Мика Зайкова към Кабинета: Защо Лъжете хората, че руския газ има алтернатива?! Очаквам Инфлация от 60-70 %

4

Инфлация от 60 – 70% за тази година прогнозира в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ на БНТ икономистът Мика Зайкова.

Човек трябва да мисли и после да говори – това посъветва икономистът Мика Зайкова по повод новината от събота, че правителството няма да преговаря за нов договор с „Газпром“.

„Значи, отказват се от договора с руснаците, с „Газпром“… Е, аз ги питам, като се отказвате от договора с руснаците, имате ли други договори, които да осигурят тази газ, защото България ползва 3 милиарда кубометра газ годишно, от които две трети идват от Русия и са най-евтините? Второ, имат ли път, по който да я докарат тази газ? Трето, колко ще ни струва това? И като се откажем от руската газ, кой ще ни компенсира 43 % от петрола, който ползваме и е руски? Кой ще ни даде метали? Кой ще ни даде зърно“, попита в предаването Мика Зайкова. И отговори: Алтернатива на руския газ ние нямаме нито като количество, нито като цена. И ако се откажем от договора с „Газпром“, очаквайте верижни фалити на български предприятия. Катарски газ по тръби насам няма да потече, втечнения е много скъп, а азерския е малко и на привършване. Находището им „Шах Дениз-2“ пресъхва и за да изпълняват наличните си договори, в момента азерите купуват една трета от газта, която подават към Евнропа, от… „Газпром“.

„Тези 8,4% инфлация, които е изчислила „Евростат“ и онези 10 % инфлация според НСИ – това е изгладеният индекс и не им прави чест въобще да го споменават като водещ. В този инфлационен индекс флуктоациите на продуктовите цени не фигурират, а те са основните. Искам да ви кажа, че инфлацията за България през 22 г. ще е минимум 25%-30%. И това е оптимистичния за нас сценарий. Реалистичният е че при тази извънредна ситуация в света и нашата неподготвеност, инфлацията у нас може да стигне 60-70 % и повече. Ако някой си мисли, че ей сега юни месец инфлацията ще започне да пада… Това няма да се случи, защото няма никакви предпоставки основните ресурси – стратегическите стоки, включително енергийните, да паднат. Второ – виждате, че продуктовите цени растат. Има спекула – да, но има и реални причини да растат“, заяви в предаването Мика Зайкова. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

4 КОМЕНТАРИ

 1. Мика. Курнелия и Мая бяха най големите
  Пропагандатори че ще има истинска
  Актуализация на пенсииге в Бг
  Такава гавра с тях не имало в историята
  на държавата. Те трябва да шонесет
  Наказателна отговорност за това
  Защото с лъжата си влезнаха впарламента

 2. ЗА НАРОД, КОЙТО ГЛАСУВА ЗА КИРЕ-ПРОСТОТО, КОРНИ – ПОДЛОГАТА НА ПРОАМЕРИКАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО, ГЕРБ-КРАДЦИ И СЛУГИ НА САЩ, ДПС-ТУРСКАТА ПАРТИЯ,ДБ И ИТН – СУПЕР – ПРОАМЕРИКАНСКИ ПОДЛОГИ СЪЗДАДЕНИ ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО И ТЪРПИ ДА СЕ ПОСТАВЯТ ССАНКЦИИ НА РУСИЯ, ОТ КОИТО НИЕ САМО ГУБИМ, СЕ ПОЛАГА ИНФЛАЦИЯ ОТ РОДА НА 100 ДО 200%, ТА ДА МУ ДОЙДЕ АКЪЛА И ДА СЕ ТРПЕ ЗА БЕНЗИН И ОЛИО НА ПРЕСКЪПИ ЦЕНИ. ХА ДА НИ Е ЧЕСТИТО!!!

 3. А СЕГА АКО НЕ ПРОУМЕЯТ ИСТИНАТА И НЕ СЕ ПОИНТЕРЕСУВАТ ОТ ПРОГРАМИТЕ НА ПП И СИ ГЛЕДАТ САМО БТВ-ТО И РАКИЙКАТА И САЛАТКАТА И ГЛАСУВАТ ЗА ГЕН. ЯНЕВ, КОЙТО СЕ ДОКАЗА КАТО ПРОАМЕРИКАНЕЦ И Е ПОРЕДНАТА СХЕМА НА САЩ ИЛИ ЗА ТАКИВА ИЗТЪРКАНИ И ДОКАЗАНО-ПРОВАЛЕНИ КАТО МАЯ, ХАДЖИГЕНОВ И ПРОАМЕРИКАНСКОТО ТРИО И ОСОБЕНО ЗА ДБ, ИТН, ДПС, БСП И ДРУГИ ПОДОБНИ ПОДЛОГИ, БЕЗ ДА ГЛЕДАТ КОЙ КАКВО ВЪРШИ И ДОКАЗВА С ДЕЙСТВИЯ, А НЕ САМО ДА ПЛЯМПА, ТО ЩЕ ДУХА СУПАТА ОЩЕ ПОВЕЧЕ!!!

 4. А вие продължавайте да плюете срещу Русия докато олиото стане 10 лв, ни хляба -5 лв., а за тока и топлото ще отиде цялата ви заплата, да не говорим за пенсионерите. Кирчо, Асенчо,подписвайте бързо договора за доставка на газ с Русия, че ви чака съдбата на Бойко.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *