Мая Илиева взима 5 млн. от бензиностанция! Вдовицата на Главния осъди „Шел“! Виж Тук:

Мая Илиева, вдовица на застрелияния през 2005 г. бос на ВИС-2 Георги Илиев е постигнала грандиозен съдебен успех срещу веригата бензиностанции „Шел“. Неотдавна фирма, стопанисвана от мафиотската наследница, е спечелила дело за собствеността на терен на столичния бул. България и площад „Ручей„, където вече 13-та година е разположена бензиностанция на веригата „Шел“.

Съдебният успех на Мая Илиева е подтикнал висшите мениджъри на Шел да влязат в преговори с нейните адвокати за извънсъдебно търговско споразумение, издават запознати със ситуацията.

„Делото беше за няколко милиона лева и касаеше собствеността върху терена, на който е построена бензиностанцията. Казусът е от далечната 2003 г., когато Георги Илиев все още беше жив и прокарваше интересите си в Общинския съвет на София чрез Антоан Николов. Тогава общинарите промениха статута на терена и той изненадващо се озова в ръцете на частници- фирми от орбитата на групировката „ВИС-2“.

Впоследствие започна да се строи бензиностанция върху терена на пл. „Ручей“, който бе предвиден за градинка и магазин“, връщат лентата назад софиянция.

Спорната бензиностанция „Шел“ на площад „Ручей“

Спорната бензиностанция на бул. България бе изградена само на 20-30 метра от жилищните блокове в кв. Белите брези и в края на 2003 г. стана повод за масови протести на гражданите. Въпреки, че те на два пъти затвориха с жива верига бул. България и заведоха дело срещу решението на общинския съвет на София, обектът бе отворен и от тогава е сред най-оборотните бензиностанции на „Шел“.

Същевременно след смъртта на Георги Илиев, ликвидиран от снайперист в курорта „Слънчев бряг“ през лятото на 2005 г., вдовицата му Мая наследи част от апетитния терен, върху който се е разпростряла бензиностанцията. И тъй като в тази зона вече има изграден търговски център, сега намеренията на висаджийската вдовица са да разшири обекта до Шел.

Шефа на общинския съвет в София – Антоан Николов!

За да не затвори бензиностанцията, която е изградена и върху спорен терен, вдовицата на Георги Илиев претендира за 5 млн. обезщетение.

„Парите най-вероятно ще й бъдат платени до месец.два, чака се само параметрите на извънсъдебното споразумение да бъдат одобрени от централата на „Шел“ в Хага. Това е най-оборотният обект на компанията, те не могат да си позволят да го затворят“, твърдят запознати със ситуацията.

НЕ Е ВИЦ: Г-Н ШЕЛ ДА СЕ ОБАДИ НА БЛИЗНАЦИТ!

Паметливи свидетели на бурния преход си спомнят, че в началото на 90-те години, когато международната петролна компания „Шел“ влезе в България, нейният мениджмънт си имаше ядове с вилнеещите силови групировки, които събираха рекет от всеки бизнесмен.

През пролетта на 1993 г. предприемчивите чужденци стартират работа по първия обект на международната верига – бензиностанцията до село Драгичево на път за Самоков. Няколко седмици преди обекта да бъде завършен, пред бензиностанцията се изсипват няколко джипа с тежко въоръжени мутри от Перник и Самоков.

Тарторът на борците привикал техническият ръководител с въпрос: „На кой е тая бензиностанция, бе!?“.

„На „Шел“ е“, отвърнал уплашеният служител.

Последвал незабравим отговор: „Кажи му на тоя г-н Шел утре да се обади на Близнаците да се разберат“-

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *