Руските Ракети УНИЩОЖИХА 30% от енергийната система на Украйна. Ударът засяга силно и Европа!

Данните представи украинският министър на енергетиката Херман Халюшченко в интервю за CNN

Русия унищожи над 30% от енергийната инфраструктура на Украйна при своите ракетни атаки в понеделник и вторник. Това заяви в интервю за CNN украинският министър на енергетиката Херман Халюшченко в интервю за CNN, цитирано от БНР.

„Изпращаме това съобщение до нашите партньори: трябва да защитим небето над Украйна“, каза Халюшченко пред CNN късно във вторник, добавяйки, че Русия отказва да се съобразява с международните правила.

В цялата страна, дори в Киев вече е въведен режим на тока.

„Те отказват да спазват каквито и да било международни споразумения или конвенции“, добави той.

Във вторник Украйна призова цивилните граждани на страната да не използват домакински уреди като фурни и перални, за да пестят електричество, тъй като милиони от тях са изправени пред пълно прекъсване на тока след най-голямата руска атака срещу украинската енергийна мрежа от началото на войната, посочва Ройтерс.

Украинското министерство на енергетиката съобщи в понеделник вечерта, че ще спре износа на електроенергия в резултат на последните масирани руски ракетни удари по енергийните съоръжения в страната.

Министерството отбеляза, че износът ще бъде спрян от 11 октомври, за да може Украйна да „стабилизира собствената си енергийна система“. С това вторият най-голям производител на Енергия в Европа – Украйна, която разполагаше с огромно количество енергийни мощности от времето на СССР, вече е извън играта и не може да помогне по никакъв начин на енергийно обеднелия ЕС.

„Именно износът на електроенергия от Украйна помогна на Европа да намали потреблението на руския газ. (62 % от ТЕЦ-овете в страните от ЕС работят с газ, а не с въглища). Затова Русия в момента разрушава нашата енергийна система, за да убие възможността ни да изнасяме електроенергия за Европа“, заяви министърът на енергетиката на Украйна Херман Халюшченко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. НА ВОЙНА, КАТО НА ВОЙНА, СРАВНЕНИЕ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА !

    СЪД СЛЕД ВОЙНАТА ОТ ПОБЕДИТЕЛИТЕ !

    МЕН В МИРНО ВРЕМЕ МИ ИЗТРИВАТ СТРАНИЦИТЕ НА ПРОГРЕСА И НЕ МИ ДАВАТ ПРАВО ДА КОНТАКТУВАМ И ОБЧУВАМ !

    ВОЙНАТА !

    МОЖЕ ДА СЕ ОПИТАТЕ ДА ОТКРИЕТЕ СТРАНИЦИ КОЙТО СЪМ ВНИСАЛ ПРЕДИ В МИРНО ВРЕМЕ В ШВЕЦИЯ, А В БЪЛГАРИЯ СА ГИ ЗАТВОРИЛИ !

    ВОЙНАТА !

    СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ
    12.10.2022 – БЪЛГАРИЯ

  2. След 8 години терор над мирните граждани в Южна Украйна, след убийствата на стотици деца, това е най-малкото, което хазарската мафия заслужава.

  3. Да използват електроценралите, които сами са направили за 30 години, какво плачат за централи направени от мръсните москали.

  4. И ПРАВИЛНО СЕГА ДА РАЗБЕРАТ КАК ОСЕМ ГОДИНИ В ДОНБАС ЖИВЕЯТ БЕЗ ТОК ВОДА И ПОД ОБСТРЕЛ СЛАВА РУСИЯ

  5. Малко им е!На удара с удар!Те какво очакват,Путин да им пише любовни писма ли?!МАЧКАЙ ВОВА,МАЧКАЙ БАНДЕРОВЦИТЕ!!!НИЕ СМЕ С ТЕБ!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *