На Шипка е Страшно! Позорът на ПроАмериканската Хунта! Народът Скандира „Предатели“ и „Оставка“! (С ВИДЕО)

13

На Шипка стана Страшно! Позорът на ПроАмериканската Хунта! Народът Скандира „Предатели“, „Русия“, „НАТО Вън!“ и „Оставка“!

Организаторите мигновено реагираха, опитвайки се да заглушат виковете на недоволните със силна музика и възрожденски песни.

Скоро след това обаче канонада от снежни топки полетя към премиера Кирил Петков и председателя на парламента Никола Минчев.

Минчев едвам си произнесе словото.

Гражданин премахна флага на Европейския съюз от постамент на трибуната, заменяйки го с този на Русия. Това накара полицията да се намеси и да го арестува.

Множеството започна да замерва председателя на парламента и премиера със снежни топки. Плътен кордон от гардове на НСО пази американските марионетки, назначени да ни управляват.

Снежна топка улучи в главата Кирил Петков (виж снимката), който най-неадекватно слезе от трибуната и тръгна с юмруци срещу осмелилия се да го замери младеж. И само своевременната намеса на гардовете предотврати физически сблъсък между разярения премиер и родолюбивия момък.

Малко преди това премиерът бе мощно освиркван и обруган, когато започна да рецитира политкоректната си „реч“. Той бе замерван многократно със снежни топки, които гардоветя на НСО се опитваха да хващат във въздуха.

Уплашен от „народната любов“ Кирил Петков така и не прочете това, което му бе написано в папката, а каза няколко думи и буквално избяга от трибуната, под напора на снежните топки и освиркванията.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/ONrcI3CITjQ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

13 КОМЕНТАРИ

 1. Пепе Ескобар: Ето как Русия ще избегне западната икономическа война
  03.03.2022, 07:14 Пепе Ескобар 39953 коментараРусия
  /Поглед.инфо/ И така, една конгрегация от най-важните клечки на НАТО, заковани в своите ехо-камери, таргетира Руската централна банка със санкции и очаква какво? Курабийки?

  Вместо това получиха възпиращите сили на Русия вкарани в „специален режим на служба“, което означава, че Северният и Тихоокеанският флот, далекобойното авиационно командване, стратегическите бомбардировачи и целият руски ядрен апарат на максимална степен на готовност.

  Един генерал от Пентагона много бързо направи простите математически изчисления и само минути по-късно, украинска делегация беше изпратена да преговаря с Русия в неизвестна локация в Гомел, Беларус.

  Междувременно, във васалните царства, германското правителство бе заето „да поставя ограничения на военолюбци като Путин“ – доста богато начинание, имайки предвид, че Берлин никога не постави такива ограничения за западните военолюбци, които бомбардираха Югославия, нахлуха в Ирак или унищожиха Либия в пълно нарушение на международното право.

  Макар и открито да прокламират своето желание да „спрат развитието на руската индустрия“, да навредят на икономиката и, и „да съсипят Русия“ – повтаряйки едиктите на Америка за Ирак, Иран, Сирия, Либия, Куба, Венецуела и други страни в глобалния Юг, германците не могат да разберат и видят един нов и категоричен императив.

  Те бяха освободени най-сетне от комплекса си за вина от Втората световна война от не кой да е, а самият руски президент Владимир Путин. Германия сега е свободна да подкрепя и въоръжава неонацисти открито отново – този път от вариацията на украинския батальон Азов.

  За да разбера как тези натовски санкции ще „съсипят Русия“, поисках строгия анализ на един от най-компетентните икономически умове на планетата – Майкъл Хъдсън, автор измежду всички други, на ревизираното издание на задължителната за четене „Супер-империализъм: Икономическата стратегия на Американската империя“.

  Хъдсън отбеляза как той е „просто вцепенен от почти атомната ескалация на САЩ“. Относно конфискацията на руските чуждестранни резерви и прекъсването на SWIFT, основният момент е, че „на Русия ще отнеме известно време, за да въведе нова система с Китай“.

  „Резултатът ще сложи край на доларизацията завинаги, тъй като страните, застрашени от „демокрация“ или демонстриращи дипломатическа независимост, ще се страхуват да използват американски банки“, твърди той.

  Това, казва Хъдсън, ни води до „великия въпрос: дали Европа и доларовият блок могат да купуват руски суровини – кобалт, паладий и т.н., и дали Китай ще се присъедини към Русия в минерален бойкот“.

  Хъдсън е категоричен, че „Руската централна банка, разбира се, има чуждестранни банкови активи, за да се намесва на валутните пазари, за да защити валутата си от колебания.“

  “ Рублата падна. Ще има нови обменни курсове. И все пак от Русия зависи да реши дали да продаде пшеницата си в Западна Азия, тя се нуждае от нея; или да спрат да продават газ на Европа през Украйна, сега, когато САЩ могат да го грабнат.“

  За възможното въвеждане на нова руско-китайска платежна система, заобикаляща SWIFT и комбинираща руската SPFS (система за трансфер на финансови съобщения) с китайската CIPS (трансгранична междубанкова платежна система), Хъдсън не се съмнява „руско-китайската система ще бъде внедрена“.

  „Глобалният юг ще се стреми да се присъедини и в същото време да запази SWIFT – премествайки своите резерви в новата система“, казва той.

  Ще де-доларизирам себе си

  Така че самите САЩ, в друг масивен стратегически гаф, ще ускорят дедоларизацията. Както управляващият директор на Bocom International Хонг Хао каза пред Global Times, с дедоларизирането на енергийната търговия между Европа и Русия, „това ще бъде началото на разпадането на хегемонията на долара“.

  Това е рефрен, който администрацията на САЩ тихо чу миналата седмица от някои от собствените си най-големи мултинационални банки, включително известни като JPMorgan и Citigroup.

  Статия на Bloomberg обобщава техните колективни страхове:

  „Изгонването на Русия от критичната глобална система – която обработва 42 милиона съобщения на ден и служи като спасителна линия за някои от най-големите финансови институции в света – може да има обратен ефект, изстрелвайки инфлацията по-високо, приближавайки Русия до Китай и предпазвайки финансовите транзакции от контрол от страна на Запада. Това може също да насърчи разработването на SWIFT алтернатива, която в крайна сметка може да навреди на надмощието на щатския долар.“

  Тези с коефициент на интелигентност над 50 в Европейския съюз (ЕС) трябва да са разбрали, че Русия просто не може да бъде напълно изключена от SWIFT, но може би само няколко от нейните банки: в края на краищата европейските търговци зависят от руската енергия.

  От гледна точка на Москва, това е незначителен проблем. Редица руски банки вече са свързани с китайската система CIPS. Например, ако някой иска да купува руски петрол и газ с CIPS, плащането трябва да бъде във валутата на китайски юан. CIPS е независим от SWIFT.

  Освен това Москва вече свърза своята платежна система SPFS не само с Китай, но и с Индия и страните членки на Евразийския икономически съюз (ЕаС). SPFS вече се свързва с приблизително 400 банки.

  С повече руски компании, които използват SPFS и CIPS, дори преди да се слеят, и други маневри за заобикаляне на SWIFT, като бартерна търговия – използвана до голяма степен от санкциониран Иран – и банки-агенти, Русия може да компенсира поне 50% търговски загуби.

  Ключовият факт е, че бягството от доминираната от САЩ западна финансова система сега е необратимо в цяла Евразия – и това ще продължи в тандем с интернационализацията на юана.

  Русия има собствена торба с трикове

  Междувременно все още дори не говорим за отмъщение на Русия за тези санкции. Бившият президент Дмитрий Медведев вече намекна: всичко, от излизане от всички сделки за ядрено оръжие със САЩ до замразяване на активите на западни компании в Русия, е на масата.

  И така, какво иска „Империята на лъжите“? (терминология на Путин, на срещата в понеделник в Москва за обсъждане на отговора на санкциите.)

  В есе, публикувано тази сутрин, с апетитното заглавие „Америка побеждава Германия за трети път от век: MIC, OGAM и FIRE завладяват НАТО“, Майкъл Хъдсън излага поредица от решаващи точки, започвайки с това как „НАТО се превърна в орган на европейската външна политика , дори до степен на доминиране на вътрешните икономически интереси.“

  Той очертава трите олигархии, които контролират външната политика на САЩ:

  Първата е военно-промишленият комплекс, който Рей Макгавърн запомнящо измисли като MICIMATT (военно-индустриален-академично-мозъчно-тръстов-медийно-разузнавателен-конгресен-тинк-танков комплекс).

  Хъдсън определя тяхната икономическа база като „монополна рента, получена преди всичко от продажбите на оръжие на НАТО, на западноазиатските износители на петрол и на други страни с излишък в платежния баланс“.

  На второ място е петролният и газовият сектор, към който се присъединява и минното дело (OGAM). Тяхната цел е „да максимизират цената на енергията и суровините, така че да максимизират рентата на природните ресурси.“

  Монополизирането на петролния пазар на доларовата зона и изолирането му от руския петрол и газ е основен приоритет на САЩ от повече от година, тъй като газопроводът „Северен поток 2“ от Русия до Германия заплашваше да свърже западноевропейските и руската икономики“.

  Трети е „симбиотичният“ сектор на финансите, застраховането и недвижимите имоти (FIRE), който Хъдсън определя като „аналог на старата постфеодална земевладелска аристокрация в Европа, живееща от ренти за земя“.

  Докато описва тези три рентиерски сектора, които напълно доминират постиндустриалния финансов капитализъм в сърцето на западната система, Хъдсън отбелязва как „Уолстрийт винаги е бил тясно слят с петролната и газовата индустрия (а именно банковите конгломерати Citigroup и Chase Manhattan ).”

  Хъдсън показва как „най-неотложната стратегическа цел на САЩ от конфронтацията на НАТО с Русия е покачването на цените на петрола и газа“.

  „В допълнение към създаването на печалби и печалби на фондовия пазар за американските компании, по-високите цени на енергията ще отделят голяма част от парата от германската икономика“, казва Хъдсън.

  Той предупреждава как цените на храните ще се повишат „начело с пшеницата“. (Русия и Украйна представляват 25 процента от световния износ на пшеница.) От гледна точка на Глобалния Юг, това е катастрофа:

  „Това ще притисне много страни от Западна Азия и Глобалния Юг с недостиг на храни, влошавайки техния платежен баланс и заплашвайки неизпълнението на външния дълг. ”

  Що се отнася до блокирането на износа на руски суровини, „това заплашва да причини прекъсвания във веригите за доставки на ключови материали, включително кобалт, паладий, никел, алуминий“.

  И това отново ни води към същината на въпроса:

  „Дългосрочната мечта на новите студени войни на САЩ е да разбият Русия или поне да възстановят нейната управленска клептокрация, стремяща се да осребрят приватизациите си в западните акции пазари.“

  Това няма да се случи. Хъдсън ясно вижда как „най-огромната непреднамерена последица от външната политика на САЩ е да съберат Русия и Китай, заедно с Иран, Централна Азия и страните по инициативата „Един пояс, един път“.

  Да конфискуваме малко технология

  Сега сравнете всичко по-горе с перспективата на централноевропейски бизнес магнат с огромни интереси, на изток и запад, и който цени своята дискретност.

  В обмен на имейли бизнес магнатът постави сериозни въпроси относно подкрепата на Руската централна банка за националната й валута рублата, „която според плановете на САЩ се унищожава от Запада чрез санкции и валутни вълчи глутници, които се излагат чрез продажба на рубли на къс“.

  Наистина почти няма пари, които могат да победят манипулаторите на долара спрямо рублата. Лихва от 20 процента ще убие ненужно руската икономика.

  Бизнесменът твърди, че основният ефект от повишаването на лихвите „ще бъде да се подкрепи вносът, който не трябва да се внася.“

  “ Така падането на рублата е благоприятно за Русия по отношение на самодостатъчността. С нарастването на вносните цени тези стоки трябва да започнат да се произвеждат на вътрешния пазар. Просто бих оставил рублата да падне, за да намери своето собствено ниво, което за известно време ще бъде по-ниско, отколкото природните сили биха позволили, тъй като САЩ ще я снижават чрез санкции и манипулиране на късите продажби в тази форма на икономическа война срещу Русия“, казва още бизнесменът.

  Но това изглежда разказва само част от историята. Вероятно смъртоносното оръжие в руския арсенал от отговори е идентифицирано от ръководителя на Центъра за икономически изследвания на Института за глобализация и социални движения (IGSO) Василий Колташов: ключът е да се конфискуват технологии – докато Русия престава да признава Права на САЩ върху патенти.

  В това, което той квалифицира като „освобождаване на американската интелектуална собственост“, Колташов призовава за приемане на руски закон за „приятелски и неприятелски държави“.

  Ако дадена страна се окаже в списъка на неприятелските, тогава можем да започнем да копираме нейните технологии във фармацевтиката, индустрията, производството, електрониката, медицината. Може да бъде всичко – от прости детайли до химически състави. Това ще изисква промени в руската конституция.

  Колташов твърди, че „една от основите на успеха на американската индустрия е копирането на чужди патенти за изобретения“.

  Сега Русия може да използва „обширното ноу-хау на Китай с най-новите си технологични производствени процеси за копиране на западни продукти: освобождаването на американска интелектуална собственост ще причини щети на Съединените щати в размер на 10 трилиона долара, само на първия етап. Това ще бъде катастрофа за тях.“

  В момента стратегическата глупост на ЕС не е за вярване. Китай е готов да грабне всички руски природни ресурси – като Европа е оставена като жалък заложник на океаните и диви спекуланти. Изглежда, че предстои пълно разделение между ЕС и Русия – с малко останала търговия и нулева дипломация.

  Сега чуйте звука на шампанско, което се разпръсква из целия MICIMATT.

  Превод: СМ

 2. Населението на Украйна водят война за да бъдат в Европейския съюз и НАТО, тук фанатизирана тълпа крещи-НАТО вън, но това , че шепа хулигани крещят неистово, не означава, че това е желанието на българския народ

  • Война в Украина се води за да се премахне нацистката хунта.Която вече 8 години убива своите граждане в Донбас с оръжие, доставяно от НАТО. И която рано или късно щеше да започне война с РФ. Затова е доведена на власт.

  • Българският народ не са го питали дали иска да членува в ционистките организации ЕС и НАТО … А,12-15%,които кресливо-агресивно се опитват да са „български народ“ не променя нищо !!! Те са изклиючение-и като брой,и като мислене…

 3. Гледам, много го пазят този педал. Трябваше да го замерят с л@йна а не със сняг

 4. Самото отиване на Киро Педала на Шипка е гавра с българите .
  Този чуждоземен червей, ще ми навира американските си кукловоди .
  Та той си няма и най-малка представа от нашата история а дошъл да се хили като цирков шут надрусан .
  Омразна гад и вредна за България, откъдето и да я погледнеш !

 5. Питал съм много хора и всички казват : Киро Канадеца е много по-мразен и от Тиквата Боко !
  Но по омраза го настига Румен Подлеца .

 6. Киро е пътник, щом е пратен на паметника значи са го отсвирили господарите му. Същата любов щеше да отнесе и дежурния по Шипка Радев, но него го скриха, чакат го още партиини проекти подготвени от посолството. Нинова и тя не смее да излезе.

 7. Възраждане имат 5% подкрепа от българите, колкото и да сте арогантни и нахални, толкова сте, пренебрежимо малко, но за сметка на това много кресливи и крайни фанатици.

 8. Гавра с българския народ !

  За руско – турската освободителна война и за 3 Март да говори чуждоземеца, националния предател и чужд слуга – Киро Простото .

 9. Едно време Симеон Кобурготски казваше на – на българите нещо им е сбъркан чипа. И като, че ли наистина е така. Има ли друга европейска страна, в която населението да се дели на русофили и русфоби. Питайте един грък, ти русофил ли си или рисофоб- ще ти се изсмее, питайте чех или хърватин , още по малко българи да развяват руски знамена и да крещят с някаква дива истерия срещу българското правителство. Ако бяха етнически руснаци , щях да ги разбера, ако етнически турчин каже, че родината му е Турция, щях да разбера+,така го чувства в сърцето си, но българи да развяват чужди знамена, това не го разбирам

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *