Песков: На практика НАТО се включи в конфликта в Украйна, но това няма да ни попречи да изпълним целите си

Северноатлантическият алианс де факто се е включил в конфликта в Украйна, но това не засяга целите на Русия, заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков в неделя по телевизионния канал „Россия-1“.

„НАТО вече де факто е пълноценен участник в украинския конфликт, но това по никакъв начин не влияе на нашите цели, т.е. операцията ни продължава и всички наши цели в нея ще бъдат изпълнени на 100 %“. Това заяви говорителят на Кремъл в интервю за програмата „Москва. Кремъл. Путин“, отговаряйки на въпроси на журналиста Павел Зарубин. Фрагмент от интервюто е публикуван в Телеграм канала на журналиста Владимир Соловьов.

Помощта на НАТО за Украйна донякъде усложнява ситуацията, но потенциалът на Русия й позволява да продължи с противовъздушната отбрана при тези условия, каза Песков.

Той отбеляза, че от подкрепата на НАТО за Киев, Москва е „по-затруднена“: „Тази тяхна подкрепа изисква вътрешна, икономическа и друга мобилизация. Тя е една за киевския режим, друго е за НАТО. Това е допълнителна тежест и за нас, но нашият капацитет ни позволява спокойно да продължим операцията и при тези условия“, подчерта говорителят на Кремъл.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

  1. СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА НЕПОБЕДИМА ПРАВОСЛАВНА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ ГОСПОД ДА Е С ВАС МИЛИ РУСКИ БРАТЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *