Президентът на Хърватия: Изтеглям всички хърватски войници от НАТО ако Алиансът тръгне срещу Русия!

5

В случай на конфликт между Русия и Украйна хърватските власти ще изтеглят целия си военен персонал от силите на НАТО в Източна Европа. Това съобщи във вторник президентът на републиката Зоран Миланович по националната телевизия HRT.

„Аз, главнокомандващият на хърватската армия, слушам изявления, според които НАТО (пояснявам – не отделни държави, не САЩ, а НАТО) увеличава присъствието си в Украйна и изпраща някакви разузнавателни кораби в Черно море. Ние нямаме нищо общо с това, няма и да имаме! Гарантирам го“, подчерта държавният глава. „В случай на ескалация на конфликта в Украйна и стълкновение с Русия, Хърватия не само няма да изпрати там свои войски, но и ще изтегли всички налични свои сили от Източна Европа – до последния хърватски войник. До последния!“ – обеща президентът.

Миланович отбеляза, че решението му е заради „динамиката на американската вътрешна политика“, която по времето на Джо Байдън е достигнала „абсурдни измерения“. „Същото виждам сега и по въпросите на международната сигурност. Виждам непоследователност и по същество опасно поведение“, подчерта хърватският президент.

Зоран Миланович спомена и своите политически опоненти – външният министър Гордан Гърлич-Радман, министърът на отбраната Марио Банойич и премиерът Андрей Пленкович. „Ако искат Гърлич-Радман и Банойич да отидат в Брюксел и да се запишат като доброволци за Източния фронт, но що се отнася до хърватската армия, тя ще си стои у нас, Хърватия няма да участва в това, а премиерът Пленкович може да заплашва Русия колкото си иска. Хърватия трябва да стои настрана от този огън“, каза президентът. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. Френски депутати внесоха превложение Франция да излезе от НАТО. Испанската левица е против мисия в България и Черно море и предлага Испания да напусне военния съюз.

  2. Ние както винаги ще се ослушваме до последно и накрая ще вземем погрешното решение. Колко силно заприлича радев на предшественика си. Имиджът на генерал боец, горд орел бързо изветря. Единствената им разлика е в това че докато мухлю от годеч се пънеше да се излага, днешният просто се примирява с ролята на кротанчо между жена си и ококорената повлекана от Козяка. Не си това което ни е нужно президенте. Жалко.Не заслужи втория шанс който ти дадохме.

  3. Ей това е мъж с топки, а не като нашия мухльо. Жалко, че след като изкара един мандат и го видяхме какво представлява, се намериха достатъчно слепи да гласуват отново за него.

  4. Дали ще се появи някога и тук такъв държавник. Положението ни е отчайващо

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *