Путин Призна Донецката и Луганската народни републики за независими държави!

Президентът на Руската федерация Владимир Путин подписа укази за признаване на Донецката и Луганската народни републики. Украйна поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Владимир Путин и Денис Пушилин, ръководителят на Донецката народна република (ДНР), подписаха споразумение за приятелство, сътрудничество и помощ между Руската федерация и ДНР.

Владимир Путин и Леонид Пасечник, лидерът на Луганската народна република (ЛНР), подписаха в Кремъл споразумение за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ между Руската федерация и ЛНР.

Путин поздрави ръководителите на ДНР и ЛНР за подписването на договори за приятелство с Русия, съобщава ТАСС.

По-рано днес руският президент Владимир Путин проведе телефонни разговори с френския президент Еманюел Макрон и германския канцлер Олаф Шолц и им съобщи, че „ възнамерява да подпише“ указ за признаването на Донецката и Луганската народни републики.

Преди това ръководителите на ДНР и ЛНР също отправиха призиви за признаването на техния суверенитет във връзка с „военната агресия на украинските власти“, масирания обстрел на територията на Донбас, в резултат на което страда цивилното население.

Украйна поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН в понеделник вечерта. Последната от своя страна призова за въздържане от „всяко едностранно решение“, което „подкопава целостта“ на Украйна.

Френският президент Еманюел Макрон свика вечерта Съвет по отбрана, за да разгледа ситуацията между Украйна и Русия, съощби АФП.

Британският премиер Борис Джонсън заклейми признаването от страна на Москва на независимостта на сепаратистки региони на Украйна като „очевидно нарушение на суверенитета на страната“ и „отказ“ от Минските мирни споразумения.

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш отмени посещението си в Демократична република Конго в понеделник и реши да се върне бързо в Ню Йорк поради влошаващата се криза около Украйна, пише „Фигаро“.

Браво на Велика Русия и честито на изстрадалия свободата си руски Донбас! С пожелания съвсем скоро Русия да си прибере цялата югоизточна рускоговоряща половина от несъществуващата франкенщайн-фашистка държава Украйна. От екипа на Skandalno.net

Ето и двата указа за признаването на донецката и луганска народни републики за независими държави:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Путин е велик поради простата причина, че говори истината и прави това което е казал. Историческо обръщение, интересно Радев как ще се гъне.

  2. В навечерието на деня с ШЕСТ двойки 22.02.2022 се случва голямото събитие.Това е отговорът на цяла човеколюбива Русия на безпрецедентната наглост на дуото Англия-Щатите да държат света в подчинение, да го мачкат, експлоатират и съсипват. Позор за цяла Европа, която се примири с васалното си положение и все още продължава да не разбира, че светът се промени.

  3. Браво на Путин. Така се Прави. ✔️ САЩ и Англия , Трябва да Разберат че Не Управляват Света ! И Той, Не им Принадлежи.

  4. Браво Володя! Сега плашат със Съвета за сигурност на ООН, но забравят че Русия и Китай имат блокиращ глас.

  5. СЛАВА ВОЛОДЯ НАШ ВЕЛИК ИСТИНСКИ БРАТ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ПЛАГОДАРИМ ВИ СКАНДАЛНО НЕТ ЧЕ МИСЛИТЕ КАТО ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД БЛАГОДАРИМ ВИ ЧЕ ВИ ИМА ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ БРАТСКИ РУСКИ ДОНБАС НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ

  6. …по тази логика Ердоган може да признае турско говорещите райони в България за независими…Какво следва тогава???…

  7. Като са турско говорящи да си събират багажите и да отиват да говорят турски в анадола, както казаха украинците на руснаците в тяхната държава.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.