Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Наглост! Украинец разказва:“Живях прекрасно в концлагера, но дойдоха руснаците и насила ме освободиха!

концлагерПопулярното в Украйна тв шоу на Савик Шустер, което този път бе посветено на юбилея по случай края на Втората световна война предизвика скандал дори сред много украинци, участвали във войната.

В началото водещият изредил страните, които се сражавали срещу фашизма заедно с украинците – Франция, Гърция, Югославия…Русия изобщо не била спомената.

Тържествено прозвучали песни на езиците на споменатите страни, /без Русия, разбира се/  после  микрофона взел украински ветеран, които разказал спомените си от фронта и  войната с нацизма. Организаторите предупредили, че той щял да покаже необичаен поглед върху събитията оттогава и ще хвърли нова светлина. Ветеранът излязъл вдъхновено и  захласнато разказал  как с другарите си „живели в прекрасен немски концлагер“.

„Нас ни настаниха в такъв прекрасен и модерен концлагер до Коголи! Там ни направиха пълна дезинфекция. За пръв път чух радио в лагера. Видях електричество. Беше страхотно! Все едно се родих отново, прогледнах за живота. Ето как беше! А не както ни лъгаха досега. Там ни държаха около месец и после ни изпратиха в Германия в друг лагер“, разказвал ветеранът. Той не споменал нито глад, нито газови камери, нито убийства. Всичко било прекрасно, но в този момент дошли руснаците, изкарали го от лагера и развалили пълната идилия.

През цялото време водещият Шустер слушал разказа му без да изрази никаква емоция, нито положителна, нито отрицателна. Не само зрителите, но и доста  блогъри от Украйна и Русия  били силно възмутени и буквално втрещени от разказаното.

Въпреки цензурата, социалните мрежи били залети от възмутени изказвания. Хиляди хора пускали снимки на зверски убитите свои близки в концлагерите, а известни историци попитали, щом там е било толкова хубаво, защо изобщо са охранявали лагерите с мрежи с ток и кучета, а не са оставили вратите широко отворени, за да влязат всички желаещи.

Това е гавра с паметта на хората, колко му платихте, питат хора, които са изгубили целите си семейства в газовите пещи.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Наглост! Украинец разказва:“Живях прекрасно в концлагера, но дойдоха руснаците и насила ме освободиха!

  1. Анонимен Отговор

    24.01.2017 в 10:34

    Савик шустер НЕ УКРАИНЕЦ, это еврей с итальянским паспортом = к Украине он не имеет ни малейшего отношения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *