Москва: Украйна държи в плен Европа с ядрения си тероризъм!

Продължават взаимните обвинения между Русия и Украйна за обстрел срещу най- голямата АЕЦ в Европа – Запорожката. От 5 месеца обектът се намира във владение на руските сили. Кремъл обвини Киев в ядрен тероризъм и че държи в плен цяла Европа чрез обстрела на ядрената централа. Очакваше се международен екип от МААЕ (Международната агенция за атомна енергия) да посети обекта, за да се увери в безопасността му, но визитата бе осуетена от режима в Киев.

На 7 август украинските сили са повредили електропровод при обстрел на Запорожката АЕЦ, което довело до намалено производство на електроенергия. Според Москва, целта на ядрения тероризъм била да се предизвика хуманитарна катастрофа в Херсонска и Запорожка област, които са под контрола на Русия. Хунтата на президентът Зеленски не се интересува от тежките последствия, които би могла да предизвика безразборната стрелба по ядрената централа, коментират от Кремъл.

В същото време, Украйна също обвинява Русия в обстрел по Запорожката АЕЦ. Киев твърди, че работник е ранен вследствие на руска стрелба. Информацията не може да се потвърди от независим източник.

Междувременно, Русия разкри, че два от реакторите минали на режим на работа с намалена мощност. А възникналите пожари били потушени своевременно.

Мария Захарова коментира, че ООН и МААЕ не смеят да признаят кой е виновникът за заиграването с ядрената сигурност на Европа, защото ги е страх. Атаките срещу ядрената централа идват от страна на Украйна, но никой не смее да изрече истината на глас. При все че няма никаква логика руската армия да обстрелва обект, който отдавна е под нейн контрол и осигурява над 25 % от тока на Украйна и 100 % от тока на Запорожка област, на която й предстои референдум за присъединяване към Руската федерация, а над 40 % от жителите й вече са си извадили руски паспорти. Skandalno.net

Надя Колева,  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Има едно клипче в русвесна и тубата, в което бивш военен, герой от Афганистан, човек интелигентен и знаещ, коментира украинските обстрели в родният си Лисичанск и Северодонцк. Фронтоваците от опит знаят как да определят колко лети съответният боеприпас, как звучи при изстел и прочие. Той уверено твърди, че основната тактика на ВСУ, е да стрелят по „свои“, разбирай мирни райони, от единият край на града, към другия, от един град по съседен и в този дух. Едва ли това е измислено от украинското командване. Англосаксонската и най-вече еврейска мисъл си личи от далеч. Не ми се навлиза в темата, но там много „наши“ умират за да могат други „наши“ да управляват света днес, с целият пропаганден патос, който и до днес се вее.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *