С войната в Украйна САЩ строят Стена между Европа и Азия! Западът се Затваря за останалия Свят!

Американците умишлено пускат в публичното пространство секретни документи с важна информация за военните планове на Киев. Защо го правят, още повече че истинността на голяма част от данните в тези документи вече се потвърди? От изтеклите секретни документи на Пентагона става ясно, че украинската армия е слаба, няма никакъв шанс да си върне територии, а САЩ и НАТО са в слаба позиция и не могат да направят нищо по въпроса. Политологът Андрей Перла смята, че всичко това не е толкова просто и случайно.

Наскоро The Washington Post публикува статия как ЦРУ е предотвратило буквално в последния момент масирана украинска ракетна атака срещу Москва на 24 февруари. Твърди се, че началникът на Главното разузнавателно управление на Украйна Кирил Буданов е инструктирал един от офицерите си да „подготви масови удари“ в деня на годишнината от началото на СВО. Но Вашингтон е убедил Киев да „отложи“ ударите.

Малко по-рано в мрежата се появиха секретни документи на Пентагона относно Украйна, от чието съдържание стана ясно, че Западът не вярва особено в успеха на евентуално украинско контранастъпление.

Едва ли подобно изтичане на доказано автентични документи с подобни твърдения в тях е случайност, защото американците не са глупаци, смята Андрей Перла, политически наблюдател на „Първи руски канал“. Със сигурност зад това има някакъв план. Но какъв е той? За това той разказа в предаването „Скрити значения“.

Искат ли САЩ примирие с Русия?

Изминалата година е интересна не само защото СВО продължава и Русия, макар и бавно, но сигурно печели. Интересна е и с това, че американците за първи път започнаха да „общуват“ със света чрез така наречените „течове“ на секретна информация.

Защо „така наречените“ – защото е ясно, че това са контролирани течове. Едва ли някой повярва в историята с голобрадия американски младеж, който спонтанно решил  да разпространява секретни документи сред абонатите си в някакъв канал за електронни игри“.

Но този всъщност е един от многото случаи на изтичане на автентична информация:

„С настойчивост и постоянство американците непрекъснато изпускат наистина достоверни данни чрез вестника на ЦРУ Washington Post. Голяма част от тези данни се потвърждават от нашето разузнаване и е странно, че американците не ги крият“, заяви Перла.

„Когато САЩ говорят за слабите си позиции в конфликта в Украйна и невъзможността на НАТО пълноценно да помогне на Украйна – те не лъжат. Те чистосърдечно си признават, че нямат възможности да ескалират в по-голяма степен въоръжения конфликт с Русия“, каза той.

Какво целят американците с тези самопризнания:

Западът блъфира, че мирното уреждане на конфликта с Русия е възможно и са на път да го предложат. Затова и чинно ни информират колко са слаби.

„Не можем да контролираме действията на киевския режим и тяхното СБУ, което само си планира подривните действия на територията на Русия, не можем да нанесем стратегическо поражение на Русия чрез техните бивши съветски марионетки, които сега са в НАТО…“. И успоредно с това в цялото западно публично пространство текат дискусии защо Украйна все още не е започнала прословутото си пролетно контранастъпление:

„Танкове няма, оръдията и боеприпасите са малко, разпутица е и фронтът е в кал… Контранастъплението няма да започне скоро, въпреки че много ни се иска. На преден план са изведени западни експерти, които неспирно каканижат как Украйна няма почти никакъв шанс да започне успешна контраофанзива, никакъв шанс да завърши войната през 2023 г. с победа на САЩ“, разказва Перла.

„Икономическите им експерти пък се надпреварват да пишат, че Русия практически не пострада от западните санкции, че само за няколко месеца е успяла да възстанови напълно своите показатели както на вноса, така и на износа… и дори лъжат в наша полза като твърдят, че в Русия няма почти никаква инфлация. Цитират с някакво удоволствие като истина от последна инстанция, че до 2023 г. инфлацията ни е била едва 2,5%. Както беше в най-добрите ни години… Но, съжалявам – сега не е точно така. Западните пропагандисти в последно време повтарят натрапчиво и опорната си точка, че за Русия е от полза „бавна война“. Защото докато войната в Украйна тече със сегашната ниска интензивност, Русия няма да бъде победена. И завършват с това, че те, западняците, нямат сили да „засилят войната“, както се изразяват“, споделя експертът.

Всичко, което казва Западът е напълно вярно. Той наистина няма нито сили, нито средства за мащабна конфронтация с Русия и Китай.

Политологът обясни, че САЩ и НАТО просто не са готови да нанесат мощен удар. Те нямат достатъчно ресурси за това. Затова изборът войната да е бавна и протяжна си е техен – война на изтощение.

„За да води Запада класическа война срещу Русия, за каквато безспорно се е готвил, преди Русия да го изпревари със своето СВО – за такава война са необходими много повече ресурси – оръдия, снаряди, ПВО, танкове“, каза той.

„Да бъдат докарани в далечна Украйна от целия Запад такива огромни количества оръжия и муниции е почти невъзможно и безбожно скъпо. А на терен такива няма, защото Украйна не произвежда нито танкове, нито самолети, нито боеприпаси. Те вече дори не могат да ремонтират малките си оръдия“, каза Перла.

Що се отнася до използването на ядрено оръжие, експертът отбеляза, че това може да стане само веднъж. И какво ще се случи след това не се знае. Защото никой в света няма такъв опит.

„Изобщо не е задължително населението на земята да загине изведнъж. Но е много вероятно изчисленията на маршал Георгий Жуков за използването на тактическо ядрено оръжие да се окажат верни“, заяви той.

„Сега не знаем това. А който знае, мълчи. Но това ще бъде коренно различна ситуация“, каза Перла.

„Със сигурност ако се стигне до ядрена война не Русия, а Китай ще получи глобално предимство. И Западът, който в момента пали тази ожесточена конфронтация с нас, след първите ядрени взривове няма да получи никакво глобално предимство“, обясни политологът.

Тоест, САЩ не могат да спечелят войната в Украйна. И трябва някак си да обяснят тази „непобеда“ на народа си.

„Един милиард души живеят в тези държави, с които в момента воюваме – Европа, САЩ, Канада, Австралия – това са техните хора. Това е златният – в миналото – милиард. Тези хора плащат всеки ден за войната в Украйна“, каза Перла.

„Плащат с висока инфлация, плащат с непрекъснато спадащият си стандарт на живот, изчезването на познатите ежедневни практики, както самите те се изразяват. А също и с влошените отношения със страни, с които до вчера изглеждаха като приятели, и с останалите, над които господстваха“, продължи той.

„Саудитска Арабия и Африка са вече напълно извън контрола на Запада. Бразилия изведнъж се оказа най-близкият съюзник на Китай и Русия. А след неея повлече крак и цяла Южна Америка. Франция се държи все по- независимо. САЩ са в такава ситуация, че нямат друг избор, освен да кажат: „Да, Русия се оказа твърде силна, не можем да й нанесем смъртоносен удар“. И те точно това правят в момента“, добави Перла.

Ами ако сключим мир?

Андрей Перла смята, че дори Русия и Украйна/Запада да сключат мир на линията на съприкосновение, където стоят със запазване на териториите, контролирани от двете армии, и Русия не продължи с офанзивните си действия за освобождаване на други руски области от бивша Украйна (нещо, което никак не устройва Москва), за всички ще бъде очевидно, че САЩ и НАТО са загубили, а руснаците са взели и получили онова, което са искали.

„Единственият начин, по който могат да се измъкнат от този капан, е чрез марионетка. В случая марионетката е Украйна“, заяви той.

И на база на прокси войната си с Русия, която водят с ръцете на марионетката си Украйна, те в момента създават такава желязна завеса между Европа и Азия, зад която никога повече да не преминем – в рамките на живота на поне едно поколение. И всъщност те сега са заети с това. С тази цел е и новата им инициатива „за възпиране агресията на Русия в Черно море“, каза събеседникът на Цариград.

Политологът обърна внимание на скорошно изказване на ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел. Той каза, че сега Европа ще реши как да се отнася към различните страни в зависимост от това как тези страни се отнасят към Русия и Китай. Тоест да определят кой за тях е свой и кой е чужд.

„Западът слага край на междинните звена, край на неутралните страни. Ще има само съюзници на единия или другия блок“, каза Перла.

Многополюсният свят, който Русия иска да изгради, според политолога е свят на много студени, но все пак мирни отношения със западния блок.

„А светът, който САЩ изграждат в момента, е свят, в който западният блок ще е отделен от останалото човечество с висока непробиваема стена. И какво се случва зад тази стена, не само ние, но и цяла Азия, целия незападен свят вече няма да можем нито да видим, нито да чуем. Заграждат се със стени защото те загубиха икономическата надпревара със света, икономиките им са в упадък… и се страхуват, че все по-засилващите се икономики на Азия и Латинска Америка ще ги погълнат“, каза той.

„Опасното е че оттатък тази стена във всеки един момент, както в пика на първата Студена война, ще е възможно да започнат да летят ракети. И ще трябва да им отговорим. Ако оцелеят повече от нас, тогава най-вероятно ще спечелим тази конфронтация. Не се съмнявам в това“, подчерта политологът.

В заключение той добави, че света навлиза скокообразно в ситуация, в която всичко, което остава от глобализма, е глобална конфронтация между обединението на няколко свободни цивилизации, от една страна, и една какавидирана западна цивилизация, от друга.

И всички тези „течове“ на американски секретни данни, които съобщават колко е слаб Западът, говорят само за едно.

„Западът усилено строи стена. И тази стена става все по-висока и по-висока“, обобщи Перла.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

14 коментара

  1. Много любопитна статия,дори за мен – роден и пораснал зад една съществувала вече световна завеса. Да,ние се раждахме зад тази „желязна завеса“ и живеехме отделени от всички други зад нея. Това не се харесваше най-вече на оградилите се с тази завеса. Те непрекъснато откриваха и прилагаха начини за да пречат на нашия мирен живот. Не им харесваше това, че една велика страна – Русия, помагаше на нас с всичко каквото може – един от най-големите паметници, разрушен с ентусиазъм от новите наши „демократи“ – Кремиковци е в центъра на България, до София. Да лош беше, замърсяваше въздуха но даваше работа на десетки хиляди. България стана център на стоманодобива а сега е център на износа на злато! В родния ми град имаше повече заводи, отколкото сега в цяла България. Изработените с усилията и на моето семейство кораби плуваха в световния океан а сега България не произвежда нито един кораб годишно. Зад този факт стои съдбата на 14 000 работници заети с работа в този брани. Сега няма кой не да прави кораби а няма кой да поднася кафе в личното ми кафене, няма кой да работи в стратегическата сфера – туризъм! Стена ще има но зад нея няма да има мир. Затворените зад тази стена ще бъдат обект на непрекъснати атаки от „защитения“ запад, така както вече е било. А кой ще купува техните еко стоки – ние или те ? От къде ще се снабдяват с горива и на каква цена? Въпросите са много трудни за отговор за техния колективен интелект. Най – вероятно всичко ще приключи с една Трета световна – но такава е съдбата ни избрана от „златния милиард“, Сорос и шайка милиардери- демократи.

    • Taia stena te niama da ia stroiat, za da ne vlizat Rusite i Aziattsite v EC. Ako ima takava stena, tia shte e postroena s tsel da pazi Evropeiskite grajdani da otidat ot drugata strana v hubavia sviat, zashtoto tuka shte e bednotiia i ad i vsichki shte iskat da napusnat kochinata i da idat ot drugata strana. Da, ama nema, shtoto shte ima stena i niama da mogat da minat ot tam, shte si stoiiat zatvoreni tuka v kochinata. A zabravete za patuvania zad okeana, shtoto shte ostaviate mnogo vagleroden otpechatak i pridvijvaneto triabva da se ogranichi do 2029.

  2. Да, погледнато така даже събитията в Сърбия са обясними. Сърбия е пирон в петата, не защото не е част от ЕС и НАТО, а защото е въоръжена. Едно от нещата които се случват извън логиката, са насилието и опитът да се изземе оръжието от гражданите. Да, има кой да следи всеки, но няма кой да го принуди, а ако е въоръжен, той вече е проблем. Проектът цифров концлагер все още няма достатъчно роботи полицаи и ще се провали, ако не удържи в началото. Началото е неговата слабост.За сега могат да управляват само тези с интерфейс, графеновите мозъци и знаете ли как, през монитора, през телефона, по мрежата. Така са активирали и тези в Сърбия. Драги ваксинирани, страхувайте се от себе си, там е големият ви враг. Изключете мрежата, не поглеждайте телефоните! За останалите, считайте се предупредени, ако изтървем началото, ще бъдем роби, класически, жигосани и управляеми. Военните и полицаите, охранителите и всички които имат оръжие, не си го давайте! В тази война няма да има милост.

  3. За щастие на българските национални предатели трите антибългарски телевизийки дават на живо някакво си коронацията на някакъв си чарли с камилата си. „Българските“ аристократи ахкат, охкат и коментират случващото се в царствени одежди и се възхищават на господаря си, който е насрочил церемонията на Гергьовден само, за да впечатли българските си слуги.
    Дет’ се вика, да им е честито на робите новото сатанинско царство, щом чак гълъбчето на „мира“ е ходило да обслужва сексуално новото си кингче.

  4. СРЕЩУ НОВАТА СТЕНА !

    СРЕЩУ СТАРАТА СТЕНА СЕ БИРИХ
    СРЕЩУ НОВАТА НЯМА ДА СЕ БОРЯ !
    ТЯ ЩЕ СЕ БЪБОРИ САМА,
    ИМПЕРИАЛИЗМА ЗАГИВА ВЪВ ВОЙНА !

    АЗ И ДРУГИТЕ В СТЕНАТА

    Аз съм малък взрив
    От многото взривове малки
    Подкопали тази огромна стена
    Да ние гърмяхме малко по малко
    За да сразим тази огромна снага !

    Мястото за плач и раздяли жестоки
    Желязна завеса от тръни огради
    С ровове разни със мини и смърт
    Бетона завеса стена на срама
    Аз те съборих със други !

    Стефан Чолаков
    2 април 1990
    Стокхолм – ШВЕЦИЯ


    06.05.2023 – ШВЕЦИЯ

  5. Китай е на път да произнесе смъртната присъда на Щатите. Отказът от използуване на долара се подкрепя от много страни и при огромния дълг на Щатите, това е предстоящ срив, финансов и всякакъв.“Cette décision chinoise qui aurait un effet dévastateur pour les États-Unis“

    • Не очаквай китай да тръгне да изхвърля над 10 си трилиона долари. Първо трябва да бъде създадена банката на Брикс+. До тогава много неща могат да се случат.
      Между другото в последните 18 месеца китай се освободи от 10% от дълга на щатите, а я познай кой увеличи активите си с тези 10% дълг? ЕС на урсулъта разбира се.
      Колкото повече бягат нормалните държави и изхвърлят долара, толкова по-бедни ще ставаме, щото ще храним нищонеструващата зелена тоалетна хартия.

  6. Всяка напечатана банкнота трябва да бъде обезпечена със злато! Няма ли такова покритие, тя е просто цветна хартийка! Та, с какво е обезпечен конвертируемият в ЦЯЛ СВЯТ – ДОЛАР. когато държавата, която го печата е заборчляла с ДЕСЕТКИ ТРИЛИОНИ?! И защо все още въпросната държава не е обявена във ФАЛИТ?!

  7. Не е много убедително.За стената съм съгласен глобалистите отдавна говорят за това вече са реалност и 15 минутните градове,стени зад стените.Но обясненията с изтеклата инфо……слабо дърпа.

  8. Няма да стане тая работа, даже напротив , ще се развие голяма търговия между Азия и Европа и с помощта на Русия като посредник и ще печелят от това! Който иска, може да се включва в този съюз, който не иска, да стои отстрани и гледа!

    • Ще гледа, ама гладени и беден, докато скопяват децата му отглеждани от цигани, а жена му извършва сексуални услуги на негри.

  9. Няма да се получи разоръжаването на населението на Сърбия,ако ръазоръжат населението краеарите и джендърите ще налазят братята сърби.

  10. ГОЛЯМ МАЙТАП, ВСИЧКИ ДА СИ ТЪРГУВАТ, САМО НАШИЯ ЕС ДА СЕ НАСЕРЕ ОТ ЛАКЕЙСТВО И СИ СЪСИПЕ ИКОНОМИКАТА, ПАК ОТ СТРАХ И ЛАКЕЙСТВО!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *