Първанов подметна плахо: Може да се оттеглим от властта, китката увяхна

1

първановАБВ  дежурно  намекнаха, че с единия крак са опозиция и  може да напуснат властта.

Те обвиниха  ГЕРБ, че след победата на местните избори  проявявали високомерие, не ги брояли за слива  не се вслушали в предложенията им за  бюджета за 2016 г.

Това силно засегнало отцепниците от БСП и Георги Първанов заяви  пресконференция в Народното събрание, че отново има критична ситуация и се чудели  дали да останат във властта.

Имам усещането, че високите резултати от местните изборите на  ГЕРБ са причината  да си вдигнат малко повече носа, каза Първанов и веднага се застрахова, че не става дума за  ръководството на ГЕРБ, а за някои депутати  в парламентарни комисии.

Късно е, либе, за китка, коментираха веднага думите на бившия президент във форумите. Първо трябва да отговорите на избирателите си какво изобщо правите във властта, а тогава да плашите с оставки! Що за странна коалиция ръководи България?

Първанов се маха от БСП, обезкървява я, прави собствена уж лява партия, взема някакви жалки процентчета, които го връщат в политиката и за да не бъде натикан в сляпото й черво, изведнъж се съюзява с доскорошните си врагове от ГЕРБ и започва да управлява в коалиция с тях. Много по-достойно щеше да остане в опозиция и да си сътрудничи с левите в страната, тъй като не може лява партия да води дясна политика. Това го пише във всички учебници.

Ама защо не бръснели за слива АБВ. Нито избирателите им, нито ГЕРБ. И двете страни не вярват на Първанов, защото когато човек веднъж стане предател, може да стане много пъти още. Важна е първата крачка, а тя беше направена.

В момента БОСТАН е в действие, ГЕРБ подкрепи искането на ДПС за по-малки осигуровки на тютюнопроизводителите /електората им/ и Първанов се почувства десета дупка на кавала и започна да хленчи по пресконференции.

Смешен плач! Кого плаши с оставка? На ГЕРБ му е все тази вече подкрепя ли го АБВ или не, защото си осигури гласовете на ДПС. А изкуствената формация на бившия президент спокойно може да отиде в историята. Само че той е прекалено властолюбив, за да го позволи.

Така че, по-кротко с пресконференциите. Бавно и полека с Калфин и Румен Петков се превръщтае  в клоуните и смешниците в политиката.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

  1. Махай се бе! Остави БОСТАН да се удави. Ще имаш повече авторитет, ако си извън властта!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *