Руската армия унищожи батарея US гаубици, обкръжена е 2-хилядна групировка на ВСУ с неонацисти и чуждестранни наемници

В рамките на продължаващата специална военна операция руската армия нанася удари по военни обекти на територията на Украйна. Оперативно-тактическата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията са поразили жива сила и военна техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСЕ) в 367 района. За последното денонощие са ликвидирани над 620 националисти, 19 танка и други бойни бронирани машини, както и 17 специални автомобила.  Това съобщи днес, 25 юни говорителят на МО на Русия ген. Игор Конашенков.


Говорителят на руското министерство на отбраната ген.-лейтенант Игор Конашенков добави, че са унищожени още пет склада за боеприпаси, артилерийско въоръжение и други материали на територията на Луганската народна република и град Николаев. Поразени са също така артилерийски и минометни подразделения в 62 района, в това число артилерийска батарея американски гаубици М777 в района на Олешка в Харковска област.

Конашенков добави, че в района на Горское и Золотое в Донбас напълно е обкръжена групировка украински войски. В обсада са попаднали няколко военни формирования, включително бригадна артилерийска група, нацистка група от „Десен сектор“ и отряд чуждестранни наемници.

Общо са обградени около 2000 души, сред които 1800 военнослужещи, 120 нацисти от „Десен сектор“ и около 80 чуждестранни наемници. В чувала са попаднали още над 40 бронирани машини и около 80 оръдия и миномети, изброи Конашенков.

Говоритулят на руското МО отбеляза, че „според признанията на предали се украински бойци обкръжената групировка е изтощена, комплектовката на бойните й подразделения е под 40%, липсва връзка с командването, а снабдяването й с оръжие, боеприпаси, гориво и други средства е напълно прекратено“.

Украинските сили търпят сериозни загуби и на други направления. При ракетни удари на Въздушно-космическите сили на Русия по три пункта на дислокация в Николаевска и Харковска области са ликвидирани над 200 чуждестранни наемници и до 100 украински националисти от батальона „Айдар“.

Брегови ракетен комплекс „Бастион“ е нанесъл удар по ЗРК С-300 в района на Одеса. Целта е унищожена.

За последното денонощие руските сили за противовъздушна отбрана са свалили 2 самолета Су-25, 5 украински дрона, както и 5 тактически ракети „Точка-У“.

От началото на специалната военна операция общо са унищожени – 213 самолета, 132 вертолета, 1334 дрона, 350 зенитни ракетни комплекса, 3769 танка и други бойни бронирани машини, 659 бойни машини за реактивен залпов огън, 3002 оръдия на полевата артилерия и миномети, както и 3835 единици специална военна автомобилна техника.

ДОНБАСКИ ФРОНТ НА 25.06.22 г.! ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/saohYxvQoxA

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

3 коментара

  1. Четири месеца откакто Путин се е оплел като пате в калчища в тая Украйна и никой не иска да му „помогне“ да сложи край на тая драма (наречена ОПЕРА-ция)

    • Гледам, че „западните партньори“ активно му помагат, като се самофалират. Изчакай още месец-два или до зимата, Тошко, и любимите ти укропитеци, барабар с целокупния „солидарен запад“ ще са в небитието. Това ще е краят на ОПЕРА-цията.

    • Абе Тошко ти да не си чалга партията.
      Абе селяни четете и гледайте Руска ТВ
      за да научите нещо за да не останете
      съвсем прости галфони.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *