Русия: САЩ достави на Украйна вагони с химически оръжия! Готвят Химическа Атака!

Изявленията на бившия посланик на САЩ в Москва Джон Съливан за плановете на Русия да използва химически оръжия в зоната на специалната военна операция целят да прикрият предстояща акция на самите Съединени щати, които в момента подготвят провокация с токсични химикали в Украйна. Това съобщи на брифинг началникът на Войските за радиационна, химическа и биологична защита (ВХБЗ) на въоръжените сили на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Кирилов, съобщава ТАСС.

„На 22 февруари влиятелна американска неправителствена организация проведе конференция за ситуацията в Украйна. По време на това събитие бившият посланик на САЩ в Русия Джон Съливан направи изявление:„Руските войски планират да използват химическо оръжие в зоната на специалната военна операция“. Знаем, че това изявление цели да прикрие подготвяна от самите САЩ химическа провокация в Украйна с отровни химикали“, каза Кирилов.

„Подготовката за провокацията тече с пълна сила“, заяви началника на войските на РХБЗ Игор Кирилов. И даде конкретните данни за твърденията си: На 10 февруари в Краматорск бяха доставени химически вещества във вагон на влак. Пратката беше придружена от чужди граждани. Вагонът беше изтеглен на територията на Краматорския металургичен завод. Химикалите бяха разтоварени под контрола на служители на СБУ и представители на командването на Въоръжените сили на Украйна.

Кирилов подчерта, че във вагона е имало 16 запечатани метални кутии. Половината от тях са имали знак за химическа опасност, надпис BZ, както и маркировка с две червени линии, съответстващи на класа отровни вещества. „Този ​​химикал причинява остра психоза, дезориентация, халюцинации, нарушение на паметта“, каза началникът на войските на РХБЗ, като припомни, че използването на BZ е забранено от член 1 от Конвенцията за химическите оръжия.

Във вагона са били открити и пет кутии с надпис CS-Riot и три – CR-Riot, обозначени с три червени ленти, които обозначават вещества със смъртоносно действие. „Товарът беше поставен на бронирана техника американско производство, която в състава на конвоя се придвижваше към линията на съприкосновение“, каза Кирилов.

По думите на началника на войските на РХБЗ, на 19 февруари украинската страна е разтоварила в Краматорск 11 вагона с надписи „Строителни материали“ и „Цимент“, които всъщност са съдържали шрапнелни боеприпаси. Според информацията, с която разполага руското министерство на отбраната, САЩ са модернизирали шрапнелните снаряди за сухопътните сили, като са ги оборудвали с капсули с химически смъртоносни вещества.

Според руското министерство на отбраната Евроатлантическият координационен център за реагиране при бедствия планира да достави на Украйна голяма партида лични предпазни средства, включващи 600 000 ампули антидоти срещу органофосфорни отровни вещества, повече от 3 милиона антиконвулсивни таблетки, лекарства за детоксикация, повече от 55 000 комплекта лични предпазни средства оборудване, защита, 55 хил. противогаза, 13 хил. индивидуални противохимични опаковки. Тази доставка беше оправдана с това, че уж „руските войски вече били използвали боеприпаси с фосфорен състав и се канят да използват отровни вещества по време на прогнозираното изостряне на ситуацията през пролетта“, каза генерал-лейтенант Игор Кирилов.

„Фактите на едновременната доставка на токсични химикали и средства за защита срещу тях показват опит на САЩ и прокси армията им в Украйна да извършат мащабни провокации с използване на военния психотропен отровен агент BZ по време на конфликта“, подчерта Кирилов. Той също така припомни, че BZ е стандартен химически агент на американската армия, който е бил широко използван по време на войната във Виетнам.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

7 коментара

  1. Един нов сценарий не могат да измислят сащисаните. То бива наглост и тъпота, тъпота и наглост, но това е свръх.

    • да изчакаме до края на март и средата април..и тогава пак ще коментираме..кой пил,кой ял..кой баба си еб..

  2. Карфица НЕ могат да доставят в Украйна англосаксонците, без да се знае от Русия!
    Наблюдава се всеки квадратен сантиметър и пиле не може да прехвръкне без тяхното знание!
    Но…, когато виждаш, че краят е близо, правиш всичко възможно, за да го стигнеш по-бавно!

  3. УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ И ТРИМОРЕЦА НАТОВСКИЯ ГЕНЕРАЛ АГЕНТ НА ЦРУ КЛЕПОУХИЯ р. радев СА С СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ НАТО ЕС САЩ СОРОС

  4. Значи по стария сценарий решихте да преместите укронацистите в България, а нас да пратите на фронта?
    И като едното нищо, импотентните руснаци са отписали българите и нашата територия и ще го допуснат, та после турците да се занимават с изродите, които идват от държавата 404.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *