САЩ в тотален КОЛАПС! Меркел им нанесе ТЕЖЪК УДАР! Ето какво се случи:

Напрежението между Германия и САЩ продължава да ескалира с всеки изминал ден! Ново изказване на Ангела Меркел ясно показа, че Берлин вече не гледа на американците като на надежден партньор.

Ето какво заяви днес канцлерката на Германия: „Повече не може да се разчита на това, че САЩ ще ни защитават. Затова Европейския съюз трябва да поеме съдбата си в свои ръце“.

Решението на Вашингтон да излезе от ядрената сделка с Иран беше прието на нож от останалите държави, които участват в споразумението. Това са Великобритания, Франция, Германия, Русия и Китай. Оттеглянето на САЩ обаче поля като с леден душ само трите европейски държави. Които са на път тотално да изтрезнеят от неолибералния си сън.

Вчера френският президент Макрон обвини САЩ, че никой не ги е назначил за икономически полицаи на света. А днес Меркел заяви категорично, че вече не гледа на САЩ като на съюзник и призова Европа да се откъсне от диктата на Вашингтон.

Иран заяви, че ще остане в сделката, само ако европейските държави по категоричен начин покажат, че ще направят същото. От заканата на САЩ обаче става ясно, че ако Англия, Германия и Франция продължат да търгуват с Иран, САЩ ще им наложи икономическа преса и санкции.

Но Меркел е категорична, че този път няма да поддаде на рекета на Вашингтон и сделката с Иран ще остане в сила. Според повечето геополитически анализатори ако ядрения договор с Техеран пропадне, това означава нова война в Близкия Изток – между Иран и Израел. Която война много бързо ще прерасне в глобален сблъсък между САЩ и Русия.

Европа най- после осъзна, че подкрепяйки милитаристичната политика на САЩ, изпепелява собственото си бъдеще в пламъците на нова, глобална война.

Сега, за да стабилизират сделката с Иран, след излизането на Вашингтон от нея, европейските държави ще трябва да потърсят подкрепата на Русия, която винаги е била в отлични отношения с Иран. Което означава само едно – влиянието на Русия в Близкия Изток ще нарасне неимоверно много. Дотолкова, че САЩ ще трябва скоропостижно да се изнесат от региона. Това, естествено, няма да е никак лесно, тъй като Вашингтон няма да се откаже току-тъй от петролните кладенци, които си е присвоил през годините. Пък и Вашингтон е единственият гарант за съществуването на бутафорната държава Израел. Затова Телавив ще се бори със зъби и нокти да задържи САЩ в Близкия Изток. В противен случай евреите остават сами, на милостта на… Иран.

Затова Бенямин Натеняху от една страна насъсква САЩ за война срещу Иран. Но от друга, търси подкрепата и на Русия, която, при оттеглянето на САЩ от региона, е единствената държава, която би могла да ги спаси, ако Иран реши да нападне.

Как можем да обобщим световната ситуация към момента?

САЩ стремително губи позиции в двата си най- ключови региона в света – Европа и Близкия Изток. Американците са тотално дискредитирани в очите на доскорошните си верни партньори от ЕС. Но най- лошото за Вашингтон тепърва предстои. Първото е, че ще изгубят петролните кладенци в Близкия Изток, и второто, което ще се случи на по- късен етап – войските им ще бъдат изхвърлени от Европа. Германия вече заяви на САЩ, че по никакъв повод няма да участва във военни операции срещу Русия, което означава, че проектът на Меркел за общоевропейска армия е в ход и ще се случи. А случи ли се, НАТО спира да съществува.

Междувременно, влиянието на Русия в Европа и Близкия Изток тепърва ще нараства. Стоплянето на отношенията между Русия и Европа е неизбежно, тъй като им престои да се изправят пред едни и същи предизвикателства – икономическа заплаха откъм Китай, близкоизточен тероризъм, демографски срив… Съвсем скоро сриващият се икономически и политически САЩ ще е тотал извън играта. И ето тогава най- после ще се случи истинското обединение на Европа. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *