Невероятен скандал в щангите, хванаха 11 национали с допинг

щангиНечуван скандал разтърси  българските щанги. Абсолютно всички национали при проверка са дали положителни проби за забранения препарат станозолол.

Проверени са  9 мъже и 3 жени. Българската федерация по щанги е уведомена официално  от Международната централа, че тестовете са показали положителен резултат за въпросния забранен препарат.

Положителните проби означават, че нашият отбор няма  да участва на европейското първенство в Грузия, което започва на 11 април. Всички спортисти са отрязани. Ще има и 4-годишно наказание за всички състезатели, които няма да бъдат допускани до международни състезания.

Първата реакция на федерацията беше, че станозолът бил от лекарството трибестан, което спортистите пиели. Странно, защото то лекува полова немощ и увеличава концентрацията на сперматозоидите. Тази версия беше отхвърлена още снощи, когато министърът на спорта свика спешна среща на засегнатите страни. Оказа се, че забраненият препарат се намира в една от десетте хранителни добавки, които спортистите пиели.

Ще има наказания, ще сезирам прокуратурата, заяви министър Кралев. Това е голям скандал и голям срам за България! Не е ясно спортистите съзнателно ли са пили добавката, или не са знаели какво съдържа тя.

Днес вече от федерацията излязоха с нова версия, вносителите били объркали пратката, станало неволно и никой не знаел, че в нея има станозол.

Скандалът обаче си остава, позорът за България – също.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

един коментар

  1. Пълен резил. Какъвто народът, такива треньорите, такива и спортистите. Тарикат до тариката.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *