Проф. Николай Радулов РАЗБИ на пух и прах ЛЪЖАТА С ОТРАВЯНЕТО на Емилиян Гебрев! Ето какво разкри:

Бившият главен секретар на МВР и експерт по сигурността проф. Николай Радулов коментира аферата с отравянето на оръжейният бизнесмен Емилият Гебрев, сина му и техен служител. Въпреки че случаят е от 2015 г., а разследването тогава не е доказало престъпление, публикация отпреди няколко дни в сайта на британското НПО за журналистически разследвания с изявена антируска насоченост „Белингкат“, обвърза отравянето на Гебрев с това на Скрипал.

Проф. Николай Радулов

Сайтът твърди, че руски агент на име Сергей Федотов пребивавал у нас през 2015 г., точно когато българският оръжеен търговец бил отровен. Федотов бил във Великобритания и през 2018, в периода, когато Сергей и Юлия Скрипал били отровени.

„Поначало всяко разследване, което не е на специалните служби, е спонсорирано от някого“, разясни професор Радулов. Който с право обръща специално внимание на източника на информация за аферата с Гебрев.

С какво е известен до момента британският сайт „Белингкат“. Първо, сайтът за уж независима журналистика, всъщност е НПО, което години наред поръчково представяше джихадистите от ИДИЛ като „умерена опозиция“ на сирийския президент Башар Асад. Не веднъж сайтът е обвинявал Асад в употреба на химически оръжия срещу народа му. Обвинения, които впоследствие категорично бяха заклеймени като лъжливи. Сайтът „Белингкат“ беше и основен източник на обвиненията срещу Русия и президента Путин по случая с отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му. Обвинения, които също по никакъв начин не бяха доказани от британските специални служби.

Напълно е изключена възможността въпросният Сергей Федотов през 2015 и 2018 г. да е бил действащ агент в руските специалните служби, и да се е оставил да бъде идентифициран. Няма толкова глупав агент на специални служби. И подобни твърдения са просто смешни, категоричен е проф. Николай Радулов.

Ако действително е документирано, че въпросното лице е пребивавало у нас или където и да било другаде по света, то със сигурност той вече не е бил агент на руските служби. Може да е напуснал, или да е бил уволнен. Но със сигурност не е бил действащ агент. Много бивши агенти поемат частни поръчки, но след като вече не са на служба.

„Цялата история за Скрипал, цели да внуши, че руснаците са идиоти, особено служителите на службите им. А що се отнася до случая с Емилиян Гебрев, очевидно управляващите го политизират заради предстоящия евровот“, казва още Радулов. Въпросният оръжеен бизнесмен пък използва историята, за да привлече вниманието върху фирмите си, тъй като през последните години има опити да му бъдат откраднати, допълва професорът.

„Спешната среща“ между премиерът Борисов, британската посланичка Ема Хопкинс и главният прокурор Цацаров е просто част от предизборната кампания на ГЕРБ. Управляващите искат да покажат колко много работят и да отчетат дейност и абсурдна лоялност пред западните държави.

Търговецът на оръжия и каптагон Емилиян Гебрев.На заден план – менторът му Бойко Борисов

А колко и как „работят“ вдействителност, е достатъчно да си спомним за терористичната атака с израелските туристи на летище Бургас през 2012 г.(при първото правителство на Бойко Борисов). Оказа се, че месеци по- рано българските служби са били уведомени за атентата от чуждестранни партньорски служби, но нашите не са предприели абсолютно нищо. На летището не бяха взети никакви допълнителни или специални мерки за сигурност.

Ако ги питате, те винаги работят. Но истината е, че ако не открият надеждна следа в първите 24 часа след престъплението, шансовете да го направят следтова, стават минимални. Именно затова през 2016 г. Гебрев си прави частно изследване в лаборатория във Финландия, което установява наличието на пестициди в урината му. Но не и на забранени химически, а още по-малко пък бойни отровни вещества, какъвто е новичокът. Дали се е натровил със салатата в ресторанта, или отровата е проникнала в организма му по друг начин, тогавашното разследване така и не установява. И едва ли сега ще го установи – четири години по- късно. А за разкриване на извършител изобщо не може и да се говори.

На определени кръгове на Запад, както и на тукашните им колониални администратори много им се иска Русия винаги да е виновна за всичко лошо, а всичко добро да се свързва със Запада. Но светът не е черно- бял. Главно разузнавателно управление (ГРУ) са известни със своят невероятен професионализъм и е пълно безумие да им се приписват глупавите грешки, с които изобилства сценария с отравянето на Скрипал, допълва професор Радулов.

„Емилиян Гебрев е търгувал с оръжия и каптагон из целия свят. В тези бизнеси са намесени страшно много и нечисти интереси. Ако срещу Гебрев въобще е правен опит за убийство, то кръга на поръчителите ще е огромен и напълно неразкриваем“, коментира експертът по сигурността Тихомир Стойчев. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

Кой е Емилиян Гебрев и отровен ли е с новичок?! Вижте мненията на още двама експерти- бившия шеф на ГДБОП Тихомир Стойчев и токсикологът проф. Никола Александров! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *