Русия: Украйна уби с HIMARS десетки свои войници от „Азов“, за да не свидетелстват

Украйна удари с ракети арест, в който е имало военнопленници от „Азов“

Руското министерство на отбраната съобщи, че украинските военни са обстреляли следствения арест, разположен в село Еленовка, в Донецката народна република. Ударът е нанесен с ракети, изстреляни от американската система за залпов огън HIMARS.

Според военното ведомство в резултат на това са загинали 40 украински военнопленници, а 75 са били ранени. Пострадали са и осем служители на ареста, съобщи Газета.ру.

„Тази груба провокация беше извършена с цел унищожаване на ценни извършители и свидетели на военни престъпления, както и за сплашване и назидание на украинските военнослужещи, които вече са се предали или възнамеряват да се предадат в плен с ценна информация за руските власти“, заявиха от министерството на отбраната.

Украинските войници от ареста в Еленовка бяха пленени при ожесточените боеве за украинското пристанище Мариупол на Азовско море. Там над 2 хил. украински бойци се укриваха в продължение на месеци в огромния металургичен комбинат „Азовстал“ в града.

Министерството на отбраната на РФ добавя, че в момента ежедневно голям брой украински военнослужещи доброволно слагат оръжие и свидетелстват за военни престъпления, извършени от киевския режим и националистическите батальони.

По-рано руското министерство на отбраната съобщи за унищожаването на украинска военна база в село Богдановци, в която са били складирани боеприпаси за HIMARS и гаубици M777.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *