Русия сложи под запор 2 милиарда рубли на Порошенко заради корупция

ПорошенкоМосковският районен съд е удовлетворил искането на главното следствено управление на Русия за налагане на запор на седем поземлени участъка, които са принадлежащи на акционерно дружество „Липецка фабрика за захарни изделия „Рошен“, зад които стои украинският президент Порошенко.

Върху парцелите са построени четири производствени бази, голям склад за готова продукция, административна сграда и по-дребни постройки.

 Запорът е направен на основание на руския наказателно-процесуален кодекс, в който подобна мярка се налага върху  имущество с цел да бъде обезпечено  изпълнението на съдебно решение по граждански иск, когато има неплатена  глоба в големи размери  или конфискация на имущество, което е  придобито от престъпна дейност.

Ръководството на компанията е заподозряно в крупна измама за около 180 млн. рубли и в момента се разследва. Според шефовете на „Рошен“ съдебният запор е направен на активи на дружеството на стойност 2 млрд. рубли.

Основание за искането на следствието е започнало наказателно дело за измама и нарушаване на законите, а измамата е  в особено големи размери.

Холдингът „Рошен“ е основан от президента на Украйна Петро Порошенко и е бил негова собственост, а после прехвърлен на подставени лица.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *