Тотално Унижение за България! Лорер на крака в Скопие след срещата на Пендаровски с ОМО „Илинден“!

4

Всяка седмица визити ту на българското правителство в Скопие, ту на македонското в София. Междувременно, дни след посещението на македонския премиер в България, президентът на РСМ Пендаровски се срещна с ОМО „Илинден“. Разбира се, родните медии се постараха да заметат новината под килима, а Кирил Петков на бърза ръка изпрати поредна делегация в Скопие. Начело този път застана Даниел Лорер, който уж щял да разисква с макетата икономически теми. Първоначалната идея била начело на делегацията да застане Корнелия Нинова, но тя отказала заради скандала с ОМО „Илинден“. Но това няма никакво значение, защото шефът й Кирил Петков явно е решил, че България трябва да продължи да се унижава с проформа преговори, които очевидно другата страна не желае да води.

Президентът Румен Радев, който месеци наред се ерчеше как България няма да отстъпи от досегашния си курс на твърда политика спрямо РСМ, сега гузно мълчи. Правителството на Кирил Петков, а и държавният глава силно се затрудняват да отговорят на един много елементарен въпрос – защо изобщо водят преговори с РСМ, при положение че те категорично отказват да спазват дори договора за добросъседство. И не спират с провокациите си към българската страна. Защо българското правителство се държи така, сякаш България кандидатства за влизане в ЕС и нещо й зависи от РСМ, след като ситуацията е точно обратната?

Нима страната ни няма по- сериозни проблеми от това да води напълно безсмислени преговори с маргиналния регион Северна Македония? Цялата държава буксува и ще продължи да буксува до април месец, когато се очаква най- после бюджетът за 2022 да влезе в сила. Ако изобщо мине през Народното събрание, тъй като засега не е много сигурно, че и това ще стане. Бизнеси фалират, цените стигнаха небесата, социалната и икономическа кризи се задълбочават – а правителството ни вече два месеца става и ляга единствено с мисълта за Северна Македония. Министрите на Петков са се изпокрили в миши дупки, повечето не дават интервюта, няма никаква отчетност… А когато малцината Кирови избраници от „Америка за България“ все пак си отворят устите – става страшно. Еко-гей министър Сандов предложи веднага да затворим всички ТЕЦ-ове начело с Марици-те, а държавата да спре помощите за въглища и дърва за най-бедните… понеже сиромасите замърсявали прескъпата му околна среда.

Енергийният министър пък призна, че ако спрем да изнасяме евтиния ток от АЕЦ „Козлодуй“ цената на родния ток ще падне двойно. Но тутакси добави, че това нямало да е коректно към западните фирми, позиционирани в Румъния и Гърция, които много разчитали на нашия евтин ток. И накрая завърши с това, че не било правилно правителството да позволи на училищата, болниците и манастирите да използват битов ток. Трябвало да продължат да използват и да си плащат 3-4 пъти по-скъпия индустриален ток.

И на фона на простотиите на тия капути за бесене, държавата ни вече два месеца продължава да се унижава с напъните си да склони инфантилите от РСМ към разумни преговори. Очевидно за правителството на Кирил Петков други теми и проблеми България няма – няма енергийна криза, нито здравна, нито социалната, нито икономическа…

Просто Киро дори не се обезпокои от кризата Русия- НАТО-САЩ в Украйна и надвисналата война. Причината е, че американските му ментори, които го инсталираха на власт, не са му разпоредили да се безпокои. Но, виж, преговорите със Северна Македония са друго нещо – те са най- важният приоритет и Киро сън не го хваща – отново защото такава е американската разпоредба.

Дали Киро е момчето на Херо? Ето отговора: Нормално ли е от първия си ден като премиер да загърбваш тежките социални и икономически проблеми на държавата, които са с интензитет скоростно да ти катурнат правителството, в името на ялови и предварително обречени преговори, на които България стои и изглежда така, сякаш се натрапва. Нормално е само ако си назначен да изпълниш единствено и само тази американска задача. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

  • Ако случващото се в България в последните 32 г. се беше случило в Африка, всички политици щяха да висят по палмите.
   Но нали българите са извисен народ изповядваш джендърмюсюлмански ценности обича да го онождат всякакви тамагочета, като дори и не се усещат в какви роби са се превърнали.
   Турци, гърци, румънци, сърби, та дори и мЪкедонци ги шибат ежедневно, докато маймунското племе се радва, че е член на терористични и джендър организации и не си мърда пръста докато затриват родината му.

 1. Румен Радев е един продажен лакей, защото е зависим от кюртката която му дърпа конциоте . . .
  Един евреин НИКОГА няма да стане българин и НИКОГА няма да защитава Националните интереси на България ! . . .
  Него го интересуват парите а този Лорелай държи чувала с парите !

 2. Нивото на интелегентност на тези е сигурно около 0 до -1.Платени НПО та ПП та.от фондации които унищожават България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *