Нови данни: Ето какви Смъртоносни Бойни Вируси за Масово Унищожение са създавали САЩ в Тайните си Биологични Лаборатории в Украйна (С ВИДЕО):

3

30 секретни био лаборатории са създали САЩ на територията на Украйна. Биолабораториите в Лвов са създавали бойни вируси за масово поразяване на населението от патогени на чума, антракс и бруцелоза, а в Харков и Полтава бойните вируси са се правели на основата на патогени на дифтерия, салмонелоза и дизентерия. Това съобщи началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита на руските въоръжени сили Игор Кирилов.

Кирилов се позова на анализа на документи, свидетелстващи за актовете на унищожение в украинските биологични лаборатории. ДОКУМЕНТИТЕ ВИЖ ТУК

„Анализът на актовете на унищожение показва работата на тези секретни лаборатории с патогените на чума, антракс и бруцелоза в биологичната лаборатория на Лвов, а също и патогени на дифтерия, салмонелоза и дизентерия в лаборатории в Харков и Полтава“, каза той.

Според Игор Кирилов в деня на нахлуването на руските войски в Украйна, в Лвов са унищожени над 320 контейнера, от които 232 контейнера с причинителя на лептоспироза, 30 с туларемия, 10 с бруцелоза и 5 с чума. Номенклатурата и излишъкът от биопатогени показват каква точно работа е извършена в рамките на военните биологични програми.

Кирилов добави, че САЩ са инвестирали над 200 милиона долара в украински биологични лаборатории. Също така, според него, американският клиент на тези лаборатории (Агенцията за намаляване на заплахите към Министерството на отбраната на САЩ) са си давали сметка, че ако тези „колекции“ от бойни вируси попаднат в ръцете на експертите на Русия, то Киев и Вашингтон ще бъдат дадени на съд за нарушение на Конвенцията за забрана на биологични и токсични оръжия.

Това може да обясни бързината, с която е извършено унищожаването на украинските биологични лаборатории и контейнерите в в тях, заяви той и добави:

Има и още нещо в работата на тези лаборатории, което е особено притеснително: Под предлог „борба с Соvid“, Украйна е изпратила на Съединените щати хиляди серумни проби от пациенти, принадлежащи към „славянската етническа група“, добави Кирилов.

ЕТО КАКВО ОЩЕ КАЗА ИГОР КИРИЛОВ:

Игор Кирилов, началник на Силите за радиационна, химическа и биологична защита (РХБЗ) на въоръжените сили на Руската федерация

Биолаборатории в Лвов работеха с патогени на чума, антракс и бруцелоза, в Харков и Полтава – с патогени на дифтерия, салмонелоза и дизентерия, заяви Игор Кирилов, началник на силите за радиационна, химическа и биологична отбрана на въоръжените сили на Руската федерация.

„Анализът на актовете на унищожение показва работата с патогени на чума, антракс и бруцелоза в биологичната лаборатория в Лвов, патогени на дифтерия, салмонелоза и дизентерия в лаборатории в Харков и Полтава“, каза той.

Както поясни Кирилов, в Лвов са унищожени над 320 контейнера: 232 контейнера с причинителя на лептоспироза, 30 с туларемия, 10 с бруцелоза, 5 с чума. „Номенклатурата и излишното количество биопатогени свидетелстват за работата, извършена в рамките на военно-биологичните програми“, подчерта той.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/oSXRYl9LNPA

Според ръководителя на войските на РХБЗ, „кураторите от Пентагона“ разбират, че ако тези колекции стигнат до руски експерти, тогава с голяма степен на вероятност ще бъде нарушение от Украйна и Съединените щати на Конвенцията за забрана на биологични и токсични оръжия бъде потвърдено. „Именно работа за подобряване на патогенните свойства на микроорганизмите чрез методи на синтетична биология. Само това може да обясни бързината, с която е извършена ликвидацията“, каза той.

Кирилов каза, че на територията на Украйна е сформирана мрежа от над 30 биологични лаборатории, като клиент на работата е Агенцията за намаляване на заплахите към Министерството на отбраната на САЩ.

„Руското Министерство на отбраната многократно е обръщало внимание на военно-биологичните програми, които се изпълняват от Пентагона в постсъветското пространство. Включително на територията на Украйна е сформирана мрежа, включваща повече от 30 биологични лаборатории, които могат да бъдат разделени на научноизследователски и санитарно-епидемиологични“, каза Игор Кирилов.

По думите му в реализацията на проекти участва компания, свързана с военното ведомство, предимно Black and Veatch.

Началникът на войските на РХБЗ каза, че се е работело в три основни направления. „На първо място, това е наблюдение на биологичната обстановка, според Пентагона, в предложените райони за разполагане на военни контингенти на страните от блока на НАТО. Второто е събирането и износа в Съединените щати на щамове опасни микроорганизми. Третото направление е изследователска работа за изследване на потенциални агенти на биологични оръжия, специфични за този регион, които имат естествени огнища и могат да се предават на хората“.

Игор Кирилов разказа, че от 2021 г. Пентагонът изпълнява проекта „Диагностика, наблюдение и превенция на зоонозните болести във въоръжените сили на Украйна“ с финансиране от 11,8 милиона долара. „През 2020-2021 г. Министерството на отбраната на Германия проведе проучване за причинителите на Кримско-Конго хеморагична треска, лептоспироза, менингит, хантавируси на територията на Украйна като част от изпълнението на украинско-германската инициатива за гарантиране на биологична безопасност по външните граници на Европейския съюз.

Според Кирилов дейността на биологичните лаборатории в Украйна и ръководената от САЩ програма за „реформиране“ на украинската здравна система са довели до неконтролируемо увеличаване на честотата на особено опасни инфекции.

„В същото време дейността на биологичните лаборатории, чиято дейност наблюдаваме от 2014 г., и програмата за така наречената реформа на украинската здравна система, която се прилага от САЩ, доведоха до неконтролируемо нарастване на заболеваемостта. на особено опасни и икономически значими инфекции“, каза Кирилов на брифинг въз основа на резултатите от анализа на документи, свързани с военно-биологични дейности на САЩ на територията на Украйна.

Според ръководителя на Силите за радиационна, химическа и биологична защита (РХБЗ) на територията на Украйна се регистрира увеличение на броя на случаите на рубеола, дифтерия и туберкулоза. „Заболеваемостта от морбили се е увеличила над 100 пъти. Световната здравна организация обяви Украйна за страна с висок риск от епидемия от полиомиелит“, подчерта той.

Игор Кирилов каза, че Украйна, под предлог, че тества лекарства срещу Ковид, е изпратила няколко хиляди серумни проби от пациенти в Съединените щати, предимно от „славянската етническа група“.

„Под претекст за тестване на средства за лечение и превенция на коронавирусната инфекция, няколко хиляди проби от серум на пациенти, принадлежащи предимно към славянската етническа група, бяха взети от Украйна в изследователския институт „Уолтър Рийд“ на американската армия“, каза Иго Кирилов.

Руското Министерство на отбраната публикува и анализ на дейността на САЩ в рамките на военни биологични изследвания на територията на Украйна. Според руските данни Съединените щати са събрали и прехвърлили на Изследователския институт „Уолтър Рийд“ на армията на САЩ, проби от високопатогенни щамове на на инфекциозни заболявания (чума, антракс, холера, туларемия, бруцелоза, кримско-конговируси, хантавируси, вирус на енцефалит, пренасян от кърлежи и лептоспироза). Предадени са и около 4000 биомедицински проби от украински военнослужещи.

Игор Кирилов отбеляза, че анализираните документи потвърждават, че Министерството на здравеопазването на Украйна е поставило задача от 24 февруари да се унищожат напълно биоагентите в лабораториите.

В неделя говорителят на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков каза пред репортери, че по време на специална операция в Украйна руските въоръжени сили са разкрили фактите за осъществяване на финансирана от САЩ военна биологична програма. Според генерала е получена информация от служители на украинските биологични лаборатории за спешното унищожаване на особено опасни патогени на 24 февруари: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Скъпи съотечественици, тая информация е дадена и в западни независими источници.
    „Kiev a tenté de dissimuler de toute urgence les traces d’un programme biologique militaire financé par le département de la Défense des États-Unis selon le ministère de la Défense russe“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *