще подскочи от радост, като разбере, че този живот вече има и продължение…

Хора ни  търсят постоянно, искат пари,  помощ… Често се чувствам безсилна,  защото не мога да помогна на всички. Но пък винаги разговарям с тях, изслушвам ги, не всичко е пари“, каза още Мама Берба.

Майката на родилката – Зорка със сълзи на очи си припомни  срещата си с известното семейство: „Още помня,  че Митко Бербатов чакаше да влезем в болницата. Той беше там с майка си.

Тогава докторът ни каза, че е избрал да помогне на нашето дете, защото много харесал очите й, като я видял на снимка. Ако не беше той, щяхме да изгубим детенцето си. Затова сме му много благодарни, разплака се майката на Василка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *