Руснаците на бунт! Канонади от яйца омазаха турските знамена. Посолството на Анкара под прицел!

0

знаме яйцаХиляди руснаци направиха спонтанен митинг пред турското посолство в Москва.

Те се организираха в социалните мрежи и излязоха на протест срещу безпрецедентното сваляне на  руския изтребител Су-24  от турската авиация. Освен руснаци в митинга участват и сирийци. Веят се руски и сирийски знамена, издигат се лозунги в знак на протест срещу посегателството върху самолета, който се бори с най-голямото зло на света – Ислямска държава.

Засега протестът е мирен, а всички митингуващи носят хартиени самолетчета, с които символично обстрелват посолството.  Други са донесли яйца, домати и други зеленчуци, които летят към сградата и се размазват по нея. По стените се стичат жълтици и черупки, има и обилно количество доматен сос. Хората скандират да бъде свалено турското знаме, което и без това плува в яйца и призовават то никога повече да не бъде издигано в Русия.

русия митингСкандира се: „Вън от Русия, подлоги на ислямистите! Убийци! Лъжци“!

Вече има счупени няколко прозореца на посолството, охраната не може да спре тълпата, целият тротоар е хлъзгав от размазани зеленчуци. Движението в района е силно затруднено, от всички страни прииждат още хора, въоръжени с яйца и домати.

По-рано днес в град  Уляновск  имаше импровизиран митинг пред  на големия турски пивоварен завод на фирма Efes. Протестиращите  поискаха от ръководството да свали турския  флаг от сградата, който е поставен наред с руския и се вее над предприятието. Там знамето също бе омазано с яйца и след това тихомълком свалено. Протести се организират спонтанно и в други градове.

Сеирджии съветват протестиращите да хвърлят свински глави и опашки, които са най-голямата обида за мюсюлманите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *