САЩ изостави верния си васал ЕС на милостта на Русия

Американските васали от ЕС продължават да се държат като пълни лунатици по отношение на своята външна политика. В Москва пристигна ключов дипломат на САЩ, който е с огромно влияние върху цялостната американска външна политика. Един от най-големите американски експерти по Русия и страните от бившия СССР. Става въпрос за Виктория Нюланд, която ще пребивава в Русия от 11 до 13 октомври. В Москва тя ще се срещне със зам.-министъра на външните работи на Русия Сергей Рябков и зам.-ръководителя на президенската администрация Дмитрий Козак, който е един от най-близките сътрудници на Владимир Путин.

Пред РИА Новости Виктория Нюланд каза, че целта на преговорите в Москва е установяване на стабилни и предвидими отношения между Руската федерация и САЩ. Инициативата за тези преговори е на американската страна. В същото време Жозеп Борел, върховен представител на ЕС по външната политика тези дни най-неадекватно заяви, че Русия е регионална, а не глобална сила. Каталонският геополитически мъдрец трудно може да обясни защо водеща световна сила като САЩ тича в Москва да преговаря с „регионална държава“, а Вашингтон я представя пред световната общественост като най-голямата заплаха за американската сигурност.

Със своето слугинско поведение Брюксел все повече наподобява тотално зависимата от САЩ псевдодържавица Украйна. Постоянно вдига шум, но никой не го слуша. Антируската политика на Брюксел парализира отношенията между ЕС и Русия и предоставя възможността на САЩ да преговаря с Москва за „съдбата“ на Европа в отсъствието на геополитическите мъдреци от Евросъюза.

Без взаимоизгодно сътрудничество с Русия не може да се говори за стабилен ЕС. Може да се говори за ЕС само като за американска военна крепост и зона на нарастващо напрежение с Москва. А накрая вместо европейска стратегическа автономия, от Европа да останат само развалини, прах и пепел. Руснаците са мудни и бавно се задействат. Но задействат ли се, историята показва, че трудно се спират.

Виктория Нюланд

С учредяването на новия си тихоокеански военен съюз AUKUS англосаксонците показаха, че пет пари не дават за ЕС. Той вече не им е нужен като плацдарм ссрещу Русия, защото новата военна стратегия на САЩ е да насочи всичките си сили към блокиране на китойското карго в Тихия и Индиския океан.

Съвсем скоро истината ще лъсне с цялата си прелест. А именно, че Евросъюза и цялата му раздута администрация са само обикновени американски марионетки, които четат подадените им листчета с опорни точки. Че ЕС е само театър, който бе създаден след ВСВ да улеснява управлението на Европа откъм Вашингтон. Но с икономическият възход на Азия, Стария континент става все по-малко привлекателно и значимо задокеанско колониално владение за САЩ. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

8 коментара

  1. Въпросът е „Ако ви дадем Украйна, ще помагате ли на Китай, ще подкрепите ли Иран или ще ни го оставите?“ Госпожата не е дипломат, тя е танк и изглежда като танк. За Русия самото ѝ присъствие трябва да е обидно. Те обаче нямат право да се държат по царски. Играта стана твърде многомерна, Европа е като дъщерята, която владетелите са давали за да скрепят мира. Кому е по-нужен, трудно може да се каже. Едно е сигурно, Русия е свикнала с по-малко и е минала през повече изпитания. По-голям е шансът тя да направи правилните стъпки, в това минно поле, отколкото САЩ, а и проблемите ѝ са по-лесно решими. Добре беше в тази ситуация да сме по-близко до нея, но както пеят „Ахат“ в песента „Земя на слепци“, трудно приемаме водачите си.

  2. ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ ИСКАМЕ ДА ВИ ПОСРЕЩНЕМ КАКТО НА 9 СЕПТЕМВРИ 1944 СПАСЕТЕ НИ ОТ УПРАВЛЯВ АЩИТЕ ФАШИСТИ И 7 ХИЛЯДНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ И МУТРОПОЛИЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ ВИЕ СТЕ НАШАТА НАДЕЖДА И МЕЧТА ОБИЧАМЕ ВИ

    • Трето освобождение няма да има.През януари миналата година запитаха Владимир Путин-Какво ще ви бъде отношението към Булгария при евентуален конфликт.
      За съжаление ще бъде ударена-УНИЩОЖЕНА.

      • А какво да бъде отношението ако от територията на тази държава НАТО започне война срещу Русия. Ние още да си даваме г.ъза под наем, пък да чакаме някой да се смили над нас в свой ущърб.

  3. Ам-ците се концентрират върху Китай и не им е изгодно Русия да се съюзи с Китай. Тя им трябва неутрална на всяка цена. Дано оставят Украйна на мира. Тогава триморието се обезсмисля, но ам-ците ще го поддържат. Заплахата от него им върши работа. Ние също сме балъци и им играем по свирката. Не забравяите, че ритъмът 7/8 е наш и уникален (не намеквам в никакъв случай за ИТН). Това, което искам да кажа е да не слугуваме на колониалисти. Географското положение на територията ни е нашата най силна карта. Дано политиците забравят слугинажа и да поставят условие за независимост на базата на ценната територия. Тя трябва да е неутрална, а не чужда колония.

  4. Много сложна световна политическа ситуация, в която „бензиностанцията“ и „регионалната сила“ Русия се оказва по- интересна отколкото цяла 500 милионна Европа, която някога покори и колонизира целия свят. Ние жалките и политически неграмотни българи, не извличаме нито уроци от неуспехите си, нито от историята и отиваме на бунището на историята в резултат на упоритата си тъпота и безхаберие. Като гледам колко безцветен е и академичният кандидат за президент, как добре се е продал на американците и Радев, че станал и масон, просто не ми се вярва вече, че може да стане чудо, преди нашето изчезване. Такава парадоксална простотия лъха от всичките ни действия, че гоним върховете на световното безумие. Само преди месеци, Борисовия кабинет е удължил до 28г. заробващия договор с т.н. американски тецове, от която мизерните българи купуват ел. енергията на фантастични цени. И няма сила , която да спре това масово безумие. Какъв е този академик, който ще легне в краката на Бойко за да стане президент, какво човешко достоинство има??

  5. За мен тази новина има две значения> Първо, че след като са си осигурили трайно подчинение и послушание в Европа, с новият пакт САЩ откриват нов фронт и разделителна граница в югоизточна Азия, здраво стъпвайки в страната на „кенгурите“ (наричана през ВСвВойна – „непотопяения самолетоносач на САЩ“). По този начин привързват още един васал към имперската си воля, плавно американизирайки с далеч по-малко усилия бившите британски колонии, отколкото похабените сили за откъсване на сателитите на СССР от Москва. И второ прави впечатление премереното поставяне на мястото й на Нюланд от Русия. Няма подлизурстване като у нас където всеки прощляк най-вече янки го мъкнат да се среща с президента или с премиера, като за Тиквата беше мания да се бута при кой ли не. То не бяха холивудски артисти, позалязли тенисисти, размъкнати певачки.

  6. Борисов издигна националната простащина до нивото на Айфеловата кула, та всички в света да се запознаят с нея. И отново съкрушителен процент от нашенци, които щели да гласуват за ГЕРБ. Първото място в проценти отново показва степента на дебилизиране на населението, поне тази част, която благоденства под крилото на този бандяга години наред. Ще има ли някоя от нашите медии, т.н. мисирки куража да публикуват събития от рода „Over 7,000 Doctors and Scientists Sign “Rome Declaration” Accusing COVID Policy-Makers of ‘Crimes Against Humanity’ “ Rome Declaration“ We, Leaders of G20 and other states, in the presence of the Heads of international and regional organisations meeting at the Global Health Summit in Rome, May 21, 2021. ИМАМЕ ЛИ НИЕ НЕЩО ОБЩО С ЕВРОПА, до кога ще се правим на слепи и глухи.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *