Румен Радев: Борисов е Безочлив! Двамата с Пеевски са ортаци в бизнеса и политиката! (С ВИДЕО)

3

„Сега е времето за консултации. Половин година хиляди българи протестираха за честни избори, а премиерът Борисов се криеше и тупаше топката на място, за да докрета до края на мандата си и той да проведе изборите. А сега обвинява мен че аз искам да ги отложа. Това е безочие. Декларацията на ДПС че няма да ме подкрепи за втори мандат не ме учудва. Логично е партията на г-н Пеевски да подкрепи Борисов за президентските избори – те са си ортаци и в бизнеса, и в политиката. Още повече, че Борисов е довереното лице на турския президент Ердоган, който пък наскоро поздрави конференцията на ДПС“. Така президентът Радев коментира днешното нелепо обвинение на премиера към него, че свиканите от него консултации са само предлог, а истинската цел на Радев е да отложи и саботира изборите.

„Сега е моментът да се проведат консултациите за парламентарните избори. Половин година стотици хиляди българи протестираха по площадите за предсрочни и честни избори, а премиерът се криеше и тупаше топката на място, за да докрета до края на мандата си и той да проведе изборите. А сега обвинява мен че аз искам да ги отложа. Това е безочие. Явно от шеметните си предизборни обиколки с джип през последните месеци, на премиера не му е останало време да се ориентира и да оосмисли причините и същността на тези консултации.“

Това заяви днес президентът Румен Радев пред медиите след участието си в тържествения водосвет на бойните знамена в столицата.

Вместо да говори за избори въобще, премиерът да обясни защо през 11-те години от неговото управление България е страната с най-висока смъртност в Европа, заяви още Радев.

Борисов не е разбрал и, че целта на консултациите не е да определим датата. Целта е да определим начина на провеждане на изборите. Решението за датата го взема президентът, но начинът за провеждане се определя от Министерския съвет и парламентарното му мнозинство. Посочих възможно най-ранната дата, за да предизвикам мобилизация в работата на институциите, но до момента чувам от тях само голи обещания, без каквито и да е конкретни резултати, законова, организационна или логистична подробност за тези избори, коментира държавният глава.

За разлика от премиера Борисов, за мен е важно и има значение как ще се гарантира конституционното право на вот на българите. За мен има значение доколко ще е ефективна предизборната кампания, която трябва да изкара хората да гласуват. Има значение и сертифицирането на машините за гласуване. Има голямо значение как ще гласуват българите в чужбина, обясни президентът. За първи път ще правим избори по време на карантина, което изисква друга организация, допълни той.

Запитан дали има промяна в намеренията му за датата на изборите и дали не възнамерява да ги отложи за април, Радев отговори: Към момента правителството на Борисов не ми е подало информация, че има законова, логистична и организационна готовност да проведе изборите. Освен това е необходимо Народното събрание да приеме промени в закона, за да могат да гласуват и хората в изолация, както и за да се създаде друг тип организация за гласуване в условия на пандемия. Съдействие от страна на правителството в тия насоки до момента не съм получил“, допълни Радев.

Консултациите в Президентството продължават. Днес със сдружението на малките общини, утре с НСОРБ, след това с обществения съвет на ЦИК и ръководството на ЦИК. Предстои и видеоконферентна среща с представители на българите зад граница. Събота и неделя пък ще са консултациите с извънпарламентарните партии, а след това и с парламентарните такива.

„Декларацията на ДПС че няма да ме подкрепи за втори мандат не ме учудва. Логично е партията на г-н Пеевски да подкрепи Борисов за президентските избори – те са си ортаци и в бизнеса, и в политиката. Още повече, че Борисов е довереното лице на турския президент Ердоган, който пък наскоро поздрави конференцията на ДПС“, каза още Радев.

„Избирателите на ДПС са свободни български граждани и преценяват сами. Лятото младежите на ДПС видяха сараите на почетния си лидер Ахмед Доган и сигурно ще се замислят в какво се осребряват гласовете им, а те са все умни и честни млади хора“, допълни президентът. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ И ДОВЕРИЕ ЗНАЕМ ЧЕ СМЕ КОЛОНИЯ НАТО ЕС САЩ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ВАШИНГТОН БРЮКСЕЛ СВЕТОВНИТЕ ТЕРОРИСТИ МЕРКЕЛ И БАЙДЪН НЕ ОПРЕДЕЛЯЙТЕ ИЗБОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ 30 ГОДИНИ НИ ОТНЕМАТЕ ПРАВОТО НА ИЗБОР СНАЙПЕРИСТИ ГОТОВИ ЛИ СТЕ

  2. НАРОДЕ ВРЕМЕ Е ДА СИ ПРИБЕРЕМ ПОРТРЕТИТЕ НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ ОТ ПАРЛАМЕНТА И ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ КОИТО Я ПРЕВЪРНАХА В КОЛОНИЯ НЯМА ДА СЕ ГАВРЯТ С ТЯХ А Т А К А СВОБОДА ИЛИ СЪЩЕСТВУВАНЕ СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ НАТО ЕС САЩ СОРОС ГЕРБ ДПС ВЪН ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

  3. ПИ ОСВЕЩАВАНЕТО НА БОЙНИТЕ ЗНАМЕНА НИКОЙ ЛИ НЕ ВИДЯ КАКВО ПИШЕ СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ КОЛОНИАЛНА РОБСТВО БЪЛГАРСКА ПРЕДАТЕЛСКА АРМИЯ НАТО ОПИКАН ТЮФЛЕК КАРАКАЧАНОВ ГЕЙ МАРКУЧ ДЖАМБАЗКИ КОЙТО НЕ Е БИЛ В КАЗАРМА ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ АТАКА СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *