Смях в Залата! Списъкът на Бобокови е преписан от книга на Григор Лилов от 2003 г.

Главна прокуратура пробутва на медиите списък на милионери и милиони, преписван от книга на журналиста Григор Лилов. Това става напълно ясно, ако човек сравни числата и имената от раздаден на медиите списък от обиск в имоти на бизнемените братя Бобокови, съобщава e-vestnik.bg. След ареста на братя Бобокови, прокуратурата представи на медиите сензация – списък имена на емблематични фигури на прехода, срещу които са изписани парични суми, както се твърдеше в официалното съобщение. Списъкът бил иззет при обиск от дома на Атанас Бобоков. Това би трябвало да бъде доказателство за престъпна дейност на двамата братя бизнесмени.

Списъкът според прокуратурата е правен на гърба на снимка. Срещу всяко име има отбелязани големи суми с милиони, обясняват от прокуратурата. Няма повече пояснения какви са тези суми и каква връзка имат с обвиненията за внос на опасни отпадъци (заводът на Бобокови за акумулатори работи с вторични суровини от стари акумулатори, обичайна практика за всеки подобен завод по света). Оказва се, че числата се преписани едно към едно от книгата на журналиста Григор Лилов „Най-богатите българи“. Тя има два тома – книга първа и книга втора, всяка по над 500 страници, издадени 2003-2004 г.

Имената и числата към тях в списъка са преписани от книга първа, която обхваща данни до 2003 година.

Тоест, прокуратурата разпространява списък отпреди 17 години, писан като бележки по книга и го представя за някакво доказателство за престъпна дейност.

Двата тома на Григор Лилов от 2003-2004 г. за най-богатите българи – съдържат справки за активи, състояние, фирми, биографични справки и накрая за всеки завършват с „оценка на богатството“ – XXX милиона. Списъкът на Бобоков е преписан от тук едно към едно.

Читателят може сам да направи сравнение между данните за отделните милионери от книгата на Лилов и списъка, който разпространи прокуратурата. В книгата на Лилов има кратка биографична справка за съответния бизнесмен, политик, известна публична личност или слабо известен бизнесмен. Към справката са дадени списък на негови фирми, които при някои като Васил Божков изпълват повече от една-две страници. И накрая на текста за всеки богат българин има заключение от Григор Лилов „Оценка на богатството”, изписана в милиони левове или милиони долари.

И ето какво се вижда от „Най-богатите българи“ на Григор Лилов, книга първа, оценка на богатството:

Георги Гергов – 35-40 млн.
Гриша Ганчев – 150-200 млн.
Дарина Павлова – между 15 и 150 млн.
Сашо Дончев – близо 50 млн.
Радосвет Радев – над 100 млн.

И т. н. тези имена и числа напълно съвпадат с имената и числата от списъка иззет от дома на Атанас Бобоков.

Дори за самите Бобокови Григор Лилов е написал оценка за богатството им – над 60 млн. В списъка пише: „ние – над 60 млн.“, като „над“ е написано със знак >, не с думи.

Списъкът без всякакво съмнение е преписан от тази книга. Числата съвпадат точно, само за Емил Кюлев вместо 350-400 млн. е написано 400 млн. И някои от числата завършват механично със знака за долари $.

Това е някаква хвърчаща бележка, преписвана на коляно от книгата на Лилов, както се вижда, без никаква претенция за точност и изчерпателност, на гърба на снимка. Може и някой от служителите по офисите на Бобоков да им е правил списък по книгата. Или пък сам Атанас Бобоков го е записвал. Отгоре са добавени някакви знаци за избягали в чужбина и убити, което също нищо не означава, защото не са нещо тайно, официално се знае към онзи момент кой е убит, кой избягал.

Този списък нито е черно счетоводство, нито е списък на раздавани пари, нито е доказателство за някакво престъпление. Не е и никакво разкритие, публикувани са данни в книга, която съдържа и официални финансови отчети за години 2002 и 2003 г. и активи на фирми. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *