Словенски кмет в потрес: Това не са бежанци, а първобитни орди, където спят, там се*ат!

бежанци сератАма моля ви се, какви бежанци!? Какви мигранти? Какви хора в нужда, към които трябва да бъдем хуманни?

Тук става въпрос за диви и неконтролируеми орди, които нахлуват като скакалци и като стада,  бутат жените и децата си отпред, та ако се случи нещо, те да загинат. Това каза потресено кметът на словенската община Завърч  – Миран Вук в интервю за местна телевизия.

Реакцията му беше спонтанна, след като видя какво са сторили  мигрантите, които минаха през града през последните дни.

От общината организирали временен палатков лагер на стадиона, тъй като нямало друго място. Донесли походни легла, одеала и всичко, от което се нуждаят тълпите.

Аз съм просто потресен. Имаше химически тоалетни, но те не ги използваха. Ходеха по малка нужда зад палатките, в които спяха. По голяма също. Носеше се адска смрад, но на тях не им пукаше. Явно така си живеят. Приготвяхме им по три пъти на ден пакети с храна, но те демонстративно я хвърляха на терена и крещяха, че искат да отидат в Германия. Навсякъде се търкаляха пакети, някои жени крадливо взимаха само хляба да нахранят децата си, мъжете обаче ядяха нещо, което сами си носят, така и не разбрахме какво. Хвърляха даже бутилките с вода. Никой не използва банята, която отворихме за тях.

Когато си тръгнаха и видяхме, че са унищожили стадиона, едва не се разплаках. Толкова труд бяхме вложили в него, твърди Вук.

„За бежанци признавам  хората от Босна, които бяха тихи, културни, възпитани, изплашени хора и  благодарни и на най-малките неща, които им давахме. Те ни благодаряха непрекъснато, пазеха чистота, помагаха на доброволците и наистина се държаха като хора в беда.

Тези сега  са просто една дива  неуправляема безкултурна орда, която преминава като хуни и сякаш се чувства  длъжна да унищожи и омърси всичко, което срещне на пътя си. Неблагодарни, нахални, диви, каза още побеснелият и съкрушен кмет пред руините на унищожения стадион, който сега няма кой да почисти въпреки предложението за по 100 евро на ден за работата. Мигрантите отказали парите и си заминали. А сега на тяхно място се очакват още и още.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

  1. Нищо не разбира този кмет. Това са лекари и инженери, образовани хора.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *