Разкритие: БОРИСОВ ОТИВА В РУСИЯ ДА СЕ СКАРА С ПУТИН! САЩ са му наредили да САБОТИРА Енергийните проекти, договорени от Радев!

Изключителен политически и икономически успех за България постигна президентът Румен Радев при посещението си в Русия на 21- 22 май. Там държавният ни глава се срещна с министър- председателя Медведев и с президента Владимир Путин. При разговора с руския си колега, Радев постави ребром въпроса за възобновяване на общите енергийни проекти между двете държави – газопровод и АЕЦ Белене. И Русия даде одобрението си!

По време на височайшето посещение на Румен Радев в Русия, обаче стана ясно, че няколко дни след него, на 30 май, там ще ходи и министър- председателя Бойко Борисов. И той щял да се среща с Медведев и Путин, за да обсъдят общи енергийни проекти.

Буди недоумение въпросът защо никой в България не знаеше за визитата на Борисов в Москва, при това броени дни преди осъществяването й! Най-вероятно, защото правителството на ГЕРБ умишлено е крило до последно. А по какви причини – тази секретност, ще стане ясно от резултатите от срещата.

Но преди да посети Москва, Борисов щял да се отбие в … Украйна! Където ще гледа футболен мач с приятеля си Петро Порошенко. Това призна вчера самият той по време на заседание на Министерски съвет. „Добре е, че президентът Румен Радев е посетил Русия, аз пък ще ходя в Украйна“, изцепи се премиерът.

Борисов поясни, че на 26 май ще лети за Киев, където ще гледа финала на Шампионска лига… заедно с украинския президент Петро Порошенко!

Дали историята с мача в Украйна не е поредната селско-дебелашка шега на премиера, не става ясно. Но Борисов добави, че така се прави балансирана политика. Трябвало да сме в приятелски отношения с всички – и с американците, и с руснаците, и с украинците, и с турците и пр…

Това, което банкянският определя като „балансирано поведение“, всъщност се нарича безгръбначие. Означава, че не следваш никаква политика, че нямаш никакви принципи, никакви идеали и идеи за бъдещето, не се бориш за нищо, не искаш да поемеш никаква отговорност – просто си един презрян слуга, който си търси господар, комуто да се продаде по възможност по-скъпо. Дали подобно безпринципно поведение може да се определи като положително? Едва ли.

Нека си припомним, че именно заради безпринципната простащина на Борисов, избухна скандалът с руския патриарх Кирил през март. По време на срещата с Негово Светейшество, Борисов му се похвалил, че се обадил да благодари за Освобождението на България и на лидерите на Украйна, Полша, Финландия и Литва.

Дълбоко засегнат от простотията и неблагодарността Борисова, патриарх Кирил изрази възмущението си пред президента Румен Радев. А пиарите на ГЕРБ извъртяха ситуацията със заглавия от типа: „Негово Светейшество издърпа ушите на българския Президент!“

Платените гербаджийски медии обаче удобно пропуснаха да отразят думите на патриарх Кирил, който на изпроводяк заяви, че е впечатлен единствено от срещата си с Румен Радев и пожела на България повече политици като него.

Няма как Бойко Борисов да не знае, че темата за Украйна е силно болезнена за Русия. Няма как да не знае, че от 2014 г. насам, етническите руснаци в Украйна (14 млн. души) са дискриминирани и преследвани, а в Донбас дори избивани от фашисткото правителство на Петро Порошенко. И да се хвалиш, че ден преди визитата си в Москва ще гледаш мач с кръволока Порошенко, си е чиста провокация към Русия. И тук изниква въпроса: Дали Борисов отива на среща с Путин и Медведев действително да преговаря за общи енергийни проекти или целта му е да ги провали – за пореден път.

Че премиерът ни е прост – спор няма. Но дали чак дотолкова? Или цели нещо друго? Борисов вече има достатъчно голям опит в политиката, за да приемем, че е допуснал неволна грешка или че е прекалил с обичайно просташките си шеги.

Затова ние от Skandalno.net се питаме: Дали изненадващата визита на Борисов в Москва, точно след тази на президента Радев, не цели да провали успешните резултати, които постигна държавният ни глава? Все пак, същият министър- председател – Бойко Борисов, само преди 4 години под натиска на САЩ категорично отхвърли и трите големи енергийни проекта между България и Русия. Сега Борисов по-малко зависим ли е от Вашингтон, при положение че на територията на страната ни вече има 4 US-военни бази? И какви цели преследва с тази визита в Москва глозгащата страната ни колониална върхушка на ГЕРБ – ще разберем съвсем скоро. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

8 коментара

  1. ПРЕМИЕРЪТ Е В РАЗКРАЧЕН СТОЕЖ !ДАЛИ ЩЕ СЕ ОРИЕНТИРА КЪМ РУСИЯ ИЛИ ЩЕ НИ ВЛАЧИ КЪМ ДЪНОТО НА КОЕТО НИ НАСАДИ САЩ ?ПОЛОЖЕНИЕТО Е МНОГО ОПАСНО !ТЕ ПЪК АМЕРИКАНЦИТЕ НЕ ЧАКАТ РУСИЯ ДА ПОСТРОИ ВСИЧКО ЧЕ ТОГАВА ДА ИМАТ ПРЕТЕНЦИИ!СЛОЖНА ОБСТАНОВКА !7

    • Долнопробен ибрикчия!Тъп тиквеник!Национален предатели!

  2. Браво, Надя! Страхотна статия! Дай Боже повече честни и кадърни журналисти като теб!

  3. страхотна статия която показва истинското лице на идиота, който ни “управлява“ сега\бб/ жалко за българия и българите на които поведенчиските реакции са изучени много добре и се знае доколко може да бъдат тероризирани грабени крадени и доведени до просяшка тояга.крайно време е тези крадци и некадърници да бъдат премахнати

  4. Много жалко , че е пълно с идиоти които се кланят на главния Идиот.

  5. Разбирам безпокойствието на истинските Българи но изчаквам с интерес реакцията на Владимир Путин.Един сериозен Президент не може след като е уговорил нещо със свой колега от друга страна да падне толкова низко и да допусне някакъв си първи министър да бъде приет и да провали договореното. Ако това стане така обещавам един много сериозен коментар на редакцията на Скандално.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *