НАТО: Русия и терористи може да опитат да се възползват от кризата с Covid-19

НАТО трябва да внимава пандемията да не се превърне в заплаха за сигурността на страните членки, заяви днес генералният секретар на алианс и предупреди, че има опасност Руската федерация или терористични групи да опитат да се възползват от кризата, предаде АФП. Външните министри на 30-те държави, членки на НАТО ще проведат конферентен видеоразговор утре, за да обсъдят отговора на пандемията от коронавирус, която взе вече 30 хиляди жертви само в Европа.

Целта на срещата е министрите да приемат общо становище в знак на единството на военния съюз и да изпратят послание до потенциални заплахи като Русия, че НАТО все още е боеспособна и може да отговори на всеки тип агресия. „Основната ни цел сега е да не допуснем тази здравна криза да се превърне в криза за сигурността ни“, заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг.

Това изявление идва на фона на днешното решение на Русия да изпрати на САЩ помощ от медицинска техника, препарати за обеззаразяване и специалисти. Безвъзмездната руска помощ за янките е във връзка с тежката коронавирусна епидемия там. Съобщи го прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков. А по-късно става ясно че вчера Доналд Тръмп се е звънял на руския си колега Владимир Путин с молба за помощ. Президентът на Руската федерация обещал да изпрати два товарни самолета със средства за борба с коронавируса, а Тръмп му благодарил.

САЩ вече е на първо място по заразени с Ковид-19 в света, по последни данни болните от вируса там са повече от 184 000, жертвите са над 3700, а излекувалите се са около 6000.

По-рано днес държавния секретар Майк Пенс съобщи, че е починал и чиновник от Държавния департамент. За смъртта на военнослужещ в американската Национална гвардия съобщи и шефът на Пентагона Марк Еспер.

Най-авторитетния вирусолог в САЩ – директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести Антони Фаучи, заяви, че в САЩ от коронавируса може да загинат от 100 000 до 240 000 души. Според него страната вече страда от недостиг на медицинско оборудване и места в болниците. Черната му прогноза е, че до две седмици свободните места в болниците ще свършат.

НОВИЯТ ШЕФ НА НАТО… СКОРО!!!

Но нека си припомним думите на Столтепберг от днес. Перефразирано шефът на алианса заяви: Русия е агресивен и опасен световен терорист, а НАТО трябва да й попречи да се възползва от корона-кризата в Европа.

Същата Русия, която в момента спасява пламналите от някаква чума НАТО-вски държави Италия, Белгия и САЩ? За нея ли става въпрос? Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

8 коментара

  1. КРАДЕЦА, ВИКА-ХВАНЕТЕ КРАДЕЦА!!!
    ЯНКИТЕ СА ,КАТО ЦИГАНИТЕ, КРАДАТ ВСИЧКО И ГО НОСЯТ У ТЯХ….

  2. Как не им омъзна да дрънкат явни глупости граничещи с наглост. Всички ли са поляци? А се чудим нашите защо са такива.

  3. Още един с параноя. Абе глупаци от НАТО вие нямате резерв в бедствено положение да помогнете на страните членки и най вече на САЩ. Тръгнали сте за заплахите от Русия. Не виждате ли че САЩ потъва респективно и вие. Самолетоносачите ви аут с болни екипажи които не могат да се спасят. Сега целият свят взаимно си помага както може. Защото търговията е обвързала всички. Това са скачени съдове на световно ниво. Замре ли търговията между тях замира и икономиката. За какви руски терористи говориш бе параноик. За каква война или за теб тази безкръвна война не е по страшна от пушкала и картечници? Света умира той за НАТО ще говори. Един алианс от който никой няма нужда.

  4. НАТО. ЕС. САЩ. СОРОС. БОЙКО. БЪЛГАРОУБИЕЦА. И. МАФИОТСКАТА. МУ. ХУНТА. ГЕРБ. ВЪН. ОТ. ЖИВОТА. НА. БЪЛГАРСКИЯ. НАРОД. ДА. ЖИВЕЕ. ВЕЛИКА. И. СВЯТА. БРАТСКА. НАВЕКИ. РУСИЯ. НИКОГА. СЪС. ВАС. НЯМА. ДА. Я. ЗАМЕНИМ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *