Путин обясни кратко и ясно защо СВО на Русия е изцяло съобразена със законите на международното право:

Агресията срещу Русия не спасява западните държави, а само задълбочава икономическата и социална криза, в която са изпаднали. Досегашната им колониална система, чрез която владееха и експлоатираха света, вече е в задънена улица, заяви руския президент Владимир Путин в интервю по време на Източния Икономически форум във Владивосток.

Той припомни бомбардировките на НАТО над Югославия, както и атаките на водената от САЩ западна коалиция срещу Ирак и Либия – без разрешение от ООН и в разрез с всички норми на международното право.

„Хартата на ООН говори за правото на нациите на самоопределение. Съдът за Косово реши, че част от страната (населената предимно с албанци сръбска област Косово и Метохия), ако иска да се отдели, то не е необходимо да иска разрешение за това от центъра Белград. Но по някаква причина това не се отнася за Донбас. Имат ли право на самоопределение двете донбаски републики ДНР и ЛНР? Имат! Това е потвърдено от съда, който е направил прецедент, като е признал това право на Косово“, заяви Путин.

„Имаме ли право да признаваме републики, които са се отделили чрез всенародни референдуми? Имаме! И след като сме ги признали, можем да сключим с тях договор за приятелство. Нещо, което ние сме направили, договорите са ратифицирани. Според тези договори ние сме длъжни да помогнем на ДНР и ЛНР, ако срещу тях друга държава прояви агресия, Агресията беше на лице. И ние помогнахме“, добави лидерът.

„Това отговаря ли на член 51 от ООН (относно правото на самоотбрана)? Трябва да помогнем на нашите съюзници. Ние го правим. Ето една проста верига от действия на Русия, която е в пълно съответствие с международното право“, подчерта Владимир Путин.

Глобализацията беше несполучлив опит на западния свят да мимикрира, да смени формата на своя колониализъм, като остане същото познато съдържание – груба експлоатация на останалия свят. При коренно променени условия днес в света, Западът се опита да запази ролята си на онази метрополия, която векове наред контролира финансовите потоци, технологиите, формира свои правила, налага ги на другите, определя цената на суровините за всички останали държави, третирайки богатите на ресурси страни като свой суровинен придатък и т.н. Все по-наглото и лицемерно поведение на Америка и ЕС днес, издава досегашната им роля в света и те вече не могат да я скрият, те свалиха всички свои маски и показаха озъбеното си нечовешко лице. Русия ги принуди да го направят.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

6 коментара

  1. Владимир Путин, както и всички негови тези исказани на форума във Владивосток ЛИПСВАТ ТОТАЛНО В НАШИТЕ МЕДИИ. По-важно е разбира се да се говори за кончината на английската кралица, осенила с безкрайното си царуване целия свят, наблюдавала безпристрастно всички събития по света довели го до тази световна криза. С целия този гнил интерес и внимание ние затвърдихме статута си на колония, на Щатите, на Англия и на Брюксел.

  2. СЛАВА ВЕЛИК НАШ БРАТ НАЙ ВЕЛИК НА СВЕТА ВЛАДИМИР ПУТИН ГОСПОДИ ПАЗИ ГО БЛАГОСЛОВЕН ДА Е

  3. ЧЕСТИТ 9 СЕПТЕМВРИ БЪЛГАРИ СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е В НОВ 9 СЕПТЕМВРИ

  4. Колев, същото важи и за западните медии – нищо важно от речите на Путин досега не са споменали. Само търсят някакъв израз, изваждат го от контекста и почват – Путин пак заплашва, Путин пак използва газа като оръжие… Без да публикуват цялата реч или поне части от нея. И много малко от западното овче население се замисля или търси повече информация.

  5. И аз пак да допълня нещо.За времето през което Той е начело на Русия не съм чул нито една случайна дума изречена от Него! Всичко казано е премерено и премислено!И всичко ,което е начертал като бъдеще за Русия и света до тук е станало и ще стане! Бъдете сигурни!

  6. Слушайте Путин, защото Путин не е сам Путин, а цяла Русия плюс Китай, Индия, Бразилия,Южна Африка и още други страни. Празнословието не съществува в тези страни като култура. Всичко което се казва се прави.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *