СЕМ взе решение за дупето на Гери-Никол: Не пречело на никого!

гериДупето обуто в мрежест чорапогащник и вирнато предизвикателно към зрителите от непълнолетната певица Гери-Никол не нарушава никакви медийни и морални закони.

Това бе решено на заседание на СЕМ. Членовете на регулатора не откриха никакво нарушение на Закона за радиото и телевизията в него, съобщиха от комисията. Те бяха сезирани от Държавната агенция за закрила на детето. От Агенцията бяха категорични, че дете, което не е навършило пълнолетие, показва на екрана доста смущаващ клип и съдържание в песента “Момиче като мен”. И дава доста лош пример на подрастващите, приканвайки ги да бъдат момиче като нея, да се разголват и да демонстрират се*суална независимост.

Георги Лозанов каза,  че наистина в  клипа участва дете, обаче той не бил  предназначен за детската аудитория, затова няма нищо нередно в съдържанието му. Той подчерта, че родителите на малката певица били дали съгласие тя за заснеме парчето, били запознати с него и нямали нищо против. По закон се изисква техния подпис и той бил налице. Затова никой нищо не може да направи.

Освен това Гери била вече на 17 години, а сегашните момичета на 17 съвсем не били деца, а „нормални членове на обществото“, /каквото и да означава това/. И като нормален член Гери и продуцентът й Криско можели да правят всякакви клипове, стига да не е откровено по*но.

Лозанов даже защити клипа и заяви, че не показва  вулгарно поведение, защото у нас имало къде къде по-предизвикателни песни и клипове в чалгата, но срещу тях никой не реагирал.
Да, те възпитават определени качества у аудиторията, но ние не сме органът, който може да ги спре.

Според коментари под статиите за скандалния клип, бащата на малката певица е адвокат на ТИМ и СЕМ е взел и това предвид, произнасяйки становището си. От регулатора не искат да влязат в съдебна битка, а авторите на клипа вчера сами казаха, че зад гърба на  Гери стоят доста адвокати и само чакат да бъде забранен и да отидат да я защитават в съдебната зала.

https://youtu.be/VyWKlzLvFGw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *