Цацаров Натиска Съда за Гала! И защо СЕМ Мълчи, че ОСЪДЕНАТА ТВ. ВОДЕЩА продължава ПРОТИВОЗАКОННО да Работи в Национален ефир?!

Както е известно, миналата година водещата на „На кафе” Гала бе осъдена от журналистката Еми Мариянска по наказателно дело за обида и клевета. Като първа присъда за Гала, на водещата й бе наложено административно наказание и смешно ниска глоба. В гилдията обаче стана известен позорният начин, по който осъдената тв водеща се е опитвала да шиканира делото, за да го изкара извън давност. На практика не е имала никакъв друг шанс, говорят документите. Само благодарение на въртелите й, делото от лесно се превръща в трудно. Проточва се цели 18 съдебни заседания в продължение на близо 4 години и 4 месеца. Абсолютно безсмислено е било бавено с повторни експертизи за едно и също нещо, и повторно изслушване на свидетели, като на два пъти стига до обжалване на втора инстанция.

Това безспорно е коствало огромна загуба на капацитет на правосъдната ни система, само и само да си запази авторитета свръхсамочувствената Гала. Тя до последно не вярвала, че може да осъдят велика личност като нея. Смешното е, че става въпрос за обида, за която всеки хванат от улицата може да се произнесе в полза на Мариянска, дори без да е учил право!

Гала изпада в шок, когато най-накрая, въпреки усилията й да бави делото, е осъдена.  

Като се има предвид, че престъплението на водещата е било извършено на работното й място – в предаването й „На кафе”, по закон СЕМ би следвало да я свали от екран, поне за известно време, но това не се случва. Вместо това, Гала цъфна на екран и в новия сезон. И то не само натрапвайки на зрителите себе си, ами и любовника си Стефан.

Който междувпрочем, неизвестно защо й е бил „свидетел” по делото, макар и безполезен, ако се съди по показанията му.

След осъдителната присъда, на Гала отвътре взело да я гложди, че едното дело повлякло след себе си и второ – гражданско, с материален иск от страна на Мариянска. И тв. водещата решава да си търси „правата”… по друг ред.

Оказва се, че такъв има – кабинетът на главния прокурор. Тя, или някой друг големец от Нова тв явно е ходил при г-н Цацаров и го е убедил, че срещу Гала е извършено „незаконно осъждане”?!?  Каква е работата: Последното съдебно заседание по наказателното дело се е провело на 21 март 2017 г., в рамките на законния срок и близо месец преди изтичането на абсолютната давност през м. април с.г. Но видите ли, написването на решението на съдебния състав е с дата по-късна от него.

Заради това съдийско забавяне, се отворила вратичка на Гала, тя да се пробва  да се изкара „несправедливо наказана”. Цацаров лично подписал искане до съда да поправи тази въпиюща „несправедливост”, въпреки че би трябвало да е наясно, че тази намеса в работата на съда е причинена поради нарушение на съда!

Да не говорим, че искането му ощетява правата на частния тъжител и на практика е отказано правосъдие. Като прибавим към това срамния факт, че за „честта” на една ти ми Гала, съдът вече е изгубил неоправдано голям капацитет от време, за да бъде възобновен „филмът”, ситуацията се очертава като меко казано – позорна. Ясно е, че делото се е придвижвало мъчително заради постоянните въртели на водещата и защитата й,  с цел да го избутат от срок, и когато това „старание” не се увенчава с успех, на помощ идва прокурорското искане, на база съдийското забавяне!..

Журналистката Еми Мариянска е на път да осъди Гала и по второ дело.

В момента нахалството на тв водещата преследва двойна цел – да бъде спрян хода на гражданското дело, по което й се търсят пари. Затова практичната Гала е направила второ искане – второто, гражданското дело да се „замрази”, докато не се решял другия въпрос – с наказателното дело. С искането на Цацаров, очевидно надеждите й да се измъкне от закона, са големи.

Самата писмена молба, с която уж е потърсила помощ от Цацаров, остава строго законспирирана в папките на прокуратурата. Ако въобще съществува такава, любопитно е какво пише в нея, макар да е повече от сигурно, че вътре едва ли водещата обелва и дума с какви номера самата тя е забавяла нарочно съдебния процес! А те буквално плачат за турски сериал – постоянно са се отлагали с по 4 до 6 месеца заседания заради това че Гала ту искала, но не „можела” да

присъства на делото, ту че не била „подсъдното лице”, защото не се казвала Тенева, ами Будева. Адвокатката й Златка Стефанова от екипа на маститата Доковска, пък си имала свой арсенал от трикове: веднъж стигнала до безочливото извинение, постфактум на провалено по нейна вина  заседание, че не се явила защото „погрешно” и „неумишлено” била записала часа му?!? Познайте, дали е била глобена и с колко месеца се забавя делото заради „невинния” й „пропуск”?!?

По онова време делото било в ръцете на небезизвестната „услужлива” съдийка Ваня Горанова от СРС, която навремето създаде суматохата с Красьо Черничкия. По делото срещу Гала, Горанова изкарва тв водещата „невиновна”, със следния безочлив мотив: че „обидата била присъствена, а пък Еми Мариянска, видите ли, „не била присъствала” в предаването”.

На такова съдийско „късогледство” и наглост, здраве му кажи!..

Журналистката е в разговор на живо с Гала в предаването на тв водещата „На кафе”, и това го знае всеки запознат със скандала. Ваня Горанова, обаче се прави, че не го е разбрала. Другото, далеч по-невинно предположение е, че изобщо не си е направила труда да гледа диска с предаването, предаден като доказателство по делото. Явно съдия Горанова е била направо „заслепена” от популярността на подсъдимата, и решена на всичко, за да я оправдае.

Решението на Горанова застрашително забавя делото с 2 години и половина, но не успява да осуети хода му по-нататък. След повторно връщане в СРС, Гала е осъдена на първа инстанция, а СГС потвърждава тази присъда в заседание в законния срок, на датата 21 март 2017 г. Преди окончателното съдебно заседание, Гала прави последен опит за шиканиране – моли съда да отложи с едно заседание четенето на присъдата, защото искала да присъства. Странно защо, адвокатката й хем предава тази нейна „гореща молба”, хем се застрахова, че не можела да гарантира присъствието й и моли съда да призове Гала?!? /Справка – протокол към делото/

И този номер в крайна сметка не успява. Гала от немай и къде се явява на последното заседание на 21 март, когато съдът се оттегля за решение. В законния срок! Но съдийското закъснение с написването на това решение й идва като манна небесна, а пък Цацаров – като Спасителя. И всичко това – по някакъв „друг ред”, непознат за простосмъртните. На практика този спасителен лъч, който сега „огрява” Гала, идва да докаже на обикновените граждани, че съвсем „законно” съществуват хора като нея, които дори и осъдени, няма от какво да се страхуват. Те си имат Цацаров и „другия” ред. Но я си помислете, кой обикновен осъден с „окончателна” присъда гражданин, може да се уреди с такова искане, подкрепено с подписа на главния прокурор?!

Говори се, че в България в момента шетали някакви евронаблюдатели, които следяли за

извращенията в правосъдната система? – Ами, а дано да прочетат това!.. Skandalno.net

Автор: Павлин Семерджиев, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *