Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Хелоуин ни направи американска колония! Родители възмутени от наложения насила празник

Хелоуин1Писма на възмутени родители засипаха медиите след почти насила наложеното празнуване на Хелоуин.

В Бургас майки бяха потресени, че моловете са украсени с тикви и скелети, с вещици и вампири. И всякакви костюми и играчки, които децата искали да им купят.

Проверка показа, че в няколко бургаски училища били организирани специални забави, посветени на празника, а на една от тях учителката са появила на метла.

В детски ясли и частни детски градини в София родителите били принудени да купуват на децата си костюми, които никак не са евтини и да ги приготвят за веселото тържество. Някои от хлапетата ревнали от страх, като видяли как са облечени другарчетата им и особено от маските на лицата им.

Майки и бащи едва избърсали после грима и рисунките от лицата на малчуганите, които били между две и тригодишна възраст и нямали идея какво празнуват.

Нямаме ли български празници, пенят се вбесени родители по форумите. Кому беше нужен този маскарад и тези излишни разходи? Други питат откога сме станали американски щат и задължително в училище се правят забави по повод някакъв чужд при това езически ритуал. Трети иронично съветват американците да си сложат мартенички в знак на благодарност. И дали ние ще празнуваме Деня на благодарността, както е тръгнало.

В същото време стана ясно, че почти никъде в школата не е организирано тържество по случай Деня на будителите. Децата не знаят патриотични стихове и даже не са сигурни кои са българските будители. 1 ноември е почивен ден, втори е ваканция и будителите бяха забравени.

Празникът се отбеляза в сайтовете с по няколко реда, а политиците хукнаха да гласуват.

Накъде вървим, къде отиваме, остана ли у нас българщина, питат малцината останали патриоти в обърканата ни многострадална държава.

А други припомниха, че истерията по езическия празник започна от „Х фактор“, където Маги Халваджиян от години се опитва да ни натрапи американските ценности.

 

Един коментар за Хелоуин ни направи американска колония! Родители възмутени от наложения насила празник

  1. Данчо Отговор

    02.11.2015 в 9:30

    А кога американците ще си вържат мартенички?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *