Победителят е ясен! Ето Кой ще Спечели ВОЙНАТА „БОРИСОВ – РАДЕВ“! Анализ на Андрей Райчев:

Определяното като война между Президента и премиера, все още не е война, категоричен е Андрей Райчев. Случващото се в момента може да се определи като„предвоенна ситуация“ и допълни, че „войната не изглежда така“.

„Всички битки президент-премиер през последните 29 години са завършвали скучно и еднообразно: Президентът винаги бие, поясни още социологът: „Така беше при противопоставянето между Желю Желев и Филип Димитров, така беше и при сблъсъка Петър Стоянов – Иван Костов. Първанов не се „биеше“ с премиерите, но доминираше по по-сложен начин, заради опита си от двата мандата. Много трябва да си помислят ГЕРБ дали могат да се изправят срещу настоящия Президента и да го победят.“

„Недоволството срещу ГЕРБ расте, но електоратът им не се разпада, заради раздутата 700-хилядна администрация, която им е задължена. Но нещата бързо и лесно могат да се обърнат. Ако ГЕРБ изгуби 200- 300 хиляди избиратели, тогава става втора сила“. Това каза в предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ на БНР социологът Андрей Райчев.

Ако жизненото равнище у нас през следващите месеци започне да спада, както прогнозират цяла серия икономисти, тогава действително ГЕРБ ще е пред сериозно изпитание, смята социологът: „Затова и наред с публичните и шумни битки, Борисов рязко и същото толкова изкуствено повишава стандарта на държавните си служители – над 700 хил. отгледани от него потенциални избиратели, които падне ли ГЕРБ- имат какво да губят- работата си. И пенсиите ще увеличи Борисов само и само да оцелее. Въпреки че няма пари, премиерът ще изстиска и хвърли целия останал държавен ресурс в опит да си „купи“ още малко управленско време. Той се мъчи да си умножи електората по важните въпроси.  Ако това изпусне, изпуснал е всичко.“

Райчев изтъкна, че трима души са изгрели вляво като нови централни нападатели и лидери, които са реална алтернатива и противници на ГЕРБ – Корнелия Нинова, Румен Радев и Мая Манолова.

„Досега ГЕРБ нямаше опозиция. /…/ Корнелия Нинова за една-две години успя да стегне редиците на БСП и да извърви един много важен път – от разпасана дружина към силна, остра, непримирима опозиция, до реална алтернатива в момента. След плана си „Визия за България“ БСП се превърна в реална алтернатива и заплаха за евро-атлантическото статукво.“ Райчев отбеляза още, че Нинова е удвоила резултата на БСП и левицата е достигнала един добър резултат, който обаче не е тавана и има накъде да расте подкрепата за тях.

Според социолога, омбудсманът Мая Манолова, която задмина Борисов по рейтинг, в очите на хората се занимава не с проблемите на елита, а с техните проблеми и затова хората я обичат. Skandalno.net

Автор: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

2 коментара

  1. Дано да е така!Отвратена съм от Герб и Б.Б.!И ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ГЛАСУВАМ!НЕ ЗА ГЕРБ,РАЗБИРА СЕ!А АКО МОЖЕМ ДА ИМАМЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА С РУМЕН РАДЕВ,ООООООО,ТОВА ЩЕ БЪДЕ ПРЕКРАСНО-ТОЙ Е ПРЕЗИДЕНТ НА МЯСТО!!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *