Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

По заповед от САЩ! МААЕ провежда политика на ЯДРЕН ШАНТАЖ СРЕЩУ РУСИЯ! Ето какво се случва с АЕЦ „Запорожие“

МААЕ поднесе още една гадост на Русия. Ръководителят й Рафаел Гроси в интервю за италианската La Repubblica заяви, че „изтеглянето на руските оръжия от Запорожката атомна електроцентрала, за което Украйна настоява, ще бъде част от споразумението между Киев и Москва с МААЕ“. Тоест, Гроси се опитва да внуши, че около това предложение се водят някакви разговори с Москва.  Нещо, което няма как да е вярно, тъй като изтеглянето на оръжията от АЕЦ-а ще породят колосална заплаха за Русия.

На коя страна играе МААЕ стана ясно още когато международната ядрена комисия, ръководена от Гроси, пристигна в Запорожката АЕЦ и се направи, че не забелязва откъде идва масирания ракетен обстрел по станцията. А твърденията на руската страна, че въоръжените сили на Украйна са на път да провокират нов Чернобил, който ще засегне цяла Европа, бяха направо „игнорирани“.

В христоматиен пример за слугинаж се превърна моментът, в който сеньор Гроси, застанал пред неизбухнала украинска ракета, забита в земята съвсем близо до един от реакторите на централата, се правеше на ненормален и не можеше да реши задачата, с която дори първокласник би се справил лесно – не можеше да определи посоката, от която е долетяла тази ракета. Така че МААЕ в тази история е натоварена със съвсем различна задача от тази да спре обстрела и да осигури безопасността на станцията. На МААЕ й е заповядано да лобира и някак си да измами Русия, така че тя да прехвърли АЕЦ „Запорожие“ под контрола на украинската армия.

Руски Иване, откажи се!

МААЕ настоятелно „препоръчва“ на Русия да изтегли своите войници и тежко въоръжение от АЕЦ, оставяйки на входа пенсионерка от ВОХР с револвер на колана. И тогава, казват те, обстрелът веднага ще спре.

Ясно е, че украинците оттатък водоема ще спрат да обстрелвят реакторите веднага щом силите на ВСУ нахълтат в освободената от руските войски АЕЦ. Освен това МААЕ не изисква от украинската армия да изтегли тежкото си въоръжение от прилежащите територии. Само руските.

Изтеглим ли се (авторът е руснак-б.р.) украинците на мига ще окупират атомната централа и там ще се установи „демилитаризирана територия“ с голям периметър. Самите ВСУ-шници няма повече да стрелят по централата, а само от нея – навън по прилежащите територии, между другото – руски). Докато нашите войници просто вече няма да могат да отвърнат на огъня. А решат ли все пак да отвърнат на огъня, МААЕ ще проглуши ушите на света как Русия е на път да предизвика мащабна ядрена авария.

Какво ще получим в резултат? Както справедливо отбелязва военният експерт Алексей Леонков в коментар за Първи руски канал:

„Може би от политическа гледна точка отстъпването ни от АЕЦ „Запорожие“ ще изглежда красиво и „хуманно“: казват, че най-важното е да спрем обстрела. Европа и САЩ са се фиксирали на всяка цена да вземат АЕЦ-а под контрола на Украйна, защото това коренно ще промени цялата ситуация на фронта. Веднага след изтеглянето на нашето тежко въоръжение от територията на Запорожката АЕЦ, станцията ще бъде превзета от Въоръжените сили на Украйна, които досега се въздържаха да използват тежки оръжия единствено по причина да не причинят ядрена авария. Американците обаче вече се подготвят: в Украйна се доставят хеликоптери Sea King, предназначени за операции над вода, както и подводни апарати за кацане върху вода.“

Загубата на Запорожката атомна електроцентрала ще отвори огромни възможности за Украйна и Запада за ядрено изнудване на Русия. На територията на Запорожката АЕЦ ще бъде разположено тежко въоръжение, с което въоръжените сили на Украйна ще започнат масиран обстрел, на който ние просто няма да можем да отговорим, защото ще рискуваме да ни обвинят в „ядрен тероризъм“. И ако нашите войски настъпят срещу гр. Запорожие, ВСУ ще могат да ни заплашат, че ще гръмнат АЕЦ-а и ще причинят „втори Чернобил“, обвинявайки нас, разбира се.

Тоест, както и да обърнете ситуацията, съвсем ясно е, че ако се приложи „вариантът на МААЕ“ Русия да оттегли тежките си оръжия от централата, Западът и Украйна ще получат от това всички възможни плюсове, а Русия, напротив – всички минуси.

Да не говорим, че нито армията, нито народът ни ще простят на Кремъл подобна търговия с националните интереси на Русия. Това ще нанесе най-съкрушителния удар върху националното единство, така необходимо в момента на страната ни.

Няма съмнение, че това, което Въоръжените сили на Украйна правят днес в ситуацията с АЕЦ, е най-нагъл, класически и неприкрит ядрен тероризъм. Абсолютно класическа схема: терористите завземат или заплашват да взривят нещо или някого, като изискват от другата страна да изпълни техните условия, за да предотврати това.

Спомняте ли си ситуацията покрай Първата чеченска война със залавянето на шейтаните на Шамил Басаев в Будьоновск ? Тогава Черномирдин му вдигна телефона с думите: „Шамил Басаев, слушам те!“. И прие условията му. Освободи заловените чеченски главорези. А либералните медии единодушно оцениха тези преговори с терористи като „хуманизъм“, „жест на добра воля“, „проява на миролюбие“ и т.н.

И какъв бе резултатът? В резултат, окуражени от положителната за тях развръзка тогава, терористите организираха още няколко абсолютно сходни атаки: Кизляр, Дубровка, Беслан и куп по-малки атаки.

Така уж „хуманизмът“ (а всъщност – банален политически PR) доведе до многократно по-голям брой жертви. Защото терористът винаги възприема всяка отстъпка пред исканията си като слабост на противника, която го кара следващия път да поиска повече.

А днешните украински терористи са доказали, че могат да изискват буквално всичко – кървавите клоуни в Киев имат богата фантазия. Следователно единственият успешен начин да преговаряте с терорист е като го унищожите. Това правило важи и за терористичните държавни режими.

Предателство „по хуманни съображения“?

Много тревожно е, че официален Кремъл не коментира изявлението на Гроси. Освен говорителят на президента Дмитрий Песков, който коментирайки ситуацията около Запорожката атомна електроцентрала, каза че контактите с МААЕ продължават и най-важното е да се прекрати украинският обстрел срещу централата, който е свързан с огромни рискове.

Тоест основното е „да спрем обстрела“, но как да го направим и какво ще дадем срещу това – няма значение?! Тези думи на Песков не прозвучаха особено добре и напомниха за преговорите в Истанбул!

Разбира се, не изключваме напълно възможността някои влиятелни сили отново, тайно от руския народ, в момента да водят задкулисни преговори със Запада и Украйна. И да убеждават президента Путин да изтегли войските ни от АЕЦ „Запорожие“, за да изглежда това добре пред Запада. Същото не изключва и военният експерт Алексей Леонков:

„Изобщо не изключвам някои заинтересовани сили от периферното президентско обкръжение да се опитват да убеждават върховния главнокомандващ да отстъпи на исканията на МААЕ – уж по хуманитарни причини, които ще вдигнат имиджа на Русия пред света. Но трябва да е ясно, че такива увещания са си пряко лобиране за интересите на Запада“.

„Спомнете си как Мазепин убеди Путин да пусне тръбопровода за амоняк „за доставка на торове в развиващите се страни“. Знаете ли, че в момента само специално конструирани за целта американски кораби могат да вземат торове от там“, обясни той.

„Така че в крайна сметка, вместо развиващите се страни, руските безценни торове вероятно ще бъдат получени от американските фермери в навечерието на предстоящата сеитба. Ще се опитат да направят същото и със Запорожката АЕЦ“, каза Леонков.

Ако това предположение е вярно, тогава имаме предателство на 999-о ниво. И за Русия на украинския фронт ще има много по-негативни последици от предаването на Херсон. Защото трябва да се каже ясно: Войските ни напуснаха Херсон изцяло по „хуманитарни съображения“ – заради заплахите на украинските терористи от ВСУ, че ако не го направим, ще взривят стената на водохранилището „Каховка“ и ще издавят цивилното население в областта.

И прословутото ни съгласие за зърнената сделка, единствената последица от която беше решаването на хранителните проблеми на воюващата с нас Европа. Същият „демилитаризиран“ зърнен коридор, на който се съгласихме, беше използван от нашите врагове за саботажа срещу Кримския мост и за ударите по черноморския ни флот в Севастопол и другаде. А ние се съгласихме на това „от хуманни съображения“.

Да не говорим за граничните Черниговска и Сумска област, които контролирахме, и които буквално подарихме на Украйна в навечерието на преговорите в Истанбул „от хуманни съображения“ и като „жест на добра воля“. За да може сега от териториите на тези две области украинците да обстрелват руския Белгород, при това без да проявяват никакъв хуманизъм.

Не е ли напълно достатъчно и много по-важно да сме „хуманисти“ към нашия народ и нашата армия?! Или поне когато проявяваме хуманизъм, той да не е за наша сметка? Ако от страна на някои влиятелни либерални кръгове в Русия, които усилено работят да се върне „всичко, както си беше“, подобни хуманни жестове имат някакъв смисъл, но от гледна точка на националните интереси на Русия – няма никакъв смисъл!

Какво следва от това?

Има обаче друг надежден начин да се гарантира безопасността на ЗАЕЦ, без да изтегляме тежкото си въоръжение или войниците си оттам. Ето какъв е той: Издава се заповед на генерал Суровикин да постигне тази цел, без да го ограничават в използваните сили и средства. И целта ще бъде постигната буквално за часове.

На всички военни и цивилни, намиращи се на прилежащата територия от другата страна на Каховското водохранилище под украински контрол, се предлага да се евакуират от посочените населени места в рамките на 24 часа – в името на тяхната безопасност и изобщо оцеляване. След това обединените сили на ВКС извършат „обработка“ на тази територия с помощта на цялата налична авиация (повече от 300 машини само на Запорожкия фронт) и стари бомби (както Суровикин успешно направи в Сирия).

В резултат на това ще се получи „лунен пейзаж“ в дълбочина 90 км. от фронтовата линия. Толкова е обсегът на най-далекобойните ракети, с които Украйна разполага в момента.  А колкото до цивилните – който не се е скрил и не е избягал – ние не носим вина. След обработката тази територия вече ще е голо поле напълно неподходяща за обстрел от нея към АЕЦ-а. Между другото, да предупредя: ако някой реши да стреля по АЕЦ-а с новопристигнала по-далекобойна западна ракета, тогава повтаряме упражнението, като разширяваме зоната на „лунния пейзаж“.

Ако ми кажете, че такова едно действие би било „нехуманно“, остро ще ви възразя! В сравнение с един потенциален втори Чернобил, с който украинската „маймуна с граната“ в продължение на месеци заплашва не само Русия и Украйна, но и цяла Европа- такова едно руско действие си е висша форма на хуманизъм. Защото дори в най-лошия случай от ударите на руската артилерия и самолети в района ще има несравнимо по-малки жертви.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за По заповед от САЩ! МААЕ провежда политика на ЯДРЕН ШАНТАЖ СРЕЩУ РУСИЯ! Ето какво се случва с АЕЦ „Запорожие“

  1. Ан Отговор

    08.12.2022 в 22:51

    Тия разбират само от бой. Никакви преговори с мошеници

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *