Съдът на ДНР Осъди на Смърт двама британски наемници и един мароканец

Върховният съд на Донецката народна република (ДНР) осъди в четвъртък на смърт британските граждани Шон Пинер и Ейдън Аслин, както и мароканеца Саадун Брахим, които са обвинени в участие във военни действия като част от украинските въоръжени групировки в качеството им на чуждестранни наемници. Шон Пинер на 48 години, Ейдън Аслин – на 28 и мароканеца Саудун Брахим бяха заловени по време на битки в Украйна.

Генералната прокуратура на ДНР обяви, че смъртното наказание ще се прилага не само за чуждестранните наемници, но и за редовни войници, за които прокуратурите на ДНР, ЛНР и Русия имат доказателства, че са извършвали военни престъпления срещу цивилни.

„Доказателства за чудовищни престъпления имаме с тонове. Събрали сме досиета, в които фигурират и много от имената на конкретните извършители. Събирали сме ги 8 години. Знаем кой какви ги е вършил в Донбас и тези момчета гарантирано ще ги застигне възмездието“, заяви още преди два месеца президентът на Донецката народна република Денис Пушилин. През следващите месеци се очакват стотици смъртни присъди срещу украински бойци по обвинения в убийства и изнасилвания на цивилни граждани на ДНР и ЛНР, извършени по време на военните действия в Донбас А колкото до тримата осъдени чуждестранни наемници, те възнамерявали да обжалват съдебното решение, съобщава ТАСС.

От своя страна британският премиер Борис Джонсън е поискал от руските власти (защото Великобритания не признава ДНР за независима държава- б.р.) да „проявят милост“ към британците, пленени в Мариупол и на други места в Украйна. Той е заявил, че те не са наемници, а са служили в редиците на украинските въоръжени сили.

Джонсън е заявил също, че Русия трябва да спазва правата на британските затворници съгласно Женевската конвенция.

Политологът Николай Межевич обаче обясни, че чуждестранните наемници, които се сражават на страната на Украйна и бъдат заловени, могат да получат смъртно наказание. Работата е там, че наемникът, за разлика от войниците на ВСУ, не може да се възползва от разпоредбите на Женевската конвенция, която урежда правата на военнопленниците.

А ние от Skandalno.net само ще припомним становището на Върховния съд на САЩ по казуса с нечовешките изтезания, често до смърт, на военнопленници в US-базата Гуантанамо: „Обвинените в тероризъм не се причисляват към страна, подписала Женевската конвенция и нямат право на защита по нея“.

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

3 коментара

  1. Перфектната психоатака. Впечатлен съм от набора подобни средства, които ползват руснаците. Другарите Берия, Ягода и съратници са разработили такива изфинени методики, че западняците години наред ще треперят в ужас. Стивън Кинг ще им се стори детски писател.

  2. СМЪРТ ЗА ВСИЧКИ НАЕМНИЦИ ИЗНАСИЛВАЛИ ИНКВИЗИРАЛИ И УБИВАЛИ РУСКИЯ НАРОД В УКРАЙНА

  3. Няма милост за убийци!Действията на Русия са справедливи и трябва да бъдат реципрочни спрямо онези ,които са се грабнали от майната си да се бият в чужда страна!
    Видяхме жестокостите на тези безмозъчни извратеняци ,които не граничат с никаква мисловна дейности здрав размисъл!
    И сега изведнъж -оня психар британски реве за милост.
    Няма милост даже смъртта за такива е най-голямата милост ,защото за тях всичко ще свърши в един миг!А онези момчета на които рязаха главите ,прострелваха ги ,за да умрат в кански мъки как има беше!?
    НА ВОЙНА КАТО НА ВОЙНА!И КАКВОТО ПОВИКАЛО ТОВА СЕ И ОБАДИЛО! НАПРЕД РУСИЯ!ПОВЕЧЕ ОСЪДЕНИ СПРАВЕДЛИВО ФАШИСТИ-ПО-МАЛКО БЕДИ В СВЕТА!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *