Румен Радев от Москва: Ще строим с Русия „Български поток“! Вижте как Президентът РАЗБИ евро-атлантическата кочина на ГЕРБ:

Президентът Радев отваря нова и то светла страница в българо- руските отношения. В свое интервю пред „Комерсант“ по повод първата му визита в Москва, която започва днес и ще продължи два дни, държавният ни глава разкри нещо сензационно: че ще работи за прокарването на газопровод „Български поток“ за директни доставки от Русия към България.

Румен Радев поясни, че планираното супер-съоръжение ще свърже двете държави през Черно море, после ще премине през страната ни и ще продължи към Сърбия, Унгария, Австрия и Северна Италия. На практика, това е маршрутът на проваления проект „Южен поток“, от който държавата ни беше принудена да се откаже под бруталния натиск на САЩ и Брюксел.

Пред руското издание Президентът ни защити инициативата си с аргумента, че най- сигурните доставки са директните. Идеята на Радев е провокирана от факта, че Турция съвсем скоро ще е готова с газопровода „Турски поток“, който строи съвместно с Русия. И България няма да има друг газов избор, освен да поиска тръба от Турция. Така обаче цената на газта, която ще получаваме, ще се определя от южните ни съседи. А и от сега е ясно, че Анкара със сигурност ще се възползва от енергийната ни зависимост за свои користни политически цели.

Всички в България сме наясно, че именно това предстои да се случи. И помним как преди няколко години, вместо да защитят националния ни интерес, управниците от ГЕРБ го предадоха без да им мигне окото, за да не загубят протекцията на господарите си от Брюксел и Вашингтон.

Румен Радев заяви още и че за България е жизнено необходимо подновяването на проекта АЕЦ „Белене“. Пред „Комерсант“ той заяви, че страната ни не трябва да губи позициите си в областта на енергетиката. И отново оправда позицията си с факта, че Турция завършва строежа на първата си АЕЦ и планира строежа на още две. С което ни става директен конкурент.

Идеите на президента Радев са изключително навременни с оглед опасността България да изпадне н енергийна зависимост от Турция заради национално безотговорната политика на ГЕРБ. Но въпреки добрите му намерения, топката пак си остава в ръцете на правителството.

За да отговори на Радев, днес Бойко Борисов ни в клин, ни в ръкав повдигна булото на закритата тема за строежа на АЕЦ Белене, като се похвали, че имало интерес от страна на Франция и Китай. Но нищо по- конкретно от това не чухме. Което означава, че поредното размразяване на АЕЦ Белене, ще е само на приказки. Защото на Борисов са му казали да се надцаква с Радев – поне словесно.

Днешната среща на Румен Радев с руския министър- председател Дмитрий Медведев роди още една неочаквана новина, произведена в гербаджийските пиар – лаборатории: Бойко Борисов щял да ходи на посещение в Москва до края на годината. Това оповести лично Медведев.

Явно стоплянето на отношенията между Германия и Русия от една страна, и разривът между ЕС и Вашингтон от друга, са дали сигнал за ГЕРБ да се втурнат през глава към Москва. Така че, ако се случат някакви общи енергийни проекти, фирмените кръгове на ГЕРБ отново да са на копанята да плюскат. Разбира, последната, тежка и решаваща дума ще е на САЩ. Защото България е тяхна колония. Затова те ще трябва да позволят или забранят на българското правителство дали да се сближава отново с Русия. Въпреки, че като се сетим какво количество военни и техника са струпали американците в страната ни – отговорът е ясен отсега.

Посещението на Румен Радев в Русия продължава и утре, когато ще посети президента Владимир Путин в лятната му резиденция в Сочи. Руският държавен глава ще уважи българския си колега с тържествен обяд в негова чест. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

5 коментара

  1. Имаме…ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ!!! С РЕСПЕКТ, С УВАЖЕНИЕ- УСПЕХ с визитата ВИ във ВЕЛИКА братска РУСИЯ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Хубаво е, че Радев договаря подобни проекти! Лошото е, че реализацията не зависи от него, а от правителството. А то пък е зависимо от….знаем от кого…

  3. Тези мантри не са от вчера!Президента Радев ги повтаря,като папагал,но всичко което може да се случи трябва да е взаимноизгодно!Времената на „големият брат“отдавна отминаха и червените другари няма да крадът!?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *