Путин печели 80 процента от света – всичко извън Запада

2

Санкциите са вид тероризъм – финансово-икономически. Разликата между класическия тероризъм и санкциите е в мащабите. Една бомба или повече, заложени в самолет, метро или влак, могат да убият 10, 200 или 5000 души… Целта винаги е всяване на страх, за да се наложи определена политика.

Едни санкции като тези сега срещу Русия, засягат милиарди хора. Могат да умрат милиони. В името на определена политика. В случая САЩ целят да накажат Русия за това, че не се подчинява на западняшкия расизъм, който изживява себе си като Тиран, роден и призван да властва над света. Щетите от санкциите надвишават щетите от бомбите. А най-удивителното с вече седемте пакета от санкции срещу Руската федерация е, че удрят предимно страните, които налагат санкциите, както и неутрални народи нейде по света. Не и Русия.

Енергийна криза, продоволствена криза, ресурсна криза, логистична криза, икономическа деструкция.. . Реално милиарди хора страдат в името на подчиняването на Русия. Но тя не се подчинява. Няма и да се подчини. Ако тя се подчиняваше, нямаше да е най-голямата държава в света. Терорът със санкции явно е контрапродуктивен. Както и класическият терор – някоя бомба на публично място да е променила политиката на Великобритания срещу ИРА или политиката на Испания срещу баските?… Терорът на американските санкции да не би да сломи Куба, Венецуела, Иран или КНДР?… Русия пък дори няма да бъде одраскана – нито като държавна, нито като икономическа мощ. Давам отново най-емблематичният пример-Голодомора в Украйна през двайсетте години на миналия век. Тогава гинат хиляди украинци, защото Западът налага поголовно санкции на СССР. Целта е да не се развие индустриално. Единствената експорта стока е било житото. Сталин е бил принуден от терора на санкциите да изнася селскостопанска продукция от резерва на страната, за да финансира тежката си индустрия. В резултат СССР става могъщ. А житницата Украйна след последвали три безпрецедентно сушави години и останала без житни резерви, умира от глад. Впрочем от глад умират и жителите на съседни региони в Полша, Румъния, както и в самата Русия. Западът пък се принуждава да заложи на Хитлер да възпре икономическото развитие на СССР. Днес виждаме подобна история.

Докато Западът отново се опитва да възпре развитието на великата сила Русия с кръвта на украинците и на цената на глада на милиарди по света, Путин дублира сталинския възход. Руската федерация стана отново велика сила! Историята се повтаря. Скоро ще видим как Западът ще обърне гръб на украинския лидер Зеленски, както обърна гръб и на Хитлер, когато се провали срещу СССР.

Болката на Запада ще е голяма, защото милиардите, инвестирани в режима на актьора, няма да се върнат с принадена стойност. В Украйна Путин печели много повече от териториални придобивки. Печели 80 % от света – на практика всичко извън Запада. Защото западняшкият расизъм хилядолетия наред мачка този свят. Граби го. Експлоатира го… докато руската мечка не го удари през крадливите алчни ръчички.

Това се вижда и в Китай, и в Индия, и в Близкия Изток, и в тихоокеански регион, и в Африка, и в Латинска Америка… С всеки пакет санкции на Запада 80 % от света се убеждава, че терорът е контрапродуктивен.

Милен Милушев

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *