Руска медия: Ще стане ли България мишена на руските ракетни удари

Коварният план на Киев да разположи F-16 на чужди летища се оказа смъртоносен за Полша, Румъния и България. Сега Русия съсредоточава вниманието си и насочва ракетите си към три държави от НАТО едновременно.

Командването на ВВС на Украйна съобщи, че част от получените изтребители F-16 ще бъдат разположени във военновъздушни бази на няколко страни от НАТО. Най-оптимално е за тази цел да се използват летища в Полша, Румъния и България. Те са най-близо до Украйна. Киев изпълнява хитър план, според който ако изтребителите се разположат на летищата на страни от НАТО, тогава Русия няма да посмее да ги удари. И самата киевска хунта не крие този свой мотив. Заявиха, че ще го направят, защото, базирани в украински летища самолетите ще се превърнат в лесна мишена за руските ракети.

„Базираните в чужбина самолети ще служат като резерв за ремонтни дейности и за подмяна на унищожени изтребители. Част от получените от Киев самолети ще бъдат използвани в чужбина за обучение на украински пилоти“, – каза началникът на авиацията на командването на украинските ВВС Сергей Голубцов. Но има една подробност. Съществува голяма вероятност Русия все пак да започне да нанася удари по военните летища на НАТО, където ще се съхраняват F-16, предоставени на Украйна. И тогава ще стане смъртоносно за Полша, Румъния и България, защото именно тези три държави ще попаднат под прицела на руската армия.

Това беше обсъдено от Кремъл директно и на официално ниво. Руският президент Владимир Путин предупреди още през март, че руската армия няма да се поколебае да атакува въздушни бази извън Украйна, ако самолетите на украинските въоръжени сили излетят оттам и атакуват територията на Русия:

„Разбира се, че ако излитат от летища на трети страни и ни атакуват, те ще се превърнат в легитимна цел за нас и ние ще ги унищожим независимо къде се намират в момента на унищожението“ подчерта държавният глава.

Подобно изявление направи през юни и ръководителят на Комитета по отбрана на Държавната дума генерал Андрей Картаполов:

„Ако украинските самолети просто си стоят паркирани в Полша, България и Румъния или са там за ремонт – за нас тези самолети не са украински. Но ако започнат да излитат оттам и атакуват руски градове и фронтови позиции… F-16 и техните летища извън Украйна ще се превърнат в легитимна цел за руските ракетни удари, ако участват в бойни мисии“, предупреди Картаполов.

И никакво натовско „аз съм си в моята къща“ няма да спаси тези бойци. Между другото, процесът вече е започнал. Косвено потвърждение, че Западът ще разположи украински F-16 в Полша, Румъния и България, беше разполагането на допълнителни системи за противовъздушна отбрана на военни летища в тези страни. В рамките на тази и следващата година Украйна ще получи над 60 изтребителя F-16 от Белгия, Дания, Холандия и Норвегия, като първите самолети трябва да пристигнат през втората половина на 24 г.

Източник: rusonline.org

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Какви бомби? Божееее, ама те българите даже ще посрещнат руснаците с цветя, ако се появят в България.
    Проблема го създават НАТО, наобиколили са Русия и се зъбят,провокират,създават конфликти, което вреди на всички, както на Русия, така и на останалите европейски държави!

  2. Когато за детските бели които си направил поради глупост, те напляска твоят брат боли разбира се но все пак се понася – все пак твой брат е! Това ще стане и тук – няколко ракети през Черно море към Каварна и Варна – повече няма да трябват. Два три братски шамара. Като му дойде времето пак ще посрещнем своите братя, така както е правено преди – с цвеня, целувки, музка и всичко каквото трябва. Но преди това, ах преди това – да са им здрави задниците на евроатлантиците ни – нищо няма да може да ги оварди от нас – нито Лондон, нито Дубай. Като няма друг начин – с чадър в Лондон , Вашигтон или където се намират. Имаме опит !

  3. Ако удрят клоаката „народно събрание“ и министерски съвет на България ще решат проблема изцяло. Така няма да има пострадали българи и народа ще ликува. Може и, без да искат да ударят посолството с оня мърсол вътре дето де прави на господар и всички му лижат мъдурите.

  4. Русия само плащи, пази ни морето, небето, нато, оон ето, сама две страни Америка Русия имат системи ранно предупреждение, и полетят ни ли тактики по 75 килотона, 5 пъти хирошима с 15, незабавно ще ни предупредят

  5. До парафрафа,
    Не се заяждам, а само споделям, че докато дойде предупреждението няма да успеем да си вдигнем гащите.

  6. До парафрафа,
    Не се заяждам, а само споделям, че докато дойде предупреждението няма да успеем да си вдигнем гащите.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.