Русия призова СЗО да Разследва 4-те финансирани от САЩ биолаборатории в Нигерия заради Маймунската Шарка!

Най-малко 4 контролирани от САЩ биолаборатории работят в Нигерия, откъдето тръгна маймунската шарка. Това заяви в петък началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита  на въоръжените сили на Русия Игор Кирилов.

Той припомни, че според доклад на Световната здравна организация западноафриканският щам на маймунска шарка е пренесен от Нигерия, където Съединените щати са разположили своя биологична инфраструктура.

„Според информацията, с която разполагаме в Нигерия има най-малко четири биологични лаборатории, контролирани и финансирани от Вашингтон“, каза Кирилов.

Според него в тази връзка трябва да се припомни едно странно съвпадение, което се нуждае от допълнителна проверка от специалисти.

„И така, според европейски и американски медии, в материалите на Мюнхенската конференция по сигурността, проведена през 2021 г., тоест в пика на пандемията от COVID-19, на една от лекциите е разглеждан сценарий за противодействие на огнище, причинено от нов щам на вируса, причиняващ маймунска шарка”, каза началникът на войските.

Кирилов призова ръководството на СЗО да разследва дейността на финансираните от САЩ нигерийски биолаборатории в Абуджа, Зария и Лагос.

„На фона на многото случаи, в които САЩ нарушиха изискванията за биосигурност и многото факти за небрежно съхранявани в техни лаборатории патогенни биоматериали, ние призоваваме ръководството на Световната здравна организация да проведе разследване на дейността на финансираните от САЩ нигерийски лаборатории в Абуджа, Зария, Лагос и след това да информира световната общност за резултатите“, каза той. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *