Става Напечено! Русия размаза ИДИЛ и изхвърли САЩ от Близкия Изток! Паникьосани US-ястреби ВЪОРЪЖАВАТ 45 000-на АРМИЯ В ОТЧАЯН ОПИТ да спрат победния поход на Путин! Виж Тук:

3

Вместо да се бори с терористите в Ирак и Сирия, администрацията на Барак Обама бомбардира иракските и сирийски войници. Вчера ТАСС съобщи за американски самолети, които „погрешка“ бомбардирали подразделения на иракската армия и кюрдските формирования, с които уж САЩ са съюзници и рамо до рамо се бият срещу терористите в град Мосул. Вследствие на унищожителната US- бомбардировка са убити над 90 войници, а иракската армия била принудена да напусне заетите позиции и да ги отстъпи отново на терористите.

С тези „погрешни“ бомбардировки, днешният „елит“ на Щатите иска да ни накара да повярваме, че най-мощната и добре въоръжена американска армия, разполагаща с най-новите технологии за локализиране на всякакви обекти на земята и в космоса, всъщност не знае къде са бандитите и хвърля бомбите напосоки, както им дойде на сгода.

И това не е единичен случай. През последните няколко месеца същите US- военни,  (отново „ по грешка“), масирано нападат болници и убиват лекари, въоръжават така наречената „сирийска опозиция“ и пречат с всички сили на Русия да завърши започнатата операция по прочистване на територията на сирийската държава от кървавите джихадисти.

Паникьосани от победите на руските Военно-космически сили и Сирийската правителствена армия,  ястребите  на войната в САЩ и отиващият си Барак Обама,  решиха да свалят маските и да продължат да доставят въоръжение на терористите, вече с официално решение на президента.  В четвъртък Белият дом разпространи заповед на Обама до Държавния секретар и Министъра на отбраната, с която се снемат всякакви ограничения за доставка на въоръжения в Сирия и Ирак. Законите в САЩ предвиждат редица забрани за износа на американско оръжие в трети страни. И именно тези забрани пренебрегва новото разпореждане на щатския президент.

Директорът на Американския институт за стратегически изследвания Даниел Макадамс, е категоричен, че отмяната на ограниченията за доставка на оръжия е „безразсъдна постъпка“ и започва да прилича на „последна битка“ на Барак Обама срещу новоизбрания президент Доналд Тръмп.

Ние виждаме, продължава Макадамс,  на фона на безспорните успехи на Сирийската армия и руските въздушни сили, че заявленията на Вашингтон за голямата мощ на Ислямска държава, която уж не можела да бъде победена, са лъжа открай до край.“

Президента на руския Център за стратегически комуникации, Димитрий Абзалов смята, че Обама и партията на войната в САЩ са уплашени от победите на руското оръжие и се опитват поне частично да вземат някаква инициатива, за да не се окажат „зад борда“, когато започнат преговорите за бъдещото мирно  развитие на Сирия. Защото има реална опасност с трайното установяване на Русия в следвоенна Сирия, САЩ да изгуби влиянието си в целия Близък Изток.

Затова, без да са поканени от някого, Щатите нахлуха на сирийска територия и сега водят отчаяни операции по „освобождаването“ на град Ракка.

И не щеш ли, преди няколко дни РИА „Новости“, позовавайки се на думите на официалния представител на водената от САЩ коалиция за борба с джихадистите,  полковник Джон Дориан, съобщи, че в боевете за град Ракка ще участват  НЕИЗВЕСТНИТЕ ДОСЕГА „Сирийски елитни сили“. Които според Дориан наброявали 45 хиляди души. За такива части никой не беше чувал, нито ги е виждал на сирийска територия. Дори самите САЩ никога не са съобщавали за такава групировка. Полковник Джон Дориан заявил още, че тези „елитни сили“ били на 90% арабски. Значи в тази „групировка има и американски войници. При това не малко.

Ако съпоставим, обаче, заявлението на полк. Джон Дориан с признанието на Директора на Пентагона Аштън Картър, оповестено тези дни, че в Близкия Изток –  в Ирак, Сирия  и други държави, действат 50 хиляди американски военнослужащи, тогава ще ни стане ясно откъде се е пръкнала тази никому неизвестна „армия“, наречена с гръмкото име „Сирийски елитни сили“. Ще разберем, че тази „Армия Бранкалеоне“ се състои не от  90% араби, а от 90% американски войници и по всяка вероятност – плюс 10%  ислямистки наемни главорези.

Че са „елитни“ силите, които действат  на сирийския и иракски театър, никой не се съмнява. На всичкото отгоре са американски, ако се вярва на директора на Пентагона и на специалния представител на водената от САЩ коалиция, която уж се бори с джихадистите.

Съмнение предизвикват само целите на тази „армия“. Понеже щом никой не я е чувал досега – значи  освен, че е американска, тази „групировка“ е и много тайна. А щом е тайна, дори от Русия, която изнесе на гърба си цялата кампания по унищожаване на терористите, то и целта на тази, изскочила от нищото „армия“, няма да е борба с тероризма.

Защото ако Щатите искаха да се борят с ислямистките чудовища, те щяха да се свържат с Главното командване на руските въоръжени сили в Сирия, и да осъществят съвместни действия с тях срещу Ислямска държава.

А ако прибавим към уравнението и немаловажния факт, че САЩ и коалиция се „бият“ цели 5 години с терористите и нищо не са успели да постигнат, освен да бомбардират сирийските и иракски войници, както и училища и болници, то тогава ще стане ясно, че щатските политици и военни са далеч от мисълта да се „борят“  с тероризма.

САЩ не се борят с терора в Сирия и Ирак. Те го подпомагат с оръжие и войници. А сегашната им цел е да сведат до минимум усилията и резултатите на Руската федерация в Сирия. И ако може, да направят така, че Русия да затъне в сирийското блато.

Но „затъването“ все не стана и не става! Затова Обама и партията на войната са ужасени. Не им дава покой мисълта, че въпреки всички джихадистки групировки, въпреки помощта на Турция и Саудитска Арабия  за ислямистите, въпреки 45-те хиляди  американски войници, които подпомагат терористите… Въпреки целия този колосален военен потенциал, хвърлен срещу РФ, Русия побеждава и успешно громи и терористите и техните помагачи – американски и турски инструктори и войски.

Обама и ястребите на войната вече се чувстват БЕЗСИЛНИ И АБСОЛЮТНО БЕЗПОМОЩНИ да въздействат по някакъв начин на развоя на събитията. Русия безпардонно ги изхвърли от Сирия и от целия Близък Изток.

Затова ястребите вкарват нови оръжия и събират в един корпус наличните си войски в Сирия. Но и това няма да им помогне. По простата причина, че руснаците и сирийците се борят за своите домове. За своите отечества. Докато джихадистите и американските наемници се бият за пари.

А парите никога не са били мощен стимул във войните. Най-мощният стимул винаги е бил и си остава защитата на родината, на семейството, и на своя народ. И както спартанците са победили неизброимите пълчища на Ксеркс, така и руснаци и сирийци ще победят американските и ислямистки кървави гурбетчии, тръгнали да напълнят кесиите си с много злато и пари. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Пълно равенство между Хитлер и Путин. Анекси, социализън, диктатура, тоталитаризъм, империализъм, перверзни апетити.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *