Цената на тока до месеци ще е непосилна за 80 % от българите! Сетете се какво следва!

Мораториумът  върху повишаването на цените на тока и парното нищо не решава. Напролет ще изтече срокът и цените пак ще се вирнат. Стратегическото, пробългарското  решение – за милионен път го повтарям – е в спешното довършване на АЕЦ Белене, монтирането на 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй и възстановяването на Южен поток въз основата на вече действащия Балкански поток. Това решава енергийните ни проблеми за век напред. Дотогава алтернативните енергийни източници може и да се развият до степен да могат да се прилагат индивидуално от всяка къща или жилищен блок. Но пак ще са в пъти по-скъпи от АЕЦ-а и въглищата и който още ги има- ще е с едни гърди икономически пред останалите „природопазители“. Това единствено разумно и ефективно решение обаче нашите евроатлантически партии във властта не го взимат. Защото САЩ и ЕС отчаяно и още по- неуспешно се опитват да мачкат енергийния бизнес на Русия… за сметка на европейските народи.

Баламосват ви, че цените скочили заради спекула на енергийната борса, заради спекула в енергийния ценообразуващ микс- атом, въглища /около 44 процента/, вода /около 11 процента/, вятър /около 7 /процента/… Не че не е от значение умното управление на цените на борсата. Но борсата не спекулира, драги ми дясно-неолиберални избиратели на ПП, ДБ, Герб и останалите евроатлантически Тикви. На свободния борсов пазар най-евтината енергия от АЕЦ Козлодуй се продава  на по-скъпите пазари в Сърбия, Румъния и прочие. Защото това е смисълът на капитализма- с минимум вложения да постигнеш максимална печалба. Повтарям го за хиляден път с надеждата някоя Тиква от парламента да го прочете: Западът въведе свободния енергиен пазар, за да се удари дългосрочните договори с Русия, които изискват партньорство с руснаците. А владетелите на Европа, САЩ не искат Европа да си партнира с Русия. И инквизират народите на Стария континент с високи цени чрез измисления от тях свободен пазар. Така средният европеец трябва да бъде настървен срещу Путин. Ето, сега в пика на енергийния ужас евролидерите се срещнаха в Брюксел уж да умуват как да намалят цените. И така се наумуваха, че завършиха отново с декларация- ще налагат още и още санкции на Русия, ако си върнела Украйна.

Глупаци.

Че ако Русия си върне Украйна, това ще компенсира стократно всички ваши санкции. Геополитически, икономически, демографски. Че и военно-стратегически. Путин ги надигра. Ако не пуснат Северен поток-2, той няма да има причини да не си върне Украйна. Цака ги с топла бира. Надиграните западняци ще пуснат Северен поток 2 и ще обявят, че са възпрели Путин с икономическа врътка. Ха ха…

Измекяри западни.

А нашенските български западняшки слуги измекярстват на измекярите. Вместо да решат енергийната криза в България стратегически дългосрочно, стабилно и ефективно с АЕЦ Белене, с АЕЦ Козлодуй и Южен поток, баламосват малоумния избирател с мораториуми и манипулации на енергийния микс…

Помните ли мораториума върху продажбата  на земеделска земя на чужденци? Изтече. И в момента стотици хиляди декари българска земя са завладени чрез пазара на цени, безбожно по-евтини от цените на агресорски военни кампании… собственост са на турци, евреи, араби, западняци  и други… Така се овладява трайно една територия.

Осъществява се влияние до степен на претекст за нашествия при определена  конюнктура. По тази схема (с масово закупуване на земя) Тексас е завладян от САЩ, Гибралтар от Великобритания, части от ивицата Газа от Израел… Дори Крим след завладяването му от Потьомкин през 1784 г. става руски след като там се преселват огромен брой руснаци, които днес представляват над 90 процента от населението там….

Мораториумът не решава. Мораториумът само отлага изпълнението на присъдата.

Ако не ми вярвате на мен, питайте проф. Иво Христов, социолога. Той ще ви го разясни по-убедително. Преразказвам грубичко думите му: „легнеш ли под чужда цивилизация, губиш не само девствеността си…Губиш себе си… “

Това по свой начин ви го каза и Херо Мустафа днес на българо-американския бизнес форум – инструктира колонията България да следва трите И-та: Иновации, Инвестиции, Интеграция. А под Интеграция американските ни колонизатори визират точно това – да легнем под тях… завинаги… Същото каза и Румен Радев по-рано: България да се синергизирала все по-плътно с политиките на САЩ.

Не лягайте бе, депутати, не лягайте на Запада. Отстоявайте българския национален интерес и за Македония, и за Белене, и за Южен поток, и за джендъризма….

Знам че няма да ме чуете. Но когато високите цени на тока резнат главите на 80 процента от нашенците, те ще направят така, че да паднат и вашите Тикви… Дали метафорично или на ешефода е подробност и въпрос на технология. Skandalno.net

Милен Милушев, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

  1. Не на 100%,не на 200, а на 300% споделям виждането на автора, но колко са тези, които го разбират, колко са тези, които имат политическата култура да го видят и разберат. Отчайвам се и съм бесен на тъпоумието българско, на всички възрастови и образователни нива. Такова разномислие, такъв възторг от европейската ни принадлежност, от евроатлантическите ценности.Абе ние нормални ли сме, изроди ли сме. Вчера слушах Васил Василев в Евроком, е какво повече.Петков и цялата либерална паплач е готова да погребе и енергетиката и туризма, когато другите неща вече са си отишли. Когато всяко парче хляб и кофичка кисело мляко, когато всяко запалване на крушката е натоварено с 20%ДДС и от най-мизерния пенсионер, да слушаме в захлас, че трябва да купуваме още оръжия от Щатите и да приемаме техни военни е абсолютна, необяснима, пестъпна лудост.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *